Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Mai 2009, 23:40

Creca avea ceva la soft ....DC-ul... :lol: ... Pai a dat cineva de pe sait cu u DC muult mai mult....Trebuie sa caut topicul.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 02:41

cipic scrie:Am pescuit la cast destul timp ca sa-mi dau seama c-am pt ce este ( fite,impresii, sa ramana prostii cu gura cascata) ca pe la noi pe aici rar vezi pe balta pescari care dau la cast si nu am reusit sa arunc niciodata mai mult de 40 m cu greutati de peste 30 gr si chiar mai mari si nu pot sa zic ca am dat cu ghioarle. Cu un Viento aruncam cu o bila de 24 gr maxim 35-40 m iar cu un Calais DC cred ca am dat peste 40 m!!!
Chiar am facut un pariu cu cineva cu putin timp in urma cine arunca mai mult, eu cu o Sakura Shukan 2,33 m 14-60 gr si o Stella 3000 iar partenerul din acea zi care este un mare pescar de cast de la o firma faimoasa cu articole de pescuit avea un Calais DC si un Kistler LTA de 2,13 m 1/2-1 oz, am aruncat amandoi cu bile de 17,21,24 gr iar lanseurile cu lanseta de spin erau cu 10-15 poate chiar 20 m mai lungi!!!
cu d´alea cu fitze si doar 40 metri ? :lol: :lol: :lol: :lol:

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 20 Mai 2009, 08:14

Minunat, deci daca vrei sa incerci ceva nou si daca iti place sa ai o lanseta de calitate si o mulineta pe masura, esti fitos.... :roll:
Asta nu o mai auzisem pana acum. Hai sa pescuim atuci toti cu lansete Energoteam si mulinete de la baza gamei la Cormoran si Okuma.
Ca St. Croix, G. Loomis, Daiwa, Shimano, sunt marci pentru fitosi, si nu ne luam noi "prostii din alea". :roll:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 08:41

pe tine nu te bag in seama ca ai erectii la orice...

chiar si la raportul de molinare care nu-ti foloseste nicaieri... :lol:

asa ca : n-ai decit sa o interpretezi cum vrei...

io vorbeam de diferenta dintre sculele ieftine , clasice / simplificate / fiabile / as zice ... pe viata... si fara mofturi.... CIOCANU cu care faci treaba zi de zi... scula aia de incredere care si-o permite omu de rind si care tine la gluma... :lol: comparativ cu " durerile de cap " care au un boton doo in plus sau o caracteristica buna de sters la ***...

nu zic.... daca are rulmenti la capatul tamburului... dai olea mai departe decit cu ambasador 7000 care e pe lagare.... dar ce folos daca dai mai departe si nu stii sa pescuiesti ?

apropo ... 7000 ... dupa mii de lansari e ca noua si acu dupa atitia ani si nu cre ca are moarte....

ca sa o distrugi pi asta... ti-ar trebui o bomba ! :lol:

despre cite molinete poti tu zice acelasi lucru ?

vorbind de distante....

la o adica 30-40 metri ajunge daca dai cind pescuiesti la cumetre cu jerkuri

din barca... nu tre nici atit !

la crap cu plumb dau astia si 200 m cu ambasador cs roketer 6500 care costa cam 100 euro... nu 500 euro cit un shimano cu cdc sau cum ii zce...

io personal... singura molineta cu fitze care o accept e aia de la abu garcia cu frina magnetica produsa acu douajideani... abu ultra mag

aia cu jiguri... in marimea cea mai mica si cu fir textil de 0,2 e super scula !

se mai gasesc pe e -bay si folosite le iei si cu 20 dolari... mai noute ajung la 60 dolari...

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 20 Mai 2009, 08:58

:lol: :lol: :lol: Ce am?! Erectii? Sau obiectii?
Poate ai vrut sa faci o gluma sau poate nu oricum, tare faza.

Raportul de mulinare nu iti foloseste? Dar ia recupereaza un crank cu o mulineta cu raport de peste 7:1 si apoi cu una de 4:1. Sa vezi, e vreo diferenta? :wink:

De ce crezi ca sculele ieftine sunt neaparat fiabile? Sau hai sa admitem ca sunt, dar sensibile...... prea putin. Si cine are nevoie de o lanseta sau mulineta care sa il tina o viata? Sau cand iti iei scule de pescuit iti iei o data in viata doar. :D

E pur si simplu placerea si mandria de a folosi o lanseta de calitate. Atunci cand pescuiesti si tragi cu ochiul la ce scrie pe ea vazi acolo St. Croix si stii ca lanseta aia a fost facuta de cei mai buni, de profesionisti, care sunt si ei pescari si s-au straduit sa ofere tot ce e mai bun in materie de sensibilitate, rezistenta, etc. Si nu ca a fost facuta prin China de unii care habar nu au de care capat se tine lanseta.
Nu ne cumparam lansete de calitate, de firma daca vrei, pentru ca scrie pe ele G. Loomis sau Lamiglas ci pentru simplul motiv ca MERITA.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 09:13

bag seama ca tie ti se scola la orice... :lol:

chiar si la ce scrie pi iele :lol: deh st croix ... etc... :lol:

no... oricum cu ultima propozitie din ultimul tau mesaj is d´acord... :lol:

cit despre raport esti paralel !

ambasador 7000 cu raport de 4:1 cind e cu tamburul plin la o tura de manivela ia in´auntru cam 56-57 cm de fir... as zice arhisuficient ! ca sa nu vorbesc de putere de recuperare ...

aia cu 7:1 citi cm de fir ia la o tura de manivela ?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 09:17

PescarNebun scrie:De ce crezi ca sculele ieftine sunt neaparat fiabile?
:lol: :lol: :lol: :lol:

probabil datorita zecilor de ani de folosire si iexperienta altor pescari care le-au folosit iextrem...

cind alte joarse de sute de euro o sa ajunga la renumele fiabilitati legendarei abu garcia ambasador 7000 sa dai un bip... :lol:

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 20 Mai 2009, 09:25

Am si eu o intrebare,ai vreo problema cu "sculatul" de amintesti atat de des chestia asta? Stii tu, daca nu se mai poate, macat sa te mangai cu amintirea. Vorbesti de ceea ce iti doresti..... :D
Asa dai impresia.

A, si inca ceva, tu in afara da Abu Garcia Ambasador, ai mai pescuit cu altceva? :lol:

Sunt paralel?! Dragule tu nici macar nu ai inteles ce am vrut sa spun. Ideea e ca la cranking e mult mai bun un raport scazut de recuperare, ca sa aduca naluca incet, sa o tina cat mai mult in zona pe care o vrei. Raportul mare e pentu altceva.
Nu de alta dar spuneai ca raportul de mulinare nu iti foloseste nicaieri. Dar tu nici macar nu stii diferenta dintre un raport si altul.

Stii tu vorba aia, NU STII, NU TE BAGI!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 09:45

cu tine e greu sa o scoata lumea la capat ca merji din trotuar in trotuar si nu te ti macar de gard... :lol:

scumpule... am pedigriu bun... :lol:

bunicul mieu o facut doo razboaie mondiale si dupa al doilea o fo prizoner vo 7 ani intr-un lagar din siberia de unde o vinit pi jos cu o schija cicatrizata in pulpa si o mai facut inca 6 prunci pe linga ceia 2 pe care ii avea inainte de razbel... si pe la 70 si de ani inca mai batea cu toiagu in soba la baba...

asa ca nu-mi fac griji la patrujdeani... :lol:

aaaa ? acu 4:1 e prea rapid si vrei musai mai inshet ? :lol:

oare nu e indeajuns sa dai mai inshet de manivela ? :lol:

chiar iti tre raport si pt asta ? :lol:

esti meseriash ! :lol:

vezi ca sint de alea cu doo viteze :lol:

culmea ! daca ai pominit ashe sheva ? tot ambasadoare si alea :lol:

dar alea molineaza mai repede la recuperare si schimba automat cind sint in sarcina :lol: reductoarele draqu ... :lol:

culmea ... provenite tot din modele clasice ... :lol:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Mai 2009, 10:08

no hai sa o luam babeste... cum e la spin asa e si la cast in privinta raportului de recuperare... daca nu... mai pun 2 borduri(d'ale lu' videanu) la trotuar

spre exemplu:

o daiwa emcast 5500 care are rap de recuperare 4.6/1
o shimano stradic 2500 care are 6.0/1

care recupereaza mai mult fir? eu zic ca e posibil daiwa... nu conteaza numai raportul de recuperare ci si tamburul... de asemeni la un raport de recuperare mai mare posibil sa se duca mai repede angrenajele

p.s. am plecat de la o treaba si am ajuns departeee pe camp... acu ceva vreme la ora de biologie am plecat de la o discutie pe tema ecosistemelor si la finalul orei am ajuns sa discutam de ce isi bat barbatii nevestele... tipic... :lol:

Scrie răspuns