Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
PescarNebun
senior
senior

Echipament Casting

Mesaj de PescarNebun » 05 Mai 2009, 10:02

As vrea sa incerc si castingul dar nu stiu foarte multe despte echipamentul de acest fel. In primul rand as vrea sa stiu daca e adevarat ca cu acele mulinete nu poti lansa decat naluci cu greutati relativ mari. Eu as vrea sa imi iau mulineta Sakura Furtivo. Stie cineva ceva despre ea? La lanseta insa sunt foarte nehotarat. Daca aveti sugestii/sfaturi as fi foarte recunoscator. Multumesc!
PS: Lanseta ma gandeam ceva de la E21 sau Sakura.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mai 2009, 10:18

partea cu posibilitatea de a lansa doar greutati mari e partial adevarat ... adica evident toata povestea cu aruncatul tine de calitatea mulinetei dar oricum zic eu ca cel mai bine sa incadreaza castingul la greutati mai mari de vreo 6-7 grame ... o mulineta de genul asta te ajunge in vreo 150-200 euro ..

evident exista mulinete de cateva sute de euro care pot lansa foarte bine si greutati mai mici ... dar trebuie sa scoti bani frumosi pentru ele ... in privinta asta sunt cativa oameni pe forum care iti pot da sfaturi foarte bune in cumparare pentru ca folosesc bijuteriile alea ...

de mulineta de care zici tu chiar nu am nici cea mai mica idee ... :roll:

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 05 Mai 2009, 11:03

Ok, poti sa imi dai cateva exemple de astfel de mulinete? Eu pe asta am gasit-o in magazinele online si mi s-a parut ca ar fii bunicica. Costa in jur de 4.700.000-5.000.000 in functie de magazin. Dar daca stii tu altele mai bune, si mai ales sa se gaseasca pe la noi, cu atat mai bine. Spune-mi si mie!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Mai 2009, 11:12

da un search pe forum cu "baitcasting"
sunt multe topicuri cu info :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mai 2009, 11:19

PescarNebun scrie:Ok, poti sa imi dai cateva exemple de astfel de mulinete? Eu pe asta am gasit-o in magazinele online si mi s-a parut ca ar fii bunicica. Costa in jur de 4.700.000-5.000.000 in functie de magazin. Dar daca stii tu altele mai bune, si mai ales sa se gaseasca pe la noi, cu atat mai bine. Spune-mi si mie!
din pacate in privinta asta nu pot sa te ajut pentru ca momentan nu locuiesc in tara si nu prea stiu exact ce se poate gasi pe acolo ... incearca sa cauti inclusiv pe magazine on-line si eventual la ce gasesti pe acolo ceri parerile pe forum ...

singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este sa nu iti cumperi Banax Tova pentru ca vei regreta investita facuta ... eu acum vreo 2 ani mi-am cumparat-o dintr-un magazin on-line din Romania pentru ca era singura pe care o gaseam la momentul respectiv si pescuiesc cu ea exclusiv doar cu voblere de peste 20-25 de grame pentru ca la cele mai mici e praf ... oricum sunt convins ca va ceda in viitorul foarte apropiat la voblerele masive cu care o incarc ...

si dupa cum a zis Cristi E, vezi ca sunt deja multe topicuri despre casting si o multime de recomandari pe acolo ... poate te vor ajuta in privinta deciziei ...

numai bine ...

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 05 Mai 2009, 11:31

Ca si mulineta, recomand cu caldura Shimano Cardiff. Eu am varianta 201, si sunt multumit de ea. O folosesc la jerkbait-uri pana la 80 gr.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 05 Mai 2009, 11:32

Ok. Am sa caut. Multumesc

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mai 2009, 11:57

la ce vrei sa folosesti echipament de casting ... adica ce greutati vrei sa arunci cu el ... intreb asta pentru ca fara o informatie de genul asta nu prea poti sa primesti recomandari concrete ...

daca vrei voblere grele si echipament greu atunci ai nevoie de mulineta care sa faca fata, eventual un round profile, dar daca vrei sa o folosesti cu greutati mai mici ai nevoie de alta mulineta care poate nu e la fel de robusta dar trebuie sa aibe alte calitati ...

si nu uita sa precizezi ce pret esti dispus sa platesti pentru ea ...

numai bine ....

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 05 Mai 2009, 12:19

Ai dreptate. Vreau sa pot arunca maxim 40-50g. Si minim.....cat mai putin, fireste! :D Oricum o putere 10-40 ar fii ideala. Sa aiba actiune moderat rapida sau rapida. Si bani...... 10.000.000 pana la 15.000.000. Pentru lanseta si mulineta. Sper sa pot lua ceva de calitate.

Am vazut ca se recomanda Shimano dar nu am vazut nici un model de baitcasting Shimano sau Daiwa in magazinele din Romania.

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 05 Mai 2009, 12:29

www.harrissportsmail.com

Shimano Cardiff la pret bun, zic eu..

Eu am avut noroc cu un prieten, ca el mi-a rezolvat la un pret bun, mult sub pretul pietei.

Scrie răspuns