Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Apr 2011, 12:00

aaa :D
corect da se starnise tsunami si nu se mai putea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 12 Apr 2011, 18:16

e doar vorba de marketing nimic mai mult restul sunt febre de sezon.... o sa ajungem sa fim obligati sa cumparam bat expre pt clean , stiuca ,salau , somn , pastrav , mreana si etc..... si la fel si mulinetele si restul echipamentului .... o sa ajungem si noi sa innebunim ca si americani cu basul lor si betele de baitcasting :twisted: cine are bani si isi permite o face e normal cine nuuu plange pe forumuri si cere ajutor macar sa poata pescuii 3 specii de pesti cu aceiasi scule.... no money no party.... :wink:

AM VAZUT TON DE 11 KG PRINS CU BAT DE LIGHT SPINNING SI UN JIG DE 7 GR ! oare clean stiuca sau salau nu ai putea sa pescuiesti cu el ?

PARERE PERSONALA !
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 12 Apr 2011, 18:25

SF scrie:Marinica , pe ape din alea cum am vazut ca ai la indemana o sa fie nevoie sa lansezi . In mare poti sa dai si aproape daca ai unde , insa tipu ala de apa care l-am vazut ca-l ai , pai acolo tre sa dai . Si nu merge ca dai pina unde trebui si alte chestii istete citate de pe aici . 30-35 de m in mare nu-s nimic . 60-70 m cu un hardbait si peste distanta asta cu jiguri metalice , insa acolo cu jiguri mare lucru nu o sa faci , ii bine sa ai 3-4 modele cu tine cand is departe , insa si aici ii o istorie prea lunga , io zic sa ramai pe hardbaituri .

Ideea ii sa te hotarasti cu ce greutati lucrezi . Poti sa acoperi binisor cu un singur bat odata ce ai treaba clara !

Sau poti sa nu stii ce vrei si sa te faci cu o padure de bote ca amicu meu Chief , la 4-5 specii i-ar trebui vreo 8-9 bote multiplicate ori 3 pentru diferite stadii ale marii si inaltimea valurilor :)

idea a fost sa arunc de la 25gr. in sus cu orice artificiale , bineinteles ca ai nevoie de distanta pescuind de pe mal sau faleze diguri etc. totusi cred ca cu un poper de 32gr. arunci usor 60mt. cu mulineta bobina fixa si bat de 2,70 mt. actiune max. 80gr.

si din cate am vazut firul de la spiderwire este f bun e tratat cu teflon il simti f moale si alunecos in mana aluneca frumos nu se simte clasicul sunet de frecare cu inelele...
beast master huchohucho

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Apr 2011, 00:22

Chief scrie: nu stiu de ce credea unu pe-aici, inainte de faza cu marea, ca-mi sare lanseta din mana. Io n-am avut treaba cu marea lor da unu vroia sa-mi trimit jdm-urile la manastire. O fi patit omu si cauta colegi de suferinta. El si Katsutaka Imae. Doi impiedicati.
Mai rar chestii din astea :lol: :lol:

Pai mai Tristinel , nu erai tu ala care ziceai ca se poate sa zboare batu din mana cu naluci mai grele , daca ploua , daca transpiri , daca io stiu ce !
Ma gandeam ca ai patit , si dupa ce am zis-o nu ai fost capabail decat de un penibil ba tu !

Ma bucur ca ai idoli si le stii faptele de arme , brava tie , si io pe la 7 ani imi scriam fotbalisti pe tricou cu pixu . Da era la 7 ani :lol: :lol:

Nu ai de unde sa stii ce-i aia o gogo daca tu esti luat cu fotografu si va tineti prin stuf la Sacalaia unde nu va vede nimeni :lol:

Spor la specializat , cu vrafu de bete care ti-s necesare ai toate sansele sa te specializezi .....candva :lol: :lol:

Apropos , am vazut ca ai bagat si bucktail mai sus , poti sa-mi dai si mie un bat pentru bucktail te rog ? Sau l-ai bagat la numar , sa fie mai multe sa creada lumea ca stii :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Apr 2011, 01:17

marinica scrie:
AM VAZUT TON DE 11 KG PRINS CU BAT DE LIGHT SPINNING SI UN JIG DE 7 GR ! oare clean stiuca sau salau nu ai putea sa pescuiesti cu el ?

PARERE PERSONALA !

De pe mal nu prea cred . Tre sa fie un loc prea perfect , in mod normal incepi sa ai probleme cu bucati de la 5 in sus cu bete MH , poti scoate cu M bucati sub 5 insa deja sansele is impartite , ajungi sa pierzi pesti !

Din barca pescuitu ii usor Marinica , beleaua ii de pe mal . Un pelagic daca dai de el pe sonda pe apa de 300 de m si el ii pe la 50 sub barca il scoti cu echipament light daca ai fir mult ,insa vrei nu vrei mulineta nu-i tocmai light , is multi care dau cu bete light la pesti din familia tonului pentru distractie .Da nu de pe mal , si cum zic , mulinete mai maricele .
Pe un mal stancos si abrupt poti pierde unu de 5 kile cu bat H , mulineta pe masura si fir de 30 lb daca nu esti atent !
De pe plaja ii alta treaba .

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Apr 2011, 08:36

SF scrie:
Chief scrie: Pai mai Tristinel , nu erai tu ala care ziceai ca se poate sa zboare batu din mana cu naluci mai grele , daca ploua , daca transpiri , daca io stiu ce !
Imi place si sa ma contrazic dar constructiv, si nu cu unu care nu poate sa inteleaga ceva si trebuie sa-i repet de 10 ori sau sa-i citez din mine exact ce i-am spus. E obositor si mi-e jena de jena lui. Nu stiu daca tine de apucatura sau de intelect da nu se lipeste cititu de ei. Ziceam ca se poate si ti-am si aratat un super pescar ;) la care i-o si zburat lanseta din mana. Am spus ca de la apa, una-alta, maini ude, poti avea probleme de aderenta, de priza, dar nu ca te trezesti cu lansetele prin stuf. Sunt sigur ca nu putini au mai patit-o daca a patit-o si japonezu. Deci nici un "ba tu".

A... si apropos, ia de-aici: http://www.tackledirect.com/daiwa-vip-m ... l-rod.html asta chiar il aveam, e cel mai din dreapta in poza cu vrafu, daca tii neaparat iti mai caut cateva da nu cred ca are rost sa ma mai obosesc.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2011, 09:24

cum anume trebuie sa fie o bucktail rod?
actiune, putere, lungime?
dar un jerkbait rod?
ca pe net am gasit informatii contradictorii...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Apr 2011, 10:01

Iti spune SF despre bota lui multifunctionala... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Apr 2011, 11:28

Stai sa caute pe net :lol: :lol:

Tristian , vorbeai de bete pierdute in lanseu si mi-ai aratat o reclama la Amazonas cu un idol de-al tau care scapa batu din mana pe trasatura si incerci sa-mi spui de vectori ! Mai nene ... :wink:
Da , te repeti de atatea ori :lol: :lol:

Pai aia care dau la cubera snapper sau dogteeth tuna sau cu musca la sailfish sau GT camion size ar trebui sa ramana fara bete lejer , sa-mi fie iertat , da Amazonas nu tine bestii de tipu asta !

Mister vector , uite aici cum se traduce forta cu care trag un peste in pozitia corpului , daca ii ceva de capu pestelui , idolu tau ar zbura peste bord cu unu din asta daca in Amazonos i-o zburat batu din mana si corpu lui nici nu s-o miscat :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=QE8piLsJRyA

Daca ai fi tu in barca ar fi trasatura si bat pierdut , desi daca zici ca pierzi bete-n lanseu (hai ma recunoaste ca ti-o scapat si de aia ai zis-o :lol: ) ii posibil sa le pierzi in timp ce jiguiesti :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Apr 2011, 12:02

Prietene, aia si ii ideea, ca nu i s-o miscat corpul si lanseta i-o zburat din mana. O avut o problema de aderenta si priza probabil. Ce-am io sau el cu tuna si Gt-uri si kkturi si cum se traduce forta si daca e ceva de capul pestelui... Era vorba de priza pe bait, pinten, aderenta. Cred ca putem incerca lejer chineza ca pricepi la fel de mult:
desi daca zici ca pierzi bete-n lanseu
... ce mai pot sa zic...

Dup-aia uiti ce-am scris acuma 2 pagini si iar o dai cu bratu de bote, si iar o dai cu doua specii, si iar o dai cu doua lacuri, si iar c-am pierdut vreo lanseta, si iar ma trimiti la manastire, si iar ii dai cu Amazonas si gt-u, si amintiri din curtea scolii si pana ajungi la gt iti amintesti de vrafu de betze... vai vai... si tie de fapt iti ajunge o "bota"... si ma tii tu aici pe mine cu povesti, goagle sarci si tuna xxx... plm... apuca-te linistit de acvaristica daca iti plac pestii, e mai putin complicat si mai putin solicitant

Nu suntem unii de acord ca mergi numa cu o "bota" la pescuit dar nu e datoria noastra sa te luminam sau sa te certam sau sa te tragem de maneca, faci cum crezi, ni se cam si rupe... ma repet de atatea ori ca nu pricepi... da nici nu ma mai chinui, m-am convins si cu tine. Vezi sa nu te traga tunafish in lift ca te calca trenu'

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns