Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 10:16

ma Ionut... iel o fo impresionat de raport...

IERECTII ... nah :lol:

eee si i-am zis atunci ( cu vo doo pajini mai devreme... ) caci la o adica la recuperare ... conteza centrimeti de fir recuperati pe o tura de manivela... nu cite evolutii face tamburul...

asta pe scurt asa ... ca sa nu mai vorbim de raport , diametrul tamburului , al firului si cit de crucish e molinat sau alte chestii care ar putea influenta...

simplu ! centrimeti de fir masurati... si atunci vezi cit de rapida e... daca aia te framinta... ca nu ne intereseaza de cite ori se da tamburul pisti cap... cu iexceptia lui... :lol:

la o adica cu cit se da mai des cu atit se uzeaza mai repede... :lol:

asai ? :lol:

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 20 Mai 2009, 13:10

cipic scrie:Am pescuit la cast destul timp ca sa-mi dau seama c-am pt ce este ( fite,impresii, sa ramana prostii cu gura cascata) ca pe la noi pe aici rar vezi pe balta pescari care dau la cast si nu am reusit sa arunc niciodata mai mult de 40 m cu greutati de peste 30 gr si chiar mai mari si nu pot sa zic ca am dat cu ghioarle. Cu un Viento aruncam cu o bila de 24 gr maxim 35-40 m iar cu un Calais DC cred ca am dat peste 40 m!!!
Chiar am facut un pariu cu cineva cu putin timp in urma cine arunca mai mult, eu cu o Sakura Shukan 2,33 m 14-60 gr si o Stella 3000 iar partenerul din acea zi care este un mare pescar de cast de la o firma faimoasa cu articole de pescuit avea un Calais DC si un Kistler LTA de 2,13 m 1/2-1 oz, am aruncat amandoi cu bile de 17,21,24 gr iar lanseurile cu lanseta de spin erau cu 10-15 poate chiar 20 m mai lungi!!!
Cipic, nu vrei sa faci un concurs cu mine?!?!? :twisted:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 20 Mai 2009, 13:43

ma bag si io la concurs
TEAM ATOM

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 20 Mai 2009, 14:04

Cipic,

Oare ce fire ati folosit cand ati facut incercarile, sa sti ca si asta conteaza foarte mult ca sa fie relevant trebuiesc folosite fire de aceleasi dimensiuni, adica groase.....?!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Mai 2009, 14:14

in cazul meu, la greutatile mai mici (sa zicem 7-8grame) poate arunc cu cativa metri mai mult cu echipament de spinning (unul din motive este faptul ca nu m-am obisnuit inca 100% cu echipamentul de casting) dar precizia aruncarii creste cu mult ... adica efectiv ai control mult mai bun la un multiplicator si pozitia te ajuta mult de tot ...

la greutati mai mari (20 de grame in sus) cred ca distanta de lansare e oarecum egala intre cele doua echipamente, evident precizand din nou ca nu sunt inca suficient de familiarizat cu baitcastingul ...

la greutati mai mici de 6 grame sa zic asa prefer sa folosesc echipamentul de spinn ... unul dintre motive ar fi investitia pe care as fi nevoit sa o fac pentru a putea arunca greutati atat de mici ...

sunt convins insa ca cineva care pescuieste cu multiplicatorul de o perioada mai lunga, care e obisnuit cu astfel de echipament si are si ceva bun sub mana poate sa lanseze cu aceeasi greutate (in conditii bune) mai mult decat cineva cu echipament de spinning ... si daca se gandeste putin logic, mi se pare destul de normal sa lanseze mai mult din cauza pozitiei firului, din cauza frecarii mai mici etc ...

numai bine ...

ps : sa anuntati rezultatele concursului in cazul in care se va desfasura ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Mai 2009, 14:22

zander scrie: .....ca sa fie relevant trebuiesc folosite fire de aceleasi dimensiuni, adica groase.....?!
Si mulinete din aceeasi categorie de pret !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 20 Mai 2009, 15:10

Pai n-auzi ca omu` da cu Stella?!...
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 15:20

io cre ca chirpic o dat bir cu fujiti ca ii e frica de concurs ca draqului de tamaie :lol:

acu ar trebui sa zboare ceva pariuri...

se baga careva ? 8)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Mai 2009, 17:45

:lol: :lol: :lol:
Uite-i cum apar baietii cand e vorba despre masurat a cui e mai lunga (aruncarea, desigur, sa nu inteleaga kuinta' gresit, ca incheie naibii pariurile aiurea :lol: )...
Unu' n-a scos o vorba sa-l indrume pe om ce anume mulineta sa-si ia, ca sa poata arunca omeneste un 3,5gr, dar la concurs apar ca avatii din neant :P ...
Interventia asta a mea as fi intentionat sa sune ca o invitatie, ca am avea ce auzi de la unii ca voi, "harsiti" in baitcasting... Nu stiu daca a sunat asa pana la urma :lol:

Si, apropos, Adi777, mi-ar placea sa pot vedea live la lucru un ansamblu de casting care sa-mi faca de rusine echipamentul de spinning la aruncat 3,5-5gr. De multa vreme cochetez cu gandul sa incerc si eu si altceva decat Abu-ul de jerk (la heavy things, clar, baicasting-ul e optiunea unu), dar nu-mi vine sa fac o investitie pe-o treaba care s-ar putea dovedi iluzorie. Avand in vedere ca suntem "consateni", poate om nimeri vreodata concomitent pe-acelasi mal de apa si, mai stii, poate fac pasul...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Mai 2009, 18:05

razvan m. scrie:
zander scrie: .....ca sa fie relevant trebuiesc folosite fire de aceleasi dimensiuni, adica groase.....?!
Si mulinete din aceeasi categorie de pret !
Mai, aici, daca ar fi la o adica, nu cred ca m-as prezenta la un concurs de aruncari-distanta neaparat cu o mulineta de spinning din aceeasi categorie de pret cu un multiplicator Steez, (o Stela, de exemplu)... Eu m-as cam lasa pe mana unei ieftinaturi de SS Tournament :twisted: ... fara sa am, evident, pretentia ca voi sa folositi un multiplicator de 100$... Asa sunt eu, bun la suflet :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns