Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Mai 2009, 18:42

dar de ce nu dai cu mulineta de spinning daca vrei sa arunci naluci usoare?
doar asa de dragul castingului si a aruncatul banilor pe fereastra?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Mai 2009, 18:45

Bogdan_Alex scrie:dar de ce nu dai cu mulineta de spinning daca vrei sa arunci naluci usoare?
doar asa de dragul castingului si a aruncatul banilor pe fereastra?
feelingul unui echipament de casting e ceva... SENZATIONAL :P :twisted:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Mai 2009, 23:43

Umila mea parere e ca daca nu incepi de la o Daiwa Tierra sau Shimano Cruxis ( am dat variante pentru ambele tabere :lol: ) mai bine las-o balta sau amina momentul. De la ele incep mulinetele de care nu o sa fii dezamagit.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Mai 2009, 09:19

daca te ajuta cu ceva, pot sa iti zic ca eu folosesc un Abu Garcia Revo STX de care sunt cat se poate de multumit ... nu stiu in ce masura se gaseste prin magazinele din Romania dar iti recomand sa arunci un ochi si la mulineta asta ...

arunci suficient de bine naluci care se invart in jurul a 7 grame ... din pacate nu am avut ocazia sa o testez decat cu un bat de spinning pentru ca inca nu m-am decis ce bat de casting sa cumpar pentru ea ... imi cam fac cu ochiul betele de la Lamiglass (G1000 sau Certified Pro) dar inca nu sunt 100% decis pe care sa il iau ... :roll:

singurul bat de casting cu care am incercat-o e cel de Jerkbait, dar aici nu are rost sa povestesc absolut nimic despre ea pentru ca voblerele cu care pescuiesc depasesc 20g, deci nu e nimic concludent pentru ca la greutatea asta o multime de multiplicatoare (chiar toate) se descurca bine ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 06 Mai 2009, 10:04

Eu vreau sa lansez naluci peste 8 gr. Pana la 30.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Mai 2009, 11:17

pai cu un Revo STX lansez linistit naluci de la 8 grame in sus ... nu apar probleme decat la cele mai mici ...

foarte important este insa dupa cum a zis cineva cu cateva mesaje mai sus si lanseta ... adica trebuie sa se incarce corespunzator cu naluca folosita pentru a lansa bine ...

mai asteapta si parerile detinatorilor de Daiwa, Shimano etc (sunt destui pe aici) inainte de a te decide ...

numai bine ...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Mai 2009, 16:32

Team Daiwa Sol e printre putinele mulinete de baitcasting de la daiwa care e data in clasa ML, cred ca e o alegere mai mult decat decenta... nu stiu pe la ce preturi mai e... Oricum, daca vrei sa te apuci de baitcasting si vrei sa incepi cu nalucile cele mai usoare e posibil sa fii un pic dezamagit de primele rezultate da' nu te lasa. :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 06 Mai 2009, 16:46

Si eu am inceput tot cu un Abu, si anume Revo SX, care e un pic mai ieftina decat STX'ul. Cu Premier'ul de 6' M (1/4-3/4) mulineta arunca lejer 7 grame, pe o lanseta ML sau L sunt convins ca poate sa arunce naluci si mai usoare. Desi pare firava fiind low profile mulineta e foarte robusta, am pescuit-o intensiv anul trecut cu jerkuri si in afara de faptul ca s-a tocit levierul pe care in apesi cand lansezi mulineta merge impecabil, iar nalucile respective au intre 50 si110 grame. Nu i-am facut altceva decat sa ii fac cate un dussi sa o ung la doua-trei partide. Si ar mai fi ceva, eu pescuiesc in apa sarata care este mai coroziva.

PS :mulineta e cea din avatar
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 07 Mai 2009, 08:46

Jedi scrie:Umila mea parere e ca daca nu incepi de la o Daiwa Tierra sau Shimano Cruxis ( am dat variante pentru ambele tabere :lol: ) mai bine las-o balta sau amina momentul. De la ele incep mulinetele de care nu o sa fii dezamagit.
Am inteles, dar de unde cumpar mulinetele astea? Ca pe la magazinele noaste nu sunt de gasit :( Nu e problema pretului, vreau doar o mulineta buna dar..... nu am gasit acum prin mag noastre decat modelele pe care le-am mentionat intr-un post anterior. :(

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 08 Mai 2009, 09:12

incearca sa te uiti si pe magazine on-line chiar si din Romania si poate gasesti ceva ...

la o prima cautare uite aici un link pe unde am gasit ceva multiplicatoare care sunt in Romania ....

http://www.xxx.ro/xxx-filtrare/27/112/40.html

daca te pui sa ma cauti sunt convins ca gasesti si altele ca sunt mai multe magazine on-line ...

numai bine ...

Scrie răspuns