Evergreen Balista

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2008, 17:04

Ma scuzati ca intervin....aceeasi senzatie am avut-o cu prima mea lanseta din state, care nu era altceva decat un St.Croix Premier, care pt mine la ora respectiva era mai sensibil decat orice baltzer....
A fost ceva aparent bineinteles pana am inceput sa pun mana pe lansete din ce in ce mai sensibile:). ar fi curios sa se faca niste teste de sensitivitate intre lansetele de varf americane si aceste lansete pentru JDM. Eu chiar as fi foarte curios cu cat e o astfel de lanseta mai sensibila ca un LE sau un GLX, aceasta daca si este. Dupa un an de competitii am observat ca uneori nu prea conteaza senzitivitatea lansetei, observand pe fir orice miscare. Foarte rar se intampla sa ai acel tac "invizibil"...nu vezi nimica pe fir dar simti o scurta in lanseta...daca e si lanseta pe masura, pentru ca uneori nu o simti nici pe aceea, numa te trezesti ca ai peste la capatul firului, cand este deja prea tarziu :(

Cand face cineva testul respectiv as fi si eu foarte curios de rezultate...asta intre doua lansete cu putere asemanatoare.

Daca se incumeta cineva....eu il propun pe Eugen arbitru :roll: .Cred ca este singurul pe care nu-l intereseaza rezultatul :lol: :lol:

Daca se incumeta cineva care sa zicem ca e cat de cat neutru si nu tine cu nici o tabara ar fi interesant sa aflam rezultatul acestei dispute.

Pana acum raspunsurile pot spune ca sunt subiective. Si cand pica fruza de salcie pe o lanseta americana high end se simte, as zice la fel....dar in acelasi timp nu am de unde sa stiu pana nu iau asa ceva in mana.

Eu doar mi-am spus parerea ca pentru ce as plati eu mai mult, punand accent pe practicabilitate in primul rand(si constatand unele dezavantaje din punctul de vedere altor utilizatori de astfel de lansete). Dar e bine de retinut ca frumusetea costa si a costat intotdeauna. Eram doar curios daca sunt si avantaje clare in achizitionarea unei astfel de lansete, lasand de-oparte partea cu garantia, si inlaturand taxa artistului. Dar pana acum am vazut doar raspunsuri subiective. Intradevar......expresia americanilor este frumoasa....you need to feed the monkey :D....si de cele mai multe ori adevarata :P

Nu cred ca trebuie sa fi snob sa dai atatia bani pe o lanseta. Cine poate, de ce sa nu o faca....foarte bine....oricui ii place sa aiba ceva frumos in palmares. Doar daca ai bani de un mertzan.....ce sens are sa-ti iei dacie? Mi se pare cat se poate de logic, si cred ca asa ar proceda orice "snob" cu minte :D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Ian 2008, 17:24

asa este ! nu e nebun cel care cere ci cel care da ! :wink: :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 25 Ian 2008, 17:28

Adelin scrie:@ Onesti:-Ce sa fac daca am stat mai mult pe apa, nu ca tine prin casa la toceala, dar asta cred ca se vede nu?! :(
Ce se vede si unde se vede?
Si cu toceala nu-i chiar asa: nu vezi ca m-a prins Stefan Tudose?! Cred ca tot de la statul pe balta mi se trage. Daca as fi avut radiera ta insa, as fi avut posibilitatea sa-mi corectez greseala dupa ce as fi primit meritata observatzie si apoi sa fac pe prostu'. Asa-i?
Cu bine!

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 25 Ian 2008, 17:30

Vad ca tot la caterinca ieftina ati ramas.

Acum imi dau seama ca poa` sa vina Fecioara Maria cu Sfanta Germina in mana la voi sa spuna ca asa e si voi tot nu credeti.

Descrierea lui Andrei nu v-a placut, dom`le... termeni tehnici si stufosi. Descrierea mea in termeni empirici iara nu, da mai dati-va in jigu` meu d`aicea!!!! :twisted:

Mai Todi si Mai Eugene, eu in locurile alea am copilarit si acolo bat frecvent si acum, cunosc Oltul de la varsare pana la Draganesti ca`n palma, eu propun sa ne intalnim si daca "acolo" (sus pe baraj inainte de turbine, asta inseamna in fata barajului injinerilor) Oltul are peste 30 m va leg pe amandoi de maini si in prealabil de un stabilopod si va arunc in celalalt loc, ala de 14 m, in aval de baraj in stanga pilei :wink: Daca n-are ma arunc eu si va las Ever Green`ul mostenire.

@Paul - ai avea dreptate, dk fundul ar fi perfect plan si unghiul facut de fir cu substrat ar fi de aprox 30 grade. :roll: Insa acolo este o usoara panta care se accentueaza inainte de turbine.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 25 Ian 2008, 17:43

Ah! si scuze ca am intarziat dar dupa sedinta am fost sa-mi iau niste voblere de la Megabass, d`alea la 50 de para bucata. :twisted: :twisted: :twisted:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2008, 17:56

Mai terminati cu caterinca ......ia ziceti cu testul cum ramane? :roll: :x Sunt deschis la orice....ia ziceti.....
Apropo.....prietenul nostru WSB-ist, Doru....si-a luat un LTX 2 MH 6'9" parca.....si l-a luat pt jiguri mai grele.....de va zic ce-a ajuns sa faca cu el.....va doare mintea......si-a tras un textil de vre-o 30 de livre pe mulineta....sa nu lase jiguri prea multe si sa scoata orice i s-ar ivi in cale.....Dar prin gand nu i-a trecut niciodata ca-i va trece jigului prin cale ancora barcii de 5m in care eram pe locul cu salai:)). Ce credeti c-a facut.....in tentativa de a scoate jigul din ancora a reusit sa traga o barca cu motor, de peste 5m(nu motorul) ancorata in doua locuri, cu tot cu mine si cu Caius in ea, pe Tisa.....:O.....nu stiam de ce am "impresia" ca ne miscam, ca doar eram ancorati in doua ancore de destul de heavy :lol: :lol: :lol: :lol: A spus ca este foarte sensibila lanseta si ca si-a dat seama din prima ca a fost ata ancorei noastre :roll: :lol: :lol: , ba mai mult a zis c-a simtit-o pana in umar....asta dupa ce ne-a tras cativa metri :lol: :lol:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Ian 2008, 17:57

Dragos Cretu scrie:Ah! si scuze ca am intarziat dar dupa sedinta am fost sa-mi iau niste voblere de la Megabass, d`alea la 50 de para bucata. :twisted: :twisted: :twisted:
Unde le-ai gasit ? ca iau vrei 10 buc :lol:
TEAM ATOM

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 25 Ian 2008, 18:07

Iti spun pe privat ca pe restul oricum nu-i intereseaza,ei dand probabil cu cozma, cu care evident au rezultate mai bune, si nu s-a rupt nici unul.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 25 Ian 2008, 18:11

Andrei scrie:Mai terminati cu caterinca ......ia ziceti cu testul cum ramane? :roll: :x Sunt deschis la orice....ia ziceti.....
Apropo.....prietenul nostru WSB-ist, Doru....si-a luat un LTX 2 MH 6'9" parca.....si l-a luat pt jiguri mai grele.....de va zic ce-a ajuns sa faca cu el.....va doare mintea......si-a tras un textil de vre-o 30 de livre pe mulineta....sa nu lase jiguri prea multe si sa scoata orice i s-ar ivi in cale.....Dar prin gand nu i-a trecut niciodata ca-i va trece jigului prin cale ancora barcii de 5m in care eram pe locul cu salai:)). Ce credeti c-a facut.....in tentativa de a scoate jigul din ancora a reusit sa traga o barca cu motor, de peste 5m(nu motorul) ancorata in doua locuri, cu tot cu mine si cu Caius in ea, pe Tisa.....:O.....nu stiam de ce am "impresia" ca ne miscam, ca doar eram ancorati in doua ancore de destul de heavy :lol: :lol: :lol: :lol: A spus ca este foarte sensibila lanseta si ca si-a dat seama din prima ca a fost ata ancorei noastre :roll: :lol: :lol: , ba mai mult a zis c-a simtit-o pana in umar....asta dupa ce ne-a tras cativa metri :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Analizand foarte atent ce ai scris si dupa calcule indelungi eu cred ca de fapt a tras Pamantul, barca stand pe loc, de aceea seismul propagat resimtindu-se in lanseta ca si un tac! ...noroc cu grip-ul....

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Ian 2008, 18:25

CHE Izbiceni

Tipul centralei CB
Cota amonte 44.00 m
Cota aval 30.50 m
Caderea 13.50 m
Nr.si tip agregat 4 Brev
Debit instalat 500.00 m³/s