Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 14 Apr 2011, 14:10

domnu Tavi... tu iesti cam curios ! :lol:

tu vrei sa-ti dea maestru mura n´gura secretele succesului ?

vrei tu sa sti cum e lanseta pt floace si cum se piescuieste coriect un vobler ?

neah colegu ...
pt relevatii d´astea tre sa dai pina iti sare lanseta din mina.. :lol:
apoi vi si faci afirmatii dar nu le iexplici sau demonstrezi la mocofani... ca nah... daca ai ziso tu.. e clar ! :lol:
ce-i forumu ista ?
tribunal ? :lol:

nu !

aici fiecare are dreptul sa indruge verzi si uscate ! :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Apr 2011, 15:14

Tavi scrie:Io am citit cate ceva dar n-am priceput ce anume trebe sa faca o lanseta de bucktail.
Am inteles si am testat ca o lanseta de jeliboane tre sa fie diferita de una de boblere si linguri.
Mergem mai departe cu specializarea, ca una e sa dai cu crank-uri mari si grase si alta cu boblere lungi si subtiri - minnow se comporta diferit, probabil ca trebe o alta lanseta cu o anume actiune, taper, bla bla.
Dar cu lanseta de bucktail nu m-am lamurit...sorry.
Fara sa fi pus mana pe vreuna m-as risca sa zic ca orice lanseta buna de jig e fix la fel de buna si de bucktail...
Ma insel?
da diferenta dintre jig si bucktail in opinia ta care e ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Apr 2011, 16:16

in opinia mea e aceeasi diferenta ca si intre rosie si tramvai:
travmaiul poate avea dunga rosie dar rosia nu poate avea dunga tramvai.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Apr 2011, 16:27

Tavi scrie:in opinia mea e aceeasi diferenta ca si intre rosie si tramvai:
travmaiul poate avea dunga rosie dar rosia nu poate avea dunga tramvai.
pai si tu vrei sa stii diferentra intre lanseta de bucktail si lanseta de jig :D
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Apr 2011, 16:31

Egzact. Esti perspicac.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Apr 2011, 16:52

Tavi scrie:Egzact. Esti perspicac.
nu , e doar chestie de marketing
pescuiasca si el va

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2011, 01:22

Chief scrie:Mi-am dat seama. :wink: Corect. Sa puna mana sa citeasca cine vrea sa stie ceva, ca multi n-o citit atata cat am scris io. Ca nu-i material pentru iexpierti... nici nu se vrea sa fie.
:lol: Dumitre , pe asta ai vazut-o , in caz ca nu ti-o arat io :lol:

"nu-i material pentru iexpierti.....nici nu se vrea sa fie"

adica el poate scrie si pentru experti , da nu doreste , nu vrea sa fie , dar ar putea :lol:

Pai io-s mic copil ca m-am dat viteaz ca nu am gherla pe Saca :lol: :lol: , fapt pentru care o sarit el sa-mi scoata ochii

Nici nu-mi amintesc cand am vazut un asa exemplu de modestie :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2011, 01:34

rine scrie:@ chief ,nu spune nimica .astia doi te provoaca ca vor sa-nvete pe degeaba . :wink:
ai dreptate , vreau sa invat , iote , poza de acum cativa ani , nu as vrea sa raman prost si sa dau cu bote aiurea , speram sa ma invete Chief cate una alta

Imagine

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Apr 2011, 10:28

Tavi scrie:Io am citit cate ceva dar n-am priceput ce anume trebe sa faca o lanseta de bucktail.
Am inteles si am testat ca o lanseta de jeliboane tre sa fie diferita de una de boblere si linguri.
Mergem mai departe cu specializarea, ca una e sa dai cu crank-uri mari si grase si alta cu boblere lungi si subtiri - minnow se comporta diferit, probabil ca trebe o alta lanseta cu o anume actiune, taper, bla bla.
Dar cu lanseta de bucktail nu m-am lamurit...sorry.
Fara sa fi pus mana pe vreuna m-as risca sa zic ca orice lanseta buna de jig e fix la fel de buna si de bucktail...
Ma insel?
@Tavi - ii aratam numai ca s-au gandit unii sa faca lanseta si sa spuna ca e pt bucktail, ca s-a legat, normal, si de cuvantul ala. Cand i-am aratat, a tacut si s-a dus sa caute bucktail pe google. Bineinteles ca, asa cum spuneam, e compatibila si cu alte aplicatii, am folosit-o pentru mai multe tipuri de naluci care nu sunt de reactie, dar de aia am si bucktailuri. Acuma vreo 3-4 ani cand am luat lanseta, am vazut ce caracteristici are, am vazut cum sta cu bucktailurile, am vazut ce naluci s-ar mai potrivi, si asa am comandat-o, ca nu iti aduci "bote" din America cum iti iei din Obor. Da cand intri in hora cu Lolec si Bolec...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Apr 2011, 10:53

Bucktail se refera la flocu ala, acuma ca o frecam pe-aici cu bucktailu, si pot fi jiguri, rotative, spinnerbaituri, naluci pull cu corp de hardbait si articulat cu bucktail... daca vrea cineva sa discutam serios putem discuta si de bucktail.

Legat de afirmatia asta:
SF scrie:
Chief scrie:"nu-i material pentru iexpierti.....nici nu se vrea sa fie"
Nici nu-mi amintesc cand am vazut un asa exemplu de modestie :lol:
Nu pot spune decat ca, v-am rugat sa mai veniti prin tara sau macar sa mai puneti mana pe cartea limba romana daca vreti sa ne intelegem ca oamenii. A mea e o afirmatie de genul: Vine Dacia si spune - noi facem autoturisme din clasa medie care se adreseaza consumatorului de rand. Punct. Nu se presupune nimic, nu inseamna nimic altceva. Nu inseamna ca maine se pot lua cu Bugatti daca vor, da nu vor. Nu inseamna nici ca nu pot. :wink: E o afirmatie simpla si io cred ca, chiar e un exemplu de modestie. Nu intelegi altceva decat daca esti... mai neintelegator sa spun asa... Exemplele de mestecatorie de rahat de care dati voi doi dovada in schimb pot sa aduc la tot pasul in schimb, da uite, am mai scris jumate de pagina ca sa ii corectez pe Lolec si Bolec, cu care oricum am pierdut MUUUUUUUULT timp degeba. De fapt cred ca la unu o sa-i zic de-acum "Bote", daca o sa mai am onoarea sa-i raspund. :wink: Na ca iar am fost modest.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns