Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Mai 2009, 00:25

Chiar ar trebui sa se adune lumea pe un teren de fotbal,cu castu,cu spinu ,fiecare cu ce crede ca arunca departe si afisate rezultatele pe site.Cred ca imi fac timp curind de niste incercari da n-am decit terenuri de soccer :D si habar n-am daca le-au facut in footzi sau stinjeni.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Mai 2009, 09:34

Jedi scrie:Chiar ar trebui sa se adune lumea pe un teren de fotbal,cu castu,cu spinu ,fiecare cu ce crede ca arunca departe si afisate rezultatele pe site.Cred ca imi fac timp curind de niste incercari da n-am decit terenuri de soccer :D si habar n-am daca le-au facut in footzi sau stinjeni.
Nu-i bai! Pune stegulete unde cade naluca, faci o poza si vedem noi dupa aia... :D

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 21 Mai 2009, 12:24

cipic scrie:Dragos Cretu nu e o fitza sa dau cu Stella, sa stii ca dau si cu Nexave si cu orice fel de mulineta, si cu Loomis-uri, Avid-uri sau Esox-uri!!!
Eu am vrut doar sa dau un exemplu c-am ce s-a folosit in acel concurs de cast sa-i zicem asa!!!!
Daca vrei putem sa iesim si sa ma inveti si pe mine cum se lanseaza cu o mulineta de cast smechera :)
Unde am zis eu ca e o fitza sa dai cu Stella ca nu-mi amintesc.....?

Cel mai bine te invata practica, ca nici pe mine nu m-a invatat nimeni, in primul rand fiecare are stilul lui care nu poate fi impus sau predat...

Asa ca: practice, practice, practice!
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Mai 2009, 12:53

Dragos Cretu scrie:Ce sa faci bre daca noi suntem mai la sud, hai ca-i stricam topicul omului, oricum, nu-mi place ca te-ai cumintit, nu mai sari la cafteala asa ca inainte! :lol: :lol: :lol:
:lol: of ! ma da ce le nimereti tu din prima ? m-am cumintit io si te-ai simtit tu ... :lol: :lol: :lol: :lol:

cit despre topicul omului mie imi este clar...

se pare ca el nu interesat de una buna si cit mai ieftina ...

aia buna pt pescuit cum ar fi logic ...

ci parca cauta sa afle care ar stirni invidie si admiratie si in ochii altora pe malul apei cind umbla cu ea mindru ca un cocos...
zau parca cauta scula aia " boieresca " ... ai bengoasa ... deh... ca aia posedati de vanitate... :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Mai 2009, 14:17

Dragos Cretu scrie:...
Asa ca: practice, practice, practice!
OK!
Cu ce anume sa incep sa "practice", daca vreau sa arunc decent (nu in concursuri :P ) 5-7gr?
Ai facut o referire la sfaturile lui CristiE. In regula, dar Curado-ul 101D pe care il indica el e end of life. Nu-l mai gasesc. Si-mi trebuie mulineta cu maner pe stanga, asa ca pot renunta la ideea unui Curado E, dupa ceea ce zicea Cristi. Sa inteleg ca si tu dai cu 101D?
Ma intereseaza chestii verificate, pipaite de catre unul cu experienta, ca daca e sa citesc cataloage si revue-uri pe site-uri mai mult sau mai putin comerciale, raman confuz...
Sau si aici saftul tau ar fi: buy, buy, buy si try, try, try?

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 21 Mai 2009, 15:06

Trecand peste ironia ta fina care m-a atins direct in glezna,

la greutati mici eu dau intr-adevar cu Curado 101D si cu Metanium Mg DC.

Diferenta este ca io nu prea dau cu jiguri usoare ci cu voblere care au aerodinamica mai slaba si sunt mai greu de aruncat. Un vobler de 5g e mai greu de aruncat decat un jig de 1-2g, cele doua mulinete se comporta foarte bine, cu un plus pentru Metanium bineinteles unde DC-ul isi face treaba.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 21 Mai 2009, 15:11

Musti scrie: Si-mi trebuie mulineta cu maner pe stanga, asa ca pot renunta la ideea unui Curado E, dupa ceea ce zicea Cristi. Sa inteleg ca si tu
pai nu e de renuntat ideea :) , din contra e foarte buna pt inceput in baitcasting, pe urma mai vezi ce si cum daca iti place sau nu baitul.
Curado 201 E e buna sa zic asa ca si mulineta allround de cast, cum ziceam dai cu ea bine de la ~ 8 gr pana 1 0z fara probleme.
poti da si naluci mai usoare insa nu e chiar ce trebuie pt asa ceva, pe unele naluci mai putin aerodinamice nu prea vei avea distanta, apar peruci destul de des.
daca tot vrei sa incepi castul, in plaja aia de greutati 201E e foarte bun, frana centrifugala de la shimano VBS-ul e foarte usor de setat, perucile sunt foarte putine.
btw prin Eu posibil sa mai fie pe ceva stocuri 101D :)

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 21 Mai 2009, 15:13

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 21 Mai 2009, 16:14

http://shop.lundgrensfiske.com/product.asp?product=6681

Tot 101D in cazul in care o pierzi pe eBay. Mai au 25 pe stoc, sa ajunga la toata lumea :))
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Mai 2009, 16:45

Dragos Cretu scrie:Trecand peste ironia ta fina care m-a atins direct in glezna,

la greutati mici eu dau intr-adevar cu Curado 101D si cu Metanium Mg DC.

Diferenta este ca io nu prea dau cu jiguri usoare ci cu voblere care au aerodinamica mai slaba si sunt mai greu de aruncat. Un vobler de 5g e mai greu de aruncat decat un jig de 1-2g, cele doua mulinete se comporta foarte bine, cu un plus pentru Metanium bineinteles unde DC-ul isi face treaba.
Mai, daca te-a atins, inseamna ca n-a fost fina deloc :cry: ... Sper ca stii de gluma. Daca nu, chiar imi cer scuze! Nu dau (intentionat) la gioale fara motiv. Si chiar ca n-as fi avut nici unul. Sorry, again...

Daca, in schimb, poti intelege ca glumeam, voi continua intrebandu-te: noa, vezi? Greu ti-o fo'?
Si gata cu joaca, ma opresc...

Multumesc pentru raspunsul precis. Cred ca de acest gen de interventii e nevoie mai mult decat de trimiteri la review-uri...
Stiu ca e mare diferenta intre naluci si ma bucur ca exact voblerul e cel la care te referi. Dau mai rar la jig, neavand ape consacrate de salau in zona. Experienta mea in baitcasting se reduce la pescuitul cu jerkbaituri grele, unde Abu-ul C4 ma slujeste binisor. Am incercat sa vad cum ar fi sa dau si cu naluci mai usoare cu el si, ca sa-mi fac o prima impresie, am pus Abu-ul pe un bat de spin (mai light), pe care l-am intors cu inelele in sus. In fond, daca betele de casting se pot pescui la spinning, de ce n-ar fi valabil si invers. Stiind ca am in mana o mulineta mai putin rafinata, am inceput testele din 7gr (un Salmo Pop, care se arunca usor, fiind aerodinamic). Ei, bine, n-am reusit decat ori aruncari jenante, ori peruci monumentale. Timida mea incercare a esuat. Concluzia clara: tre' altceva. Si apoi a venit, firesc, intrebarea: CE? Si, cum n-am de gand sa mai testez din nou cumparand tot ce scrie pe firma (cum am procedat cu spinningul), stau si citesc pareri...
Multumesc inca o data celor care imi sunteti alaturi in greaua suferinta ... :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns