Echipament Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- PescarNebun
- senior
-
- veteran
- Bogdan_Alex
- veteran
- PescarNebun
- senior
- PescarNebun
- senior
-
- veteran
ca sa nu existe frecare ar trebui sa fie vid. daca ar fi vid nu s'ar mai opri ala din invartit decat atunci cand pui tu mana... mi'e greu sa cred... usoare? sub 5gr nu dai cu nici o mulineta sub 1000lei... parerea mea e ca viento nu prea'si merita banii... poate ma contrazice cineva... in afara de sol, steez si shimano ce au DC nu prea am vazut mulinete sa lanseze sub 5gr... poate gresesc... sau poate mai sunt si altele...PescarNebun scrie:Daiwa Viento are sistem Free Floating care permite temburului sa se roteasca fara frecare. Cred poti lansa cu ea naluci foarte usoare. Hmmmm suna bine. Desi 8.000.000 e destul de mult, cred ca merita.
slabe sanse ai sa lansezi sub 5 grame cu o lanseta sub 300-350 euro parerea mea ... daca nu vrei astfel de performante poti sa te uiti la cele care se invart in jurul a 150-250 cu care vei pescui linistit cu ce depaseste 7-8 grame ...
daca vrei sa arunci chestii mai usoare poate ar fi mai potrivit spinning-ul ...
vezi ca Shimano, Abu Garcia si alte cateva firme "consacrate" au niste multiplicatoare misto intre 150-250$ (pe cabelas) ....
numai bine ...
daca vrei sa arunci chestii mai usoare poate ar fi mai potrivit spinning-ul ...
vezi ca Shimano, Abu Garcia si alte cateva firme "consacrate" au niste multiplicatoare misto intre 150-250$ (pe cabelas) ....
numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Free Floating de la Daiwa sau Super Free-ul de la Shimano se refera la faptul ca in momentul cand deblochezi tamburul pt a putea lansa, el ramane in contact numai pe cei doi rulmenti, deci numai exista nici o piesa in contact care sa-i ingreuneze rotatia.Ionut the carp scrie:ca sa nu existe frecare ar trebui sa fie vid. daca ar fi vid nu s'ar mai opri ala din invartit decat atunci cand pui tu mana... mi'e greu sa credPescarNebun scrie:Daiwa Viento are sistem Free Floating care permite temburului sa se roteasca fara frecare. Cred poti lansa cu ea naluci foarte usoare. Hmmmm suna bine. Desi 8.000.000 e destul de mult, cred ca merita.
pt naluci light, eu am un Curado 101D( e sub 1000 leiIonut the carp scrie:mi'e greu sa cred... usoare? sub 5gr nu dai cu nici o mulineta sub 1000lei... in afara de sol, steez si shimano ce au DC nu prea am vazut mulinete sa lanseze sub 5gr... poate gresesc... sau poate mai sunt si altele...

ca sa poti lansa cat mai bine conteaza mult si lanseta, sa se incarce ok pe greutatile care le vei lansa.
-
- veteran
@cristi
Sunt de acord cu tine. Chiar si pe acei rulmenti exista frecare... e foarte mica dar exista
si megaforceul meu daca nu am vant cu un jig de 3.5gr(cu tot cu shad ajungea pe la 4-5gr maxim) dau cam tot atat... dar nici in ruptul capului nu dai mai mult de 15m... si e mult sub 1000lei... am spus de mulinete cu care intradevar poti da cu naluci mici, facute special pentru asa ceva
si cred ca e posibil si SOL'ul sa fie sub 1000lei 
no si acum vine intrebarea de baraj... fast sau mod-fast pentru greutati mici? mie mi se pare ca se lanseaza mai bine cu mod-fast
Sunt de acord cu tine. Chiar si pe acei rulmenti exista frecare... e foarte mica dar exista

no si acum vine intrebarea de baraj... fast sau mod-fast pentru greutati mici? mie mi se pare ca se lanseaza mai bine cu mod-fast

pai frecarea aia in rulmenti se subintelege si nu se poate exclude 
cel mai important ca o mulineta sa lanseze bine naluci light e tamburul, cu cat mai usor cu atat mai bine si de capacitate mica, adica mai putin fir care sa-l ingreuneze si cei 2 rulmenti care-l sustin.
la alea de 1000 lei si peste costa atat si datorita materialelor mai bune folosite in angenaje, carcasa, sideplate-uri, manivela etc, lucruri care pana la urma nu ajuta basic in lansare.
ps. pt light eu dau cu una mod fast

cel mai important ca o mulineta sa lanseze bine naluci light e tamburul, cu cat mai usor cu atat mai bine si de capacitate mica, adica mai putin fir care sa-l ingreuneze si cei 2 rulmenti care-l sustin.
la alea de 1000 lei si peste costa atat si datorita materialelor mai bune folosite in angenaje, carcasa, sideplate-uri, manivela etc, lucruri care pana la urma nu ajuta basic in lansare.
ps. pt light eu dau cu una mod fast