Echipament Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- PescarNebun
- senior
- Dragos Cretu
- senior
Uite aici, daca te grabesti, ai free shipping:
http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... T_1500.htm
http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... T_1500.htm
- kuin tauti
- veteran
esti sigur ca doar eu am " sesizat " ?PescarNebun scrie:kuintautti scrie:pin la urma ... cre ca pescuim in alte conditii si posibil si cu totul si cu totul alte specii in stiluri diferite.... deci e normal sa avem formate gusturi diferite... si nu e obligatoriu sa-ti placa tie amasadoarele care imi plac mie
dar daca citesti ce ai scris ai sa-ti dai seama ca exista o tenta puternica in directia vanitatii sau cel putin logici omului de rind...
iexemplu :
nah... a deschis unu subiect pe flytying.ro ... " scule scumpe fitze sau necesitate? " ...PescarNebun scrie: AM vrut insa un echipament bun, nu neaparat ieftin
raspunsul ? io cre la unii sculele nu conteaza dar fitzele sint o necesitate![]()
![]()
![]()
Spui ca "exista o tenta puternica in directia vanitatii sau cel putin logici omului de rand" . Stii ce e ciudat, ca numai tu ai sesizat aceasta asa zisa tendinta. Ceilalti pescari au inteles ce vroiam sa spun si au incercat sa ma ajute. Fara sa ma considere vanitos sau cu fite. Eu nu cred ca daca vreau sa investesc ceva bani intr-un echipament de calitate sunt fitos sau vanitos.
Oricum, daca vrei sa continuam sa ne "alintam" in felul asta, hai sa o facem pe privat, ca nu sunt obligati ceilalti pescari sa citeasca tampeniile noastre. Poate cineva chiar are ceva de spus pe topicul asta.

faptul ca nu ti-au mai ziso si altii nu insemna ca nu au " sesizato "
tu poti sa te amagesti cit vrei ... dar dupa cum spui tu... pt tine nu ajunge ca echipamentul sa fie bun....
pt tine e musai sa fie si scump !

si asta denota fite si vanitate care merge in cazul asta mina in mina cu prostia
end of story
- PescarNebun
- senior
Ti-am raspuns pe privat. Tu nu stii sa dai mesaj pe privat sau iti place sa te tiganesti? Vrei sa vada toti ce bine m-ai pus la punct, nu-i asa? Cred ca face bine la ego-ul tau de mascul alfa. Imi dau seama cam ce e in mintea ta: "Mama, ce l-am pus la respect pe fitosul ala care nu are nici o treaba cu pescuitul. Ce tare sunt" Hai, recunoaste, esti doar un adolescent care nu pare sa se maturizeze vreodata. Pacat de cei 40 de ani ai tai. N uai minte mai multa ca unul de 13-14. Sau maxim 16 dar usor retardat.
A, nu uita sa iti citesti mesajul pe privat. E delicios, crede-ma.
- kuin tauti
- veteran
io am zis ca am pierdut timpul cu tine si am zis ca end of story dar vad ca nu te lasi...PescarNebun scrie:Ti-am raspuns pe privat. Tu nu stii sa dai mesaj pe privat sau iti place sa te tiganesti? Vrei sa vada toti ce bine m-ai pus la punct, nu-i asa? Cred ca face bine la ego-ul tau de mascul alfa. Imi dau seama cam ce e in mintea ta: "Mama, ce l-am pus la respect pe fitosul ala care nu are nici o treaba cu pescuitul. Ce tare sunt" Hai, recunoaste, esti doar un adolescent care nu pare sa se maturizeze vreodata. Pacat de cei 40 de ani ai tai. N uai minte mai multa ca unul de 13-14. Sau maxim 16 dar usor retardat.
tot tu propui sa trecem pe privat si tot tu o servesti public...
no... acu .... daca e vorba de " penalty-uri " ... mie mi se pare corect sa trag la aceiasi poarta ...
simplu ! raspund unde sa scris !
deci nu e vorba de nici o tiganeala sau alte nazbitii care iti trec tie prin mintea ta bolnava... ( interpretare de altfel... menita sa jignesca ... )
sau mai sti ?
o fi tiganeala doar cind o fac io...

tu ce faci ?

nu faci tot aia ?
pe deasupra nu umblu ca tine cu chestii de genul ca : hai sa facem pace dar sti ce ? stai sa-ti mai dau una la cotoaie si abia porma gata...

comportamend nobil care te indreptateste sa te compromiti fata de mine si asadar sa se justifice jignirile si lipsa de respect
am citit mesajul tau ... si ti-am raspuns la fel de " delicios " sau chiar si mai " delicios " ... caci vad ca ai dobindit adictie irezistibila
ti-am zis si acolo...
daca ... daca te-ai iexprimat gresit sau am inteles io gresit... era indeajuns sa zici asta...
pe cind tu daca te-ai simtit cu musca pe caciula si nu ai suportat aluziile si ai trecut la " alt nivel "
n-am timp de tine... hai pa !
- kuin tauti
- veteran
in mod constructiv pe scurt... matematic...
bun si ieftin = logic... prima alegere ! ( cel putin a mea... dar poate oi fi io u ciudat ... )
bun si scump = fitze = vanitate = prostie = risipa de bani nejustificata = etc...
prima parte e de inteles... vrem scule bune...
dar de ce tre sa fie musai scump ?
dupa ce o iexplici pe asta mai vorbim...
si daca ai chef... asa ... deci obtional...
sa ma luminezi si pe mine cum ai ajuns la concluzia ca ambasadoarele clasice produse de abu garcia in Suedia sint rable... si cu ce sint altele mai bune ca ele de aceiasi categorie chit ca sint modele de pe timpul lu pazvante chioru...
sa nu ma intelegi gresit... sint doar curios nicidecum jignit sau mai stiu io.. de lipsa ta de cunostinte referitor la ambasadoare

bun si ieftin = logic... prima alegere ! ( cel putin a mea... dar poate oi fi io u ciudat ... )

bun si scump = fitze = vanitate = prostie = risipa de bani nejustificata = etc...
prima parte e de inteles... vrem scule bune...
dar de ce tre sa fie musai scump ?
dupa ce o iexplici pe asta mai vorbim...
si daca ai chef... asa ... deci obtional...

sa nu ma intelegi gresit... sint doar curios nicidecum jignit sau mai stiu io.. de lipsa ta de cunostinte referitor la ambasadoare
- Dragos Cretu
- senior
@ Pescar Nebun
Desi pare...
K nu este deloc retard si sunt sigur ca a inteles ce vroiai sa spui prin "nu trebuie neaparat sa fie ieftina" (si anume ca ai un buget mai mare), insa ii plac foarte mult discutiile pe teme de semantica, dupa cum ai observat.
Drept e ca si tu ai plecat de la inceput pe ideea "prost si scump" vorbind de Sakura, numai cineva foarte naiv poate da 4-5 mil. pe o flasneta ca aia. Nici o aluzie, sunt sigur ca se datoreaza necunoasterii pietei dar si atunci te orientezi spre firme care stiu ce fac nu care s-au apucat de facut mulinete anu` trecut.
@ Tovarasu` Dumitru
Bre, pana la urma e chestie de preferinte, atata timp cat el nu a incercat sa te convinga sa-ti vinzi teascurile alea Ambassadoare, matali de ce te legi de el?.....
Si as vrea sa imi exemplifici in ce mod sunt mai bune Amabassadoarele tale (tine cont ca am si io, si sunt bune, dar pentru anumite lucruri) decat alte mulinete moderne mai scumpe. Io te cred ca tu divinizezi Abu`urile , probabil pentru ca nu ai incercat altceva.....dar asta nu inseamna ca toti sa aiba aceeasi conceptie ca tine,....micule Gerula
Engage
Desi pare...

Drept e ca si tu ai plecat de la inceput pe ideea "prost si scump" vorbind de Sakura, numai cineva foarte naiv poate da 4-5 mil. pe o flasneta ca aia. Nici o aluzie, sunt sigur ca se datoreaza necunoasterii pietei dar si atunci te orientezi spre firme care stiu ce fac nu care s-au apucat de facut mulinete anu` trecut.
@ Tovarasu` Dumitru
Bre, pana la urma e chestie de preferinte, atata timp cat el nu a incercat sa te convinga sa-ti vinzi teascurile alea Ambassadoare, matali de ce te legi de el?.....
Si as vrea sa imi exemplifici in ce mod sunt mai bune Amabassadoarele tale (tine cont ca am si io, si sunt bune, dar pentru anumite lucruri) decat alte mulinete moderne mai scumpe. Io te cred ca tu divinizezi Abu`urile , probabil pentru ca nu ai incercat altceva.....dar asta nu inseamna ca toti sa aiba aceeasi conceptie ca tine,....micule Gerula
Engage

- kuin tauti
- veteran
Cretule... hai bishti !
unde vezi tu ca m-am luat de iel ?
cei drept recunosc ca am lansat in stil mucaresc " la pipait " ceva aluzii mai diochiate... dar aia era ceva suportabil si fara anestezie...
zau ! e numa jina lui daca o sarit la cap si " o muscato "
el se ia de mine in mod direct si zice printre altele ca-s frustrat si invidios pt ca chipurile stie el ca io nu imi pot permite scule mai scumpe...
probabil la el o molineta de 200 dolari e virful Everest
si toti sintem capsunari fomisti si gindim ca el... musai " scumpe "... altfel nu sint indeajuns de bune... deh poate e doar mentalitatea omului sarac care e prea sarac ca sa arate ca e sarac...
( se poate interpreta si asa ) si io mai degraba as fi tentat sa zic ca daca nu esti si fudul... parca nu esti prost destul...
aaaa... si te insheli... am mai lansat si cu daiwa millionare din primele serii parca si ceva penn-uri care nu zic... bune si alea ! nu ma intreba ce modele ca nu mai tin minte... e mult de atunci... cam 17 ani... pe vremea aia alti " nebuni " poate mergeau in picioare pe sub masa... na zic si io
ca si asa am mbatrinit dijeaba
( te-ai prins pescarule ? si io pot da la cotoaie !
)

unde vezi tu ca m-am luat de iel ?
cei drept recunosc ca am lansat in stil mucaresc " la pipait " ceva aluzii mai diochiate... dar aia era ceva suportabil si fara anestezie...
zau ! e numa jina lui daca o sarit la cap si " o muscato "

el se ia de mine in mod direct si zice printre altele ca-s frustrat si invidios pt ca chipurile stie el ca io nu imi pot permite scule mai scumpe...
probabil la el o molineta de 200 dolari e virful Everest

aaaa... si te insheli... am mai lansat si cu daiwa millionare din primele serii parca si ceva penn-uri care nu zic... bune si alea ! nu ma intreba ce modele ca nu mai tin minte... e mult de atunci... cam 17 ani... pe vremea aia alti " nebuni " poate mergeau in picioare pe sub masa... na zic si io

Kuinta', imi exprim si eu o parere, dar numai la partea tehnica. Razboiul cu PescarNebun ti-l las neatinskuintautti scrie:...cum ai ajuns la concluzia ca ambasadoarele clasice produse de abu garcia in Suedia sint rable... si cu ce sint altele mai bune ca ele de aceiasi categorie chit ca sint modele de pe timpul lu pazvante chioru...

1) Nimeni n-a zis de Ambassadoare ca sunt rable. Sunt excelente de la acele 25-30gr in sus la care zici tu ca le folosesti. Confirm, am si eu una, dau cu ea la jerk-uri care pleaca din 21gr si ajung la peste 70gr (deocamdata

Restul lumii vorbeste despre mulinete care arunca bine de pe la 6-8gr (unii chiar mai jos). Ai incercat o chestie de-asta pe Ambassadoarele tale? Ti-o placut? Eu am incercat. Tocmai ce-am povestit ce bine m-am distrat.
2) Mulinete de baitcasting care arunca greutati mici nu gasesti la categoria de pret al Ambasadoarelor. Aruncatul nalucilor mici cu un multiplicator se pare ca implica o tehnologie mult mai avansata si, deci, mai scumpa decat "vinciul" care e Ambasadorul. Acuma, pe masura ce cresc in performanta, mulinetele astea sunt din ce in ce mai scumpe. Arta consta in a evita doua situatii in care arunci banii. Prima e sa iei cea mai scumpa mulineta, foarte performanta, dar in pretul careia platesti si o portie corespunzatoare de "fitze". A doua e sa iei un chilipir, la bani putini, dar care nu reuseste tehnic sa te satisfaca. Cred ca aici se invartea discutia de fapt.
3) Se poate pune problema, asa cum ai zis si tu, a motivatiei pt. care cineva ar alege sa practice baitcastingul folosind naluci mici, cand spinningul e o alternativa mai performanta, mai comoda si mai ieftina.
La punctul asta mai am de muncit ca sa ma lamuresc.
S-au exprimat aici mai multe opinii:
a. - baitcastingul pt. ca e mai performant; nu neaparat ca distanta, dar ca precizie, control pe naluca.
b. - baitcastingul pt. ca ai ocazia sa lasi asistenta cu gura cascata; exista placerea de a te simti privit, invidiat, respectat, etc.; intr-un cuvant snobism.
c. - baitcastingul din placerea de a folosi o scula mai solicitanta, mai complexa din punct de vedere tehnic; nu are nimic de-a face cu snobismul; nu implica nevoia de spectatori sau martori; se manifesta in special la cei interesati de tehnologie, care mai au si alte hobby-uri tehnice, etc.
d. - baitcastingul de curiozitate sau plictiseala; dupa o viata intreaga de pescuit la spinning, parca ai mai dori sa incerci si altceva; la fel, nu e un snobism; e o distractie, o jucarie noua.
e. - baitcastingul din obisnuinta/traditie; mai rar pe la noi, cred ca foarte raspandit la americani.
Acuma, analizandu-ma cu maximul de obiectivitate de care sunt capabil, eu ma incadrez undeva la punctul 3) subpunctele c. si d. Mai ramane sa rezolv dilema de la subpunctul a. si, daca testul va fi favorabil, s-ar putrea sa trec si eu la tehnica asta.
Revenind la razboiul tau cu PescarNebun, cred ca e doar o problema de comunicare. El zice una (vrea baitcastere pt. 6-8gr si a vazut ca trebuie din alea mai scumpe ca sa isi rezolve problema), iar tu zici alta (la 25-30 de gr. n-ai nevoie de scumpeturi, pt. ca Abu e foarte buna si nu e scumpa, iar sa platesti mai mult ar fi un snobism). Amandoi aveti dreptate

Treaba asta e ca unul care n-a apucat sa te cunoasca (sau macar limbajul care te-a facut celebru), poate sa se simta intepat de "erectii", bunaoara. Intepatura pe care ti-o asumi zambind blajin

@PescarNebun
Kuintautti e un personaj mai pitoresc al acestui forum. Pe masura ce vei prinde vechime intre noi, vei ajunge sa-l cunosti si sa vezi ca nu e dracul atat de negru pe cat pare. Gura il strica. Dar n-ar fi el insusi sa fie altfel

Atata am avut de spus. Vorbe multe, ca de obicei

Amu' trageti fratilor ...