Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Apr 2011, 13:09

watermoccasin scrie:
kuin tauti scrie:c
ce ai fa ?
:shock:Ai grija sa nu te calce masina in lift :oops:

vad ca iesti capabil sa citezi... :lol: si´ avind si acelasi grad de imaginatie si umor ca si Tristian incet incet realizez de ce rideai asa cu pofta la glumele lui... :lol:

concubineleor... , abia acu 4 ore v-ati dat ntilnire... :lol: deh... public... blagoslovita fie relatia voastra... :lol: , daaa ce so intimplat ? no fo chestele acasa ? seria gherlelor continua ? :lol:

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 11 Apr 2011, 17:42

da m-am gandit si eu la chestia asta cu inelele cam inguste, mai ales primul dar am incercat cu mulineta montata sa vad cat oscileaza si e ok cam 3mm.
pe urma ar arata deproportionat doar un inel cu piciorus mai lung si gaura mai mare fata de altiii.... nu cred ca ma poate deranja prea mult oricum distanta pana la inel este destul de mare , avand in vedere ca vreau sa montez o shimano saragosa 4000F, este destul de continuta circumferinta pikapului... se pierde usor pana la primul inel...

ciaoooo uratilorrrrrrrr!!!!!!! :wink:
beast master huchohucho

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Apr 2011, 20:48

se pare ca: concubinele s-au dat la fund...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Apr 2011, 22:55

Chief scrie:@SF - http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7743 poza asta e facuta de shoco si cred ca e la singura iesire cu el pe Sacalaia. Sau tu erai ala cu mulineta de spinn pusa pe batz de cast si nu stiai de ce te incurca pintenu si de-atunci ai prins boala pe ele? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: In orice caz, tu si Gerula stiti mai bine ce-am facut io pe la Sacalaia asa ca... :lol: :lol: :lol: :lol:
O tin de buna daca tu zici , te confund io , se mai intampla !

Frumoasa iesire a-ti avut si frumosi pesti ! Se vede si ca intre cel care face poza si model exista o relatie mai incolo de amici de pescuit :lol: :lol:

Incearca in Bamboo , cu pupicu ala poate gasesti de lucru ca si "gogo" :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Apr 2011, 23:07

marinica scrie:da m-am gandit si eu la chestia asta cu inelele cam inguste, mai ales primul dar am incercat cu mulineta montata sa vad cat oscileaza si e ok cam 3mm.
pe urma ar arata deproportionat doar un inel cu piciorus mai lung si gaura mai mare fata de altiii.... nu cred ca ma poate deranja prea mult oricum distanta pana la inel este destul de mare , avand in vedere ca vreau sa montez o shimano saragosa 4000F, este destul de continuta circumferinta pikapului... se pierde usor pana la primul inel...

ciaoooo uratilorrrrrrrr!!!!!!! :wink:
Batu ala ii putin cam tare pentru un 4000 Shimano, parerea mea . Viteza de recuperare fiind mai mare , aproape dublu cat in apa dulce normal (cu unele exceptii evident) . In cazu asta uzura firului ii mai mare si mai rapida , asa ca ii mai bine sa pui ceva mai gros decat ar fi normal ca sa nu schimbi prea des firu . In cazu asta de pe un tambur mai lat lansezi mai bine .
Vezi ca pentru cativa euro (vreo 50 cred ) Shimano o scos Biomaster SW.

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 11 Apr 2011, 23:20

pai eu tot in mare as folosi batul si SARAGOSA ARE VREO 5.8/1 cred ca e ok defapt e cam marisoara dar tre sa urc de 300gr. pt un 5000 si diferenta de 5.2/1 !!!!!! nu rezolv mare branza

http://www.cacciaepescatognini.it/prodo ... osa-f.html
beast master huchohucho

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Apr 2011, 00:53

Marinica , pe ape din alea cum am vazut ca ai la indemana o sa fie nevoie sa lansezi . In mare poti sa dai si aproape daca ai unde , insa tipu ala de apa care l-am vazut ca-l ai , pai acolo tre sa dai . Si nu merge ca dai pina unde trebui si alte chestii istete citate de pe aici . 30-35 de m in mare nu-s nimic . 60-70 m cu un hardbait si peste distanta asta cu jiguri metalice , insa acolo cu jiguri mare lucru nu o sa faci , ii bine sa ai 3-4 modele cu tine cand is departe , insa si aici ii o istorie prea lunga , io zic sa ramai pe hardbaituri .

Ideea ii sa te hotarasti cu ce greutati lucrezi . Poti sa acoperi binisor cu un singur bat odata ce ai treaba clara !

Sau poti sa nu stii ce vrei si sa te faci cu o padure de bote ca amicu meu Chief , la 4-5 specii i-ar trebui vreo 8-9 bote multiplicate ori 3 pentru diferite stadii ale marii si inaltimea valurilor :)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Apr 2011, 07:42

Altii merg la o specie cu o padure de bote, vezi bassu, si nu sunt megalomani sau nu sunt neaparat in concurs. Bota tine de naluca si putere, nu de specie, da nu mai repet. Am zis-o si asta de 3 ori.

Asta cu modele si cu "gogo" - ce-o fi aia? - le stii tu mai bine ca tu umbli prin Cuba Libre si nu stiu pe mai unde, nu esti Trudy ala tu, nu?

:wink:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Apr 2011, 08:48

Chief, posibil sa ma insel, dar baietii astia vorbesc despre pescuitul in mare de pe mal.
De pe mal e mai greu cu bratul de bote, din barca e altceva.
Si baietii aia de la bass pe care-i vezi tu prin tournamente folosesc mai multe bete si din considerente de viteza, e mai simplu sa schimbi naluca cu bat cu tot. Nu neaparat ca batzul X se pescuieste cu naluca y si numai cu naluca aia.
Specializarea asta extrema a betelor in f. de naluci are si o buna doza de marketing in ea...citeam undeva despre niste anume bete care costa de la 300 de dolari in sus, fiecare bun pentru o anume aplicatie... zicea unu ca daca ai da cu ele legat la ochi sau cu insemnele de firma acoperite, mai mult de jumatate din pescari habar n-ar avea daca au in mana un bat de 300 sau 800 de coco si pentru ce anume e facut :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 09:45

Tavi scrie:Specializarea asta extrema a betelor in f. de naluci are si o buna doza de marketing in ea...citeam undeva despre niste anume bete care costa de la 300 de dolari in sus, fiecare bun pentru o anume aplicatie... zicea unu ca daca ai da cu ele legat la ochi sau cu insemnele de firma acoperite, mai mult de jumatate din pescari habar n-ar avea daca au in mana un bat de 300 sau 800 de coco si pentru ce anume e facut :D
mare dreptate iti dau aici ... dar daca vad inscriptiile iti mai si tin o teorie luandu-te de sus de cat e de bun batul, cum lucreaza cu naluca daca ii faci nu stiu ce miscari si cat de bine poti driluii pestii ... :lol: :lol: :lol:

fara inscriptii insa nu ar fi in stare sa faca bine deosebirea intre o fibra si un carbon ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns