Echipament Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Calais-ul exceleaza ca si constructie, durabilitate si finisaje insa left hand se gaseste numai in marimea 201, cea ce inseamna pe langa forma ei mai mare si un tambur mai mare de capacitate mai mare, deci normal sa fie mai greu ( start up-ul, inertia mai mare )si sa se descurce mai bine pe naluci de la ~ 8-9 gr in sus.
poti lansa si naluci mai usoare cu el insa e destul de greu si obositor, apar peruci destul de des.
Curado modelul D ( cel precedent variantei actuale E), in marimea 200/201, e cam pt acelasi greutati.
in schimb la Curado D exista si varinata/marimea 100/101, care are un tambur mult mai mic si mai usor capabil sa lanseze foarte bine si greutati mici, gen ~ 4-6 gr.
modelul D nu se mai fabrica, posibil insa sa mai fie pe ceva stocuri prin ceva magazine online de prin EU sau state.
modelul actual Curado il gasesti numai in varianta de marime 200/201 E, se descurca bine tot asa de pe la ~ 8-9 gr in sus, nu e pt naluci usoare.
ca si dimensiuni ale mulinetei modelul E e cam identic cu marimea 100 de la generatia precedenta D, insa are tamburul mai mare, de capacitate mai mare deci implicit mai greu.
poti lansa si naluci mai usoare cu el insa e destul de greu si obositor, apar peruci destul de des.
Curado modelul D ( cel precedent variantei actuale E), in marimea 200/201, e cam pt acelasi greutati.
in schimb la Curado D exista si varinata/marimea 100/101, care are un tambur mult mai mic si mai usor capabil sa lanseze foarte bine si greutati mici, gen ~ 4-6 gr.
modelul D nu se mai fabrica, posibil insa sa mai fie pe ceva stocuri prin ceva magazine online de prin EU sau state.
modelul actual Curado il gasesti numai in varianta de marime 200/201 E, se descurca bine tot asa de pe la ~ 8-9 gr in sus, nu e pt naluci usoare.
ca si dimensiuni ale mulinetei modelul E e cam identic cu marimea 100 de la generatia precedenta D, insa are tamburul mai mare, de capacitate mai mare deci implicit mai greu.
-
- veteran
nu am pescuit cu E ci doar cu un simplu 101D... l'am pescuit destul de putin(nu era al meu) si am tras anumite concluzii... nu am mai avut nici timp si nici chef de investitii anul asta ca imi mai luam cateva sa vad cum sunt si dupa umpleam topicul de anunturi
toate shimano care le'am avut in mana nu au fost ale mele... raman la daiwa 

-
- veteran
Andrei scrie: Sper sa vina momentul sa va povestesc si despre Curado.
astept cu interes niste concluzii ale 'E'ului

- PescarNebun
- senior
- kuin tauti
- veteran
si din ce am citit io pina acu io cre ca voi v-ati apucat de " bait " sau cum ii zice...
din alte motive... 
bai fratilor... moltiplicatoarele aistia isi zic covintul la alte nivele nu cind e vorba de fineturi , gramaje mici etc ... caci la capitolu ista ... daca vorghim di pescuitul cu nalushi... spinnigul e cel mai cel
parol ! 

bai fratilor... moltiplicatoarele aistia isi zic covintul la alte nivele nu cind e vorba de fineturi , gramaje mici etc ... caci la capitolu ista ... daca vorghim di pescuitul cu nalushi... spinnigul e cel mai cel

- kuin tauti
- veteran
[/img] http://i387.photobucket.com/albums/oo31 ... G_1497.jpg [img]
de la dreapta la stinga... ambasadeor 7000 clasic... febletea mea... de acu vro 18 ani
greutate proprie 520 gr , capacitate 310 m de 0,4 mm... considerata olea cam mica in nord
medium size ... ambasadeor 6000 clasic ... ca in astea orijinale am io incredere... adica... no fitze...
do you understend ?
... asta cu tot cu vo 200 m de 0.4 mono stren cintareste vo 328 gr
small size... ambasedor 5600 ssc3 goala are 264 gr si capacitate de 185m de 0,35
de la dreapta la stinga... ambasadeor 7000 clasic... febletea mea... de acu vro 18 ani

medium size ... ambasadeor 6000 clasic ... ca in astea orijinale am io incredere... adica... no fitze...

small size... ambasedor 5600 ssc3 goala are 264 gr si capacitate de 185m de 0,35
Kuinta', faine Ambassadeur-urile alea, dar n-au nici o legatura cu nalucile usoare. Am si eu un C4 de-ala "mic" (5601) si-l folosesc acolo unde i-e locul: jerkbait-uri de la 20 gr. in sus (in sus nu pare sa aiba limite
). Problema e in a alege un multiplicator care sa te lase in jos macar pana pe la 5gr. Sa nu zic 3,5, ca e si mai greu de atins...

- kuin tauti
- veteran
- kuin tauti
- veteran
io cu multiplicatoarele mele dau mai mult...
au capashcitate mai mare... putere mai mare ... adica dau mai departe si de mai multe ori cu greutati de la 25- 30 grame in sus...
cu fir mai gros decit la spinn de obishei
firul nu se rasuceste ci se rolueste pe tambur... deci il am mai mult timp...
am contact mai direct cu chestele...
firul nu smulge inelele ci le preseaza...
bla bla bla...
bait... cast... e compliect nepotrivit la preturi rezonabile pt naluci usoare !
ambasadoare made in sweden iarna le gasiti si la 45 euro... si sint foarte fiable.. as zice ... pi viata !
cu ce scule dati voi cu naluci de 3,5 grame ?
au capashcitate mai mare... putere mai mare ... adica dau mai departe si de mai multe ori cu greutati de la 25- 30 grame in sus...
cu fir mai gros decit la spinn de obishei
firul nu se rasuceste ci se rolueste pe tambur... deci il am mai mult timp...
am contact mai direct cu chestele...
firul nu smulge inelele ci le preseaza...
bla bla bla...
bait... cast... e compliect nepotrivit la preturi rezonabile pt naluci usoare !
ambasadoare made in sweden iarna le gasiti si la 45 euro... si sint foarte fiable.. as zice ... pi viata !
cu ce scule dati voi cu naluci de 3,5 grame ?
-
- veteran