Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 16 Mai 2009, 02:34

Da, ai dreptate, am constatat nu e corect spus. Am citit cateva reviewuri si asa spuneau niste pescari din america cu multa experienta in domeniu.
De la Daiwa mi se pare ok pentru greutati mici fuego sol si poate viento dar Calais e .... perfecta. Sunt curios care ar fii o alegere mai buna acum ca tot m-am hotarat sa aman cumpararea de echipament ca sa mai strang bani, Calais sau Steez-ul de la Daiwa? Steez are in jur de 150 gr. :shock:

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 16 Mai 2009, 09:13

Buna,

Nu am avut rabdare sa citesc toate posturile,dar vazand ca , cautati o mulineta de cast care sa arunce greutati mici(ma intreb de ce nu folositi spiningul pentru asta?) va indemn sa luati cu incredere steezul , am un prieten care are steez si arunca fata probleme in vant(dar nu cand bate din spate) jiguri de 3 grame :idea:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 16 Mai 2009, 12:03

steez e peste calais cand vine vorba de gramaje mici... parerea mea...

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 16 Mai 2009, 13:27

Oricum Steez si Calais sunt varfurile lui Daiwa si Shimano. E firesc sa fie in stare de astfel de performante. Dar ma intreb a folosit cineva Daiwa ZIllion? Pe mine ma incanta raportul de recuperare la editia aniversara. de 7,3:1. Si cred ca impreuna cu lanseta daiwa zillion ar fii super.
Din pacate sunt extrem de nehotarat. Sa mai astept ca sa imi iau un Calais sau un steez, sa imi iau acum Zillion mulineta si lanseta.... Alegeri alegeri..... Ma gandesc ca o fi si ea in stare (Zillion mulineta) sa arunce ok greutati peste 6-7 grame.....
Daca era vorba de spinning era mult mai usor dar la casting...... sunt in ceata de tot. :(

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 16 Mai 2009, 14:26

zander scrie:Buna,

Nu am avut rabdare sa citesc toate posturile,dar vazand ca , cautati o mulineta de cast care sa arunce greutati mici(ma intreb de ce nu folositi spiningul pentru asta?) va indemn sa luati cu incredere steezul , am un prieten care are steez si arunca fata probleme in vant(dar nu cand bate din spate) jiguri de 3 grame :idea:
Directia vinturilor e pe dos.Adica vinturile favorabile sint de la spate :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Mai 2009, 10:09

PescarNebun scrie:Oricum Steez si Calais sunt varfurile lui Daiwa si Shimano. E firesc sa fie in stare de astfel de performante. Dar ma intreb a folosit cineva Daiwa ZIllion? Pe mine ma incanta raportul de recuperare la editia aniversara. de 7,3:1. Si cred ca impreuna cu lanseta daiwa zillion ar fii super.
Din pacate sunt extrem de nehotarat. Sa mai astept ca sa imi iau un Calais sau un steez, sa imi iau acum Zillion mulineta si lanseta.... Alegeri alegeri..... Ma gandesc ca o fi si ea in stare (Zillion mulineta) sa arunce ok greutati peste 6-7 grame.....
Daca era vorba de spinning era mult mai usor dar la casting...... sunt in ceata de tot. :(
si io mai dau cu moltiplicatoare ( sau cum le zice... )... cei drept in ultimul timp din ce in ce mai rar... si vreu sa zic ca raportul de recuperare mie nu imi zice nik !

acu sincer... te incinta dejeaba raportul ....

daca vorbim despre molinare ... singurul lucru care la o adica conteaza sint centimetri de fir recuperat pe tura de manivela nicidecum cite evolutii face tamburul :lol:

vorbind de preferinte... dintre cele 3 ambasadoare care le am cel mai mult tin la 7000... olea cam hevy pt unii dintre voi... dar asta o vazut ceva action acu vo 15 ani :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Mai 2009, 22:23

La Daiwa, de la SOL pana la Steez, toate lanseaza cam la fel si cam cu aceleasi greutati. Cu aceste mulinete, de la 5g in sus(jiguri, nu voblere) si cu putina expeienta lansati la fel de mult ca si cu o lanseta cu mulineta de spinning. Diferenta de lanseu sesizabila intre steez, sol, fuego si zillion nu e, diferenta apare la greutate, angrenaje, si alte cele.

La Daiwa, mulinetele de baitcasting sub sol.....deja nu mai lanseaza la fel putand fi folosite doar pentru naluci ceva mai mari.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 18 Mai 2009, 08:10

E de bine atunci. :D Dar la Shimano? Stii ceva despre mulinetele lor? Calais, ca tot la ea am ramas cu gandul.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Mai 2009, 16:01

calais mi s'a parut a se preta mai mult pentru naluci mai grele... curado ar fi mai ok pentru plaje mici... parerea mea

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 18 Mai 2009, 20:26

Calais is doua marimi... Nu e neaparat pentru naluci mai grele, cat faptul ca e pentru pesti mai sanatosi.

De curado ma tot interesez si eu de o vreme....si sunt foarte curios de noile Curado 201E. Ionut....ai pescuit vre-una din mulinete?! Sau doar le-ai vazut in stanga dreapta.

Zabet ar sti sa ne spuna mai multe despre Shimano. Din cate stiu, el a pescuit mai multe mulinete de baitcasting de la Shimano.

Sper sa vina momentul sa va povestesc si despre Curado :D .

Scrie răspuns