Echipament Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
@ Musti..... Ca idee generala...orice mulineta low profile de peste 150 $ sau si mai bine ...200 $ .....Shimano,Daiwa sau chiar Quantum ..va arunca mai bine naluci mai usoare decit Abu tau.Bag mina in foc ca si Citica,Cruxis si Advantage o pot face.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- kuin tauti
- veteran
- Dragos Cretu
- senior
Musti, stai chill ca nu ma oparesc eu asa usor, tocmai, apreciez o ironie fina.Musti scrie:Mai, daca te-a atins, inseamna ca n-a fost fina delocDragos Cretu scrie:Trecand peste ironia ta fina care m-a atins direct in glezna,
la greutati mici eu dau intr-adevar cu Curado 101D si cu Metanium Mg DC.
Diferenta este ca io nu prea dau cu jiguri usoare ci cu voblere care au aerodinamica mai slaba si sunt mai greu de aruncat. Un vobler de 5g e mai greu de aruncat decat un jig de 1-2g, cele doua mulinete se comporta foarte bine, cu un plus pentru Metanium bineinteles unde DC-ul isi face treaba.... Sper ca stii de gluma. Daca nu, chiar imi cer scuze! Nu dau (intentionat) la gioale fara motiv. Si chiar ca n-as fi avut nici unul. Sorry, again...
Daca, in schimb, poti intelege ca glumeam, voi continua intrebandu-te: noa, vezi? Greu ti-o fo'?
Si gata cu joaca, ma opresc...
Apropos de greaua-ti suferinta, pai tie cred ca iti place autoflagelarea de dai cu C4 si bat de spin cu naluci usoare...
Trebuie sa revin cu o "mea cupa". In niste posturi anterioare am desfiintat Steezul ca nemeritandu-si banii. Insa eu o folosisem cu naluci grele, cand ea este facuta special pentru naluci usoare, si exceleaza la acest capitol unde nu prea are rival nici macar intre mulinetele de la Shimano. Daca ii mai faci si un pic de tuning, pui un tambur shallow...etc, e un vis cu micro naluci. Totusi, are un pret...
Acuma depinde de bugetul tau:
Pentru naluci usoare optiunile mele ar fi urmatoarele, in ordinea preturilor:
1. Steez
2. Metanium Mg DC
3. Curado 101D
Ca si confort, Metaniumul mi se pare cea mai confortabila mulineta, ever, desi sunt fan round profile, mulineta asta este atat de usoara si se palmeaza atat de bine ca nici nu o simti intr-o zi de pescuit la avat, de exemplu, care este foarte solicitant.
Si cum spuneam, ca fan round profile ar mai fi de mentionat si Shimano Conquest 51 Shallow, o bijuterie de mulineta.
- Dragos Cretu
- senior
Nu! Pentru naluci ultralight spinu e tatic, no doubt!kuintautti scrie:aha... !![]()
Cretule & others... voi vreti sa ziceti ca , cu modelele aistia de moltiplicatoare pomenite in ultimele mesaje voi dati cu greutati mici mai ghine decit cu un ultra light spinn ?![]()
io ma cam indoiesc profund... dar na ! tot posibilu... mai sti ? o fi chestie de tinuta... io nu dau la minijup
Io stiu ca tu te indoiesti profund...te sprijin in afirmatia ta...sunt o persoana toleranta...

Cipic vorbea de alte gramaje in concursul lui vs. casting
- kuin tauti
- veteran
Dragos Cretu scrie:...Apropos de greaua-ti suferinta, pai tie cred ca iti place autoflagelarea de dai cu C4 si bat de spin cu naluci usoare...

Stai flex, ca n-am plecat la pescuit asa, sa ma rada lumea

M-a ros o curiozitate de seara si-am iesit pana pe iarba in fata blocului sa vad eu cum vine asta castingu', dar cu naluci normale. Echipamentul mi l-am incropit din ceea ce aveam la indemana. Nu am nici un amic care sa foloseasca multiplicatoare in altfel de pescuit decat jerkbait greu asa ca tot numai de trolii as fi avut sansa sa fac rost. In consecinta...
E bun acum. Am cateva repere dintre cele pe care tocmai mi le-ati recomandat, e un prim pas. Urmatorul ar fi sa ma conving ca baitcasting-ul e o alternativa viabila la spinning, macar in pescuit mediu, daca light nu merge. Pt. ca inca am oarecari dubii asupra avantajelor pe care ti le ofera echipamentul de tipul asta (afara de >40gr, unde ecuatia e simpla: naluca grea => lanseta tip maciuca + fir >40lb, deci foarte gros = multiplicator ). Cel mai simplu mod de a ma convinge ar fi sa vad un combo mai capabil la lucru. Nu stiu inca daca voi avea ocazia in graba, asa ca posibil sa trec la cealalta cale: cumpar o mulineta suficient de buna incat sa nu arunc banii, dar nici varful de gama (gen Steez) pt. ca in caz de esec se cheama ca am investit bani multi degeaba (nu ca ar fi prima oara).
Bugetul vine abia pe urma, functie de cat de tare ma intarata ideea.
Musti, nu trebuie sa o iei neaparat o alternativa, castul e putin altfel, e adevarat ca uneori e mai multa bataie de cap cu lansatu decat pe spin, da e si mult mai fun, cel putin pt mine, nu prea am mai dat cu spinul de long long timeMusti scrie: Urmatorul ar fi sa ma conving ca baitcasting-ul e o alternativa viabila la spinning, macar in pescuit mediu, daca light nu merge. Pt. ca inca am oarecari dubii asupra avantajelor pe care ti le ofera echipamentul de tipul asta (afara de >40gr, unde ecuatia e simpla: naluca grea => lanseta tip maciuca + fir >40lb, deci foarte gros = multiplicator ). Cel mai simplu mod de a ma convinge ar fi sa vad un combo mai capabil la lucru. Nu stiu inca daca voi avea ocazia in graba, asa ca posibil sa trec la cealalta cale: cumpar o mulineta suficient de buna incat sa nu arunc banii, dar nici varful de gama (gen Steez) pt. ca in caz de esec se cheama ca am investit bani multi degeaba (nu ca ar fi prima oara).
Bugetul vine abia pe urma, functie de cat de tare ma intarata ideea.

sigur pt un pescuit mediu-lejer daca e sa compari spin vs cast, tot cu spinul dai majoritatea nalucilor mai bine.
ia curado 101D din linkul aratat mai sus, nu costa o groaza de bani, e o mulineta decenta cu performante remarcabile pe naluci usoare, pe alea mai grele gen naluci reactive e cam prea finuta.
daca nu e sa-ti placa sigur o vinzi repede.
ps. sa dai bine alea usoare te ajuta mult si lanseta sa fie ce trebuie.
Daca se accepta si pareri de neinitiat...
Ca sa folosesti echipament de cast la pescuitul M si ML iti trebuie multa pasiune ca sa treci peste faza enervanta de la incaput a perucilor si lanseurilor un pic peste bombeuri.
Am avut ocazia sa arunc cu cateva combo-uri, desi nu posed nici unul.
Cu greutati >9 gr chiar ca incepator in ale castului lansam suficient cat sa pot pescui si am reusit sa nu fac de fiecare data peruci.
Cu chestii mai usurele pentru mine s-a dovedit a fi chin si o bataie de cap in plus, desi combo era cat se poate de adecvat(steez+lanseta Daiko).
Dar unii sunt incantati de pescuitul asta chinuit, deci se poate

Ca sa folosesti echipament de cast la pescuitul M si ML iti trebuie multa pasiune ca sa treci peste faza enervanta de la incaput a perucilor si lanseurilor un pic peste bombeuri.
Am avut ocazia sa arunc cu cateva combo-uri, desi nu posed nici unul.
Cu greutati >9 gr chiar ca incepator in ale castului lansam suficient cat sa pot pescui si am reusit sa nu fac de fiecare data peruci.

Cu chestii mai usurele pentru mine s-a dovedit a fi chin si o bataie de cap in plus, desi combo era cat se poate de adecvat(steez+lanseta Daiko).
Dar unii sunt incantati de pescuitul asta chinuit, deci se poate

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kuin tauti
- veteran