Evergreen Balista

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Ian 2008, 12:34

razvan m. scrie: insa s-ar putea ca posesorii celor mai scumpe scule (evergreenistii) sa creada ca te referi la ei - avand in vedere topicul - si sa se simta jigniti.
"evergreenistii" , pai in cazu asta Adelin ii "stellist" hehehe!!!

Revin la discutie , fratilor , in timpurile moderne nu mai pune nimeni botu la vrajeli din astea cu vanitati si snobism cind ii vorba de achizitii . Poti sa faci misto de unu sau altu , da la modu serios nu ai ce sa-i spui , sau daca aveti voi argumente , vreau sa le vad .

Fir Intins!!!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 25 Ian 2008, 13:08

Eu cred ca Dragos Cretu care ''chiar stie despre ce vorbeste'' si care este f. indreptatit sa discute in acest topic pt ca chiar a evoluat devenind posesorul unei astfel de lansete...nu ne va lasa fara raspuns la intrebarile destul de clare si concrete puse de Razvan :wink:
De fapt cred ca se poate face un schimb de opinii civilizat si constructiv daca evitam aberatiile care au ocupat ultimile pagini...parca :wink:
Sunt permise doar intepaturile fine la subiect si insotite doar de afirmatii concrete cu privire la tema emisiunii :)

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 25 Ian 2008, 15:26

Eu cred ca Andrei v-a raspuns foarte precis la intrebarile voastre, ori va faceti ca nu pricepeti ori aveti chef de scandal. In fine, o sa va spun parerile mele dupa 3 partide de pescuit cu ea. Si pana veti tine si voi un Ever Green in mana va trebui sa ma credeti pe cuvant :roll:
Cel mai mare peste a fost un salau de 4 kile agatat si de spate,(sa vezi ce sar pe mine acuma ca sunt jepcar, dar sper ca apreciati sinceritatea), care nu a avut nimic de spus, dupa doua plecari in forta, ca am zis ca e stiuca la inceput, a venit cuminte spre mal.
Am dat pe Dunare si pe Olt, cel mai mic jig folosit a fost de 9 g, lanseta incepe sa se incarce bine exact cum spune producatorul cu 14 g, am dat cu jiguri pana la 30 g . Fir Stroft GTP 3(12 lbs.), mulineta Shimano Curado 101D. Un exemplu de senzitivitate: am dat in fata barajului de la Izbiceni, apa are peste 30 m., cu jig de 14g simteam absolut tot ce se intampla acolo jos, pietre, iarba, chiar si un fier beton care mi-a halit un jig :? . Acolo am luat doi strapi la kil, iar atacul s-a simtit extrem de bine pentru adancimea respectiva, nici chiar pana in inima cum spunea Razvan dar destul cat sa nu existe loc de confuzii, pentru 30m de apa de parcurs eu zic ca e destul de senzitiva :lol: :lol: :lol:
Am coborat in aval de baraj unde am trecut la jiguri sabot de 21 si apoi 20g, curentul fiind rapid trebuia coborat repede in locul de activitate ce avea o lungime de vreo 10 m, mai sus sau mai jos agatai in pietre. Jucam jigul din varful vergii si lasam curentul sa-l duca, 3 buc 2 au dat in el de chiar s-au simtit in inima, al treilea fiind cel mare care mi-a dat de sa-mi dizloce umarul si chiar nu am idee cum am ajuns sa-l iau de spate. Ca sa intelegeti cel mai bine cat de senzitiva este, va povestesc ce test am facut cu unul din prietenii mei care a ramas si el vrajit de bat si si-a dat de curand comanda (another snob joined the club :roll: ), tinand lanseta in mana am lasat sa cada o frunza de salcie pe varf, se simte atat de bine ca-ti vine sa intepi :lol: :lol: :lol: Sper ca v-am lamurit cu senzitivitatea.
Tre` sa intru intr-o sedinta, revin cu info despre celelalte aspecte.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Ian 2008, 15:34

dragos, mai lejer cu aia 30m ca au stat si altii ancorati pe-acolo. :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Ian 2008, 15:49

fix 14 m are acolo. exagerezi de obicei in orice dragos? daca n'ai mai pescuit pe vreun baraj de la olt, te lamuresc imediat: o buna portiune din fata grupului e din beton si curentul nu e turbionar, de'aia simti tu asa bine orice se intampla acolo :wink: regret sa te dezamagesc, dar aceleasi senzatii de neuitat le ai si cu un bat de 60 lei.

edit: nu te mai grabi sa spui prostii pentru a apara o cauza imaginara.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2008, 16:01

Ma bag si eu... sa-mi fie scuzat...
Poate Dragos se referea la lungimea firului, distanta de la varful lansetei la jig.... daca adancimea apei este de 14 m si lungimea firului era de 30, ar rezulta ca pescuia la o distanta de 26 m de mal, ceea ce nu e imposibil :wink:

off topic; Eugen, mai ai acelasi nr de tel?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Ian 2008, 16:17

trecind peste fieru ala beton feroce care ti-a halit jigu ...

whatever the helll your name is ... ai dreptate ! :lol:

sa mai spus asta : ca pe lansete cu actiune de peste 100 de grame se folosesc fire de 6 kgf si jiguri de 14 gr ca sa saltam chititci peste buruieni :lol:

acu dupa sedinta care ne tine pe toti cu sufletu la gura in suspans sper nu repeti acelasi lucru :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Ian 2008, 16:20

@Dragos
Eu am Evergreen CrossFire "Pantera", 6'2", Medium, 1/4-3/4 oz., 8-16 lbs.
Sa vezi ce senzitivitate are a meu. Simt si bacteriile din apa cu el. Oricum descrierea data de tine e pertinenta.
TEAM ATOM

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Ian 2008, 16:36

adi, eu te cred pe cuvant, sunt convins ca ai prins multe!

nici nu ma mira ca lanseta este foarte sensibila, este creata special pentru a pescui un peste foarte selectiv

http://www.youtube.com/watch?v=9gL09gbDXNY

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Ian 2008, 16:51

Da multe :lol:
TEAM ATOM

Scrie răspuns