Chief scrie: Mulineta trebuie sa fie setata corect dae ea face cat poate. Lanseta e smecheria parerea mea, si cum spuneam, si cat de buna dar mai ales cat de corect e folosita. Ma mir ca nu s-a discutat asta pana acum, dar ne-am impiedicat de jig gol sau jig cu naluca si daca are 10 grame sau 11,5. Si firul influenteaza cand vrei sa atingi distante maxime. Cand faci casting pe terenul de fotbal. Pe balta, asa cum am cam cazut de acord pe-aici, distanta e foarte rar importanta.
Pai tocmai aici e problema, poate in unele cazuri mulineta te limiteaza intr-atat de tare , ca nu se simte deloc influenta batului..Maybe. Vreau sa aflu si asta.
Eu, inca nu am cazut de acord, ca pe apa nu este foarte importanta distanta, doar cu unele ape...mai mici. Pe lacuri, baraje am fost nevoit sa ma apropii cu barca mult mai mult de locul vizat, decat faceam cu spinnul...si cu pestii nostrii rari si si aia super stresati , nu sunt sigur ca e benefic intodeauna.
In apele suprapopulate sau macar normal populate(rare la noi) , unde concurenta pentru hrana e mare, pestii accepta mai uosr o naluca si cand a aparut deja ceva suspect(barca in acest caz), tocmai pe considerentul concurentei mari de hranire. Pe cand la noi, mult mai usor intra in alerta la aparitia unui factor de stres si se hraneste mai precaut.
Da,o sa dau iar pe uscat, pe mal..nu am dat niciodata pe teren de fotbal...si ma mira faptul ca vorbesti despre asta pe un ton ironic, tocmai tu care deobicei supra analizezi si intri in detalii foarte marunte, in orice tema , care mie mi s-a parut normal..am considerat ca esti fanatic in ce faci si iti place pana la ultimul amanunt , fie el aproape fara importanta...dar vad ca invers nu mai e valabil.