Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 27 Mai 2009, 14:54

la 3, varianta c si d ( tot cu maxim de obiectivitate )!
:D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2009, 15:07

Eu, evident obiectiv, ma incadrez clar la punctele b) si e)
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 27 Mai 2009, 15:13

Tavi scrie:Eu, evident obiectiv, ma incadrez clar la punctele b) si e)
evident,
crazy son of gun ! :lol: :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Mai 2009, 15:19

Cristi E scrie:la 3, varianta c si d ( tot cu maxim de obiectivitate )!
:D
Tavi scrie:Eu, evident obiectiv, ma incadrez clar la punctele b) si e)
:shock:
Mooaaaama! Doar n-ati stat sa cititi tot ce-am scris p-acolo? Ca m-am crucit si eu de ce-o iesit!

@Tavi
Evident, tu tre' sa fi pe invers!
...Sper macar ca esti insurat cu o femeie! :roll:

:lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Mai 2009, 16:12

@ Musti

1) Ba a zis ca ambasadoarele is rable pe privat... si sper ca e indeajuns de barbat sa recunoasca enormitatea

si io sint convins ca le las la copii mei pe astea... ca de altfel si alte scule luate cu cap...

culmea astea dupa atitia ani si dupa atitea mii de lansari sint ca noi la intestine... si culmea e ca la astea cu cit se uzeaza mai tare capatind chiar olea de jocuri cu atit lansezi mai departe !

as zice taman pe dos ca la alte tipuri de scule... :lol:

io am participat la subiect exprimindumi parerea despre asa zis casting din prima... si acolo cu alte cuvinte am si zis ca nu e fix cel mai competitiv la greutatile alea ci de la anumite greutati in sus... ( referinduma doar la pescuitul activ cu naluci )

ignorind esenta spuselor mele si aplicind continutul in alt context evident apar conflicte de pareri si suna de parca ne certam ca doi chiori care se contrazic de la doo filme diferite

cert e ca vanitatea lui ramine... :lol:

n-am incercat ce zici tu ... sa lansez cu greutati minuscule cu ale mele pt ca ma duce mintea mai mult...
sory ! nu bat apropouri si nici nu incerc sa te jignesc cu toate ca nu inteleg ce o fo in mintea ta cind ai incercat asta...

cine stie ? ai batut cimpii intr-un moment de slabiciune :lol:

2) mulinete baitcast care vor arunca greutati mici mai bine ca alea spinn nu vor iexista niciodata la nici un pret fie el cit de exorbitant...

si aici nu e vorba de tehnologie dom inginer ci la mintea cocosului... e vorba de principiu de functionare

un fir se va desira liber cu mai mare usurinta de pe un tambur de diametru mic in spirala ca la spinn decit se va derula cu tot cu tambur cu fir pe el... si cu iexplicatia asta sper ca ti-am rezolvat si dilema preturilor ridicate ale unor molinete baitcast nejusticate in relatia cu scopul lansari unor greutati mici cind pt lucrul asta e mult mai potrivit spinnul ca sa nu mai zic mult mai ieftin deci aici e toata arta de care vorbesti...

sau vor aparea poate... atunci cind or fi tambururile si firele facute din gaz sau materiale cu greutate proprie egala cu zero :lol:

vorbind de vinci si performante... vinciurile astea... da ! au putere nene ...

altele de aceiasi categorie ... ce " virtuti " au ?

ma repet... in cazul in care iei o scula buna si ieftina e ok...

in cazul in care iei una buna si scumpa deja sint fitze... ,vanitate sau cum conturato frumos Cretu... o fi vrut sa proiecteze ca are" un buget mai mare " ... ( traduc... am bani ba ! am bani ! :lol: tu n-ai ! ( stie iel ca n-am ! ) esti un frustrat ! :lol: )

satisfactiile si asteptariile de la o scula tre sa fie si realiste... si realismul asta se capata si prin iexperienta daca nu e dedus cu intelijenta :lol:

pe unii nu ii ajuta daca doar citesc pe internet rewiuri si se iau in clont cu altii care au ceva anii de folosinta cu ele pe apa si prins ceva pesti...

ca nah... nu doar am " lucruri " ... io si prind pesti cu ele :lol:

3) bingo ! n-are rost sa mai muncesti... ti-am iexplicat principiu :lol: ala e ! :lol:
opinii:
a. - baitcastingul e mai performant; ca distante de la anumite greutati in sus chiar si cu fire olea mai grose decit la spinn
precizia de care zici este fix in mina pescarului... deci tot aia ! :lol: scula nu te face mai bun decit esti
dar la control / filing la naluca ai dreptate...
parca o simti mai bine...
firul cupleaza direct la tambur eliminind orice joc mecanic caci e suportat pe ambele capete si el trece prin inele care apasa firul pe lanseta nu ca la spinn unde firul ajunge la tambur prin intermediul galetului / rotorului si tamburul este suportat doar de ax care flambeaza si orice joc mecanic intirzie sau dilueaza sentimentul iar firul tinde sa desprinda inelele care la rindul lor la spinn ( unele " traiesc ") de pe jorda asadar expunind matisarea lor la un mai mare stres decit ca la joarde bait...

bla bla bla... multe de povestit...

b. - pesemne in Romania e snobism curat pt unii! oare e necesar ? aici e mai des intilnit deci no big deal...

c. - ale mele sint asa simple... mai ca as zice ca tehnic is mai simple ca alea spinn :lol: daca vrei iti bag poza !

deci kanci " mai " tehnic ca altceva... dar rezista la solicitari insutit mai bine ca alea de spinn... si poate de aici placerea de a folosi o scula f fiabila pe care esti bazat in orice conditii cu orice balaur

daca e si mai ieftina... ptiu e si mai buna ! :lol:

d. - baitcasting cind ai nevoie de o scula care rezista la stres... cind dai cu greutati " potrivite " si vrei sa dai departe
cind dai la pesti mari
cind dai la trena
datorita capacitati mari cind dai pe verticala in ape adinci ( vezi mari ... oceane... bine nu in Romania... vorbesc in general... io dau in mare... ) caci o mulineta bazata robusta spinn cu aceleasi capacitati ar cintarii dublu si nu cred ca ar fi la fel de fiabila

daca nu ma credeti dati un google sa vedeti cite sute de grame cintareste o mulineta spinn cu capacitate de peste 300 m de 0,45 mm

nu e un snobism dar e distractie, e o " jucarie " printre altele cu menire ei... are o gramada de avantaje in anumite situatii dar si dezavantaje...

cind va plictisisti de spinn apucativa de muscarit !

e. - e destul de mare traditie si in scandiavia... dar nu la bibi... :lol: peste pre mare , greu ,puternic si greu de prins...

ciit despre ce zici tu... io zic ca te inseli in privinta spuselor lui... sau poate ma insel io... dar cu mine e coerent chiar si pe privat... asa ca ... " cantitatea " pretului e la el the most important ! :lol: restul e cancan

acu o fi receptionato p´aia barbateste... dar putea la fel de bine sa intepe la rindul lui... si asta nu se face cu insulte... caci provoaca excaladari in eveniment si provoaca la nebuni tensiune

Libajul ? eee acu si tu... sint moldovean ! proud to be one ! deh ... asa sintem noi moldovenii... guralivi , laudarosi , colorati , stridenti betivi si curvari deci come one... :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Mai 2009, 16:53

sa ma bata dumnezeu,... m-ati facut KO !!!
deci nu sunt asa de ofticat pe musti si pe kuintautti care m-or tampit de cap cu romanele, cat is de inversunat pe Tavi si Cristi E, care... dupa ce cu greu l-am parcurs din fuga pe Musti, m-or facut sa ma intorc la punctele a si b si d si c si e, sa le caut sa vad ce-i cu ele...
fi-v-ar punctele ale dracu' !!! :D
dupa aia cred si io ca i-a fost usor lu' Kuintautti sa ma puna la pamant cu romanul lui,... deja nu mai aveam demult suflu !!!
ma !!! voi aveti ceva cu mine ? ! :lol: :lol: :lol:

PS : propun ca un moderator sa verifice daca ati fost on topic ! Michael de pilda, sau pe cine aveti voi pica mai tare !!! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2009, 17:07

No poftim...
pe cine deranjeaza postarile lungi de tip epopeic...
Musca 13

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Mai 2009, 17:12

Tavi scrie:No poftim...
pe cine deranjeaza postarile lungi de tip epopeic...

sunt invidios ma,... nu ti-e clar ?! :lol:
plus ca din cauza ta l-am citit pe Musti de doua ori ! :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2009, 17:31

Musti scrie:
@Tavi
Evident, tu tre' sa fi pe invers!
...Sper macar ca esti insurat cu o femeie! :roll:

Eu, neavand scule de cast, tin mulineta straight, nu invers.
Ultima oară modificat 27 Mai 2009, 17:34 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2009, 17:34

Dar sunt tolerant :lol:
Musca 13

Scrie răspuns