Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2011, 11:04

Chief scrie:Bote' tocmai ai ajuns la gradul de mestecator profesionist de treaba mare. Poate faci un club cu Gerula. Daca mai citesti o sa vezi ca nu aia am spus, asa ai denaturat-o tu.
.
Bai Tristinele , ce naiba denaturez io cand tu ti-ai luat bat specializat si-l folosesti si la alte aplicatii distinte , si o zici cu gura ta !
Mai baiete , tu traiesti intr-un imaginarium :wink: :oops:

Incep sa cred ca umbli la etnobotanice :lol: :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Apr 2011, 11:23

Chief scrie: Mulineta trebuie sa fie setata corect dae ea face cat poate. Lanseta e smecheria parerea mea, si cum spuneam, si cat de buna dar mai ales cat de corect e folosita. Ma mir ca nu s-a discutat asta pana acum, dar ne-am impiedicat de jig gol sau jig cu naluca si daca are 10 grame sau 11,5. Si firul influenteaza cand vrei sa atingi distante maxime. Cand faci casting pe terenul de fotbal. Pe balta, asa cum am cam cazut de acord pe-aici, distanta e foarte rar importanta.
Pai tocmai aici e problema, poate in unele cazuri mulineta te limiteaza intr-atat de tare , ca nu se simte deloc influenta batului..Maybe. Vreau sa aflu si asta.
Eu, inca nu am cazut de acord, ca pe apa nu este foarte importanta distanta, doar cu unele ape...mai mici. Pe lacuri, baraje am fost nevoit sa ma apropii cu barca mult mai mult de locul vizat, decat faceam cu spinnul...si cu pestii nostrii rari si si aia super stresati , nu sunt sigur ca e benefic intodeauna.
In apele suprapopulate sau macar normal populate(rare la noi) , unde concurenta pentru hrana e mare, pestii accepta mai uosr o naluca si cand a aparut deja ceva suspect(barca in acest caz), tocmai pe considerentul concurentei mari de hranire. Pe cand la noi, mult mai usor intra in alerta la aparitia unui factor de stres si se hraneste mai precaut.

Da,o sa dau iar pe uscat, pe mal..nu am dat niciodata pe teren de fotbal...si ma mira faptul ca vorbesti despre asta pe un ton ironic, tocmai tu care deobicei supra analizezi si intri in detalii foarte marunte, in orice tema , care mie mi s-a parut normal..am considerat ca esti fanatic in ce faci si iti place pana la ultimul amanunt , fie el aproape fara importanta...dar vad ca invers nu mai e valabil.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Apr 2011, 11:52

Da nu era deloc ironie. Am vazut cast cu snur de fly si alte chestii la noi pe stadion. Era ca la americani. Unii faceau judo, unii alergau, unii carate, unii aruncau discu cainelui. Serios. Daca ies la vreo proba dinasta acolo ma duc si io. Pe apa nu poti masura si stadionul e cel mai bun, e mai ferit de vant, e drept, e putina iarba. Vorbeam chiar serios.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Apr 2011, 11:54

Tavi scrie:
Leba scrie: p.s. pe undeva poate facem o analogie cu jnururile roz, dom Tavi, ce parere ai?
nu tin mulineta invers deci nu imi pot da cu presupusu
analogie nici atat...
nice try :D
Nah, macar am incercat :D

ULK, in afara cazului in care conduci un termic mare, nu cred ca daca te apropii cu 10 metri mai mult la cast ai de pierdut. Or fi stresati pejtii de pe la noi insa nu cred ca ii sperii prea tare cu barca, asta bineinteles daca nu tii neaparat sa glisezi pe cozonac. :)
Firesc, daca ai o parjoala de molinela care da in nas sau horcaie la lanseuri, n-o sa ajute cu nimic o lanseta mai ...speciala.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Apr 2011, 11:56

@SF
Chief scrie:Inclusiv japonezii pot recomanda la aceeasi lanseta un jig de 10 sau o montura de 14 sau un spinnerbait de 17, ca dovada ca, in functie de incarcare, lanseta se poate adapta la naluci diferite. Si eu asa le folosesc uneori.
...asta-i fix din textul din care ai scos tu bucktail afara si te-ai kkt imprashtiat... sa-ti desenez sau ce sa mai fac?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 16 Apr 2011, 20:11

poi nah... iexplicatii kanci... , aratat sau demonstrat kanci...

nah... daca tot te oferi... DESENEAZA ! :lol:

ia sa te vad ? macar de atita iesti in stare ?

ps :sa-ti trimit creioane colorate ? :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2011, 22:45

Chief scrie:@SF
Chief scrie:Inclusiv japonezii pot recomanda la aceeasi lanseta un jig de 10 sau o montura de 14 sau un spinnerbait de 17, ca dovada ca, in functie de incarcare, lanseta se poate adapta la naluci diferite. Si eu asa le folosesc uneori.
...asta-i fix din textul din care ai scos tu bucktail afara si te-ai kkt imprashtiat... sa-ti desenez sau ce sa mai fac?

Visezi cred :lol:

Adica tu , Tristinel The Tungsten Master daca dai cu un singur bat si mai multe aplicatii , respectiv tipuri de naluci diferite , tu se cheama ca dai specializat . Daca fac io asta ma cheama Bote !

Tocmai ne-ai explicat cum ti-ai luat tu bat de bucktail specializat cu care dai si la alte tipuri de naluci :lol: :lol:

Agariciu lu peste :lol: :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 17 Apr 2011, 09:00

Cum spui tu Bote :lol:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 27 Apr 2011, 19:33

Da cu rubensiana poti da atat la gifoane mici 1g cat si la buldogi de 5 oz, cu vant atat din fata cat si din spate si din stanga si din dreapta apoi combinatii intre cele 4 directii! :D

Scrie răspuns