Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Apr 2011, 14:13

Chief scrie:Marinica, dupa ce ai pescuit cu toate clasele de putere la baitcasting, iarna, primavara, cu mainile inghetate, cu manusi, fara manusi, cu mainile ude sau nu, cu maini alunecoase de la peste, de la apa sau nisip, pe ploaie, pe vant, cu 5 grame sau cu 95 de grame, cu lansete scurte, cu lanste lungi, rigide sau moi, la stiuca, la salau, din barca, de pe mal, o sa stii de ce e pus pintenu ala. Daca te iei dupa cititori de prosport si amatori de filme sirop in pescuit, care n-au pus mana pe anumite echipamente in viata lor da zic de altii, gresesti. Nu am vazut sa-i zboare nimanui lanseta din mana inca dar mici pierderi ale aderentei poti avea si atunci iti dai seama ca anumite functionalitati au locul si rostul lor. Poate ca unii cred ca pintenul ala e de design sau ca sa il recunoasca ei in poze si sa stie ce lanseta e... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daca stau sa ma gandesc am vazut un fraier la care i-a zburat lanseta din mana, unu Katsutaka Imae, e pro staff la Evergreen, si-au si sarit niste pliznai dupa lanseta lui in apa. Ce idioti... Da no, mai este pana merge Imae in Renolandia sa invete cum sta treaba... saracu'
http://www.youtube.com/watch?v=H5jhTKRA ... re=related

Katsutaka Imae
JAPAN'S MOST FAMOUS BASS ANGLER
KATSUTAKA IMAE'S AWARDS AND CREDENTIALS IN JAPAN:
1989,1991 & 1992 JB BASS ANGLER OF THE YEAR
1990 & 1992 BASSER ALLSTAR CLASSIC CHAMPION
1996 & 1998 JB SUPER BASS CLASSIC CHAMPION
2001 & 2004 JB WORLD SERIES CHAMPION
2004 JB CHAMPION OF CHAMPIONS WINNER
2005 JB ELITE 5 CHAMPION

Fac o pauza , o postare demna de asa ceva , bagam fire pe mulinete ...

Tristian , no toti is ca tine sa dea la 2 specii cu 7 bete , eventual doar pe balta . Multi occidentali dar si foarte multi japonezi is plictisiti de pescuit local asa ca o taie frumos odata pe an prin locatii exotice !
O excursie in Brazilia se invarte de la vreo 4000 euro in sus pe saptamana ! Daca ai iesi vreodata din lumea aia a ta marunta , Sacalaia si Bezid , salau si stiuca , poate ai pricepe mai bine unele poze si videos , inainte sa scrii aiurea , mult ca de obicei , da fara substanta !

In revistele de afara de cativa ani regulat apar reportaje despre pescuit exotic , pe alte meleaguri ! Ii un bussines bien pus la punct , pe bani multi , si cu publicitatea aferenta , poze , reviste , videos , personalitati din lumea pescuitului . Video asta cu Imae ii destul de vechi , si datorita lui multi japo o ajuns in Amazonas :wink:

Din pacate pentru tine ai redus pescuitu la 2 specii pe balta pentru care ai nevoie de o caruta de bote si multa , multa teorie , pe care de multe ori nici nu o percepi la adevarata nuanta !

Batu la ala ii zboara pe trasatura nu in lanseu :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Apr 2011, 15:47

saracu.... o citit si iel undeva pt ce e pintenul ala... , el si altii ca el considera ca-i important... , la fel ca si " palmatul " mulinetei... :lol:

vai doamne e nashpa de nu-ti sta bine in palma... o descalificam... :lol:

si daca-ti sta... e super ! un adevarat avantaj tehnic ... :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 10 Apr 2011, 18:29

@SF - "botele" nu sunt pe specii, ca pe naluci, aplicatii si pe clase de putere, ultima oara cand pescuiam noi pe-aicia. Cand o sa intelegi logica asta simpla dupa care se iau majoritatea pescarilor care nu "dau" cu alun, o sa fii in masura sa pronunti in cunostinta de cauza cuvintele substanta si nuanta. Cu ele pot pescui cu toata gama de naluci existente, presupun - pentru pescuitul la rapitori, hai sa-i spun spinning, in conditii foarte bune, dar aleg sa pescuiesc numai la salau si stiuca, cum altii aleg sa mearga numai la clean, pastrav, s.am.d. e chestie de optiune, daca nu e cu suparare. Am motivele mele. Videoclipul e destul de vechi, stiu, si lanseta ii zboara din mana pe atacul pestelui nu pe lansare, dar daca facem o lectie scurta de fizica, forta care i-o scoate are aceeasi "vector" in ambele cazuri, asta ca sa nu te incurc prea tare. :wink: Nu stiu de ce o dai cu Amazonas si cu banii si cu lumile marunte, am vazut ca ai pescuit si tu odata sushi prin Madagascar, nu trebe sa te umfli prea tare. Pe Sacalaia si Bezid au fost multi viteji si au plecat cu buza umflata. Sunt doua lacuri cu "mofturi" de multe ori si erau cele cu cel mai mult peste din zona, de aia le aleg frecvent. Sunt si cam singurele unde se poate pescui din barca si prefer varianta asta. Cum am mai zis, Sarulestiul si Dunarea i-au salvat pe multi. Atatea gagici sa ai tu cate betze mi-au zburat mie din mana

@watermoccasin - pe lanseta aia am dat mai mult decat pe celelalte evergreenuri, mi-a trebuit neaparat, dar mersi oricum! imi place. ;) :wink:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 10 Apr 2011, 20:04

totusi am inteles cateva din experienta asta cu scule de casting ! ca ai nevoie de SCULE nu de mizilicuri de la decathlon in oferte combo !!

scule care costa bani frumosi si atunci poti sa fii satisfacut de ele si sa te multumesti cu acest stil de pescuit , eu nu am reusit sa ma regasesc pt k am facut de capu meu si asta este , dar le pot reutiliza usor batul e deja modificat pt spinning iar mulineta o voi folosi eventual la LIGHT VJ , ma tot bate gandul sa-mi iau un bat de VJ !

http://www.cacciaepescatognini.it/prodo ... karei.html

iar mulineta pt batul modificat , o shimano saragosa 4000 F
aceasta este poza dupa tuning... :lol:

http://i56.tinypic.com/344r5dv.jpg

am taiat pintenul ,l-am polizat si am umplut spatiul cu un bicomponent chimic care vine folosit in constructii , lam slefuit un pic si am dat un strat de vopsea neagra cu spray , dar mai sunt de facut cateva finisaje next time... :wink:
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 10 Apr 2011, 20:22

Chief scrie:Marinica, dupa ce ai pescuit cu toate clasele de putere la baitcasting, iarna, primavara, cu mainile inghetate, cu manusi, fara manusi, cu mainile ude sau nu, cu maini alunecoase de la peste, de la apa sau nisip, pe ploaie, pe vant, cu 5 grame sau cu 95 de grame, cu lansete scurte, cu lanste lungi, rigide sau moi, la stiuca, la salau, din barca, de pe mal, o sa stii de ce e pus pintenu ala. Daca te iei dupa cititori de prosport si amatori de filme sirop in pescuit, care n-au pus mana pe anumite echipamente in viata lor da zic de altii, gresesti. Nu am vazut sa-i zboare nimanui lanseta din mana inca dar mici pierderi ale aderentei poti avea si atunci iti dai seama ca anumite functionalitati au locul si rostul lor. Poate ca unii cred ca pintenul ala e de design sau ca sa il recunoasca ei in poze si sa stie ce lanseta e... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daca stau sa ma gandesc am vazut un fraier la care i-a zburat lanseta din mana, unu Katsutaka Imae, e pro staff la Evergreen, si-au si sarit niste pliznai dupa lanseta lui in apa. Ce idioti... Da no, mai este pana merge Imae in Renolandia sa invete cum sta treaba... saracu'
http://www.youtube.com/watch?v=H5jhTKRA ... re=related

Katsutaka Imae
JAPAN'S MOST FAMOUS BASS ANGLER
KATSUTAKA IMAE'S AWARDS AND CREDENTIALS IN JAPAN:
1989,1991 & 1992 JB BASS ANGLER OF THE YEAR
1990 & 1992 BASSER ALLSTAR CLASSIC CHAMPION
1996 & 1998 JB SUPER BASS CLASSIC CHAMPION
2001 & 2004 JB WORLD SERIES CHAMPION
2004 JB CHAMPION OF CHAMPIONS WINNER
2005 JB ELITE 5 CHAMPION

cu siguranta este asa cum spui tu !!! nu am nimic de obiectat nu sunt in gradul de a trage doar concluzii personale dupa experienta avuta...
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 10 Apr 2011, 20:31

cat despre scule japoneze NO COMENT

http://www.youtube.com/watch?v=bc8OW8upzr8
beast master huchohucho

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Apr 2011, 00:40

Chief scrie: am vazut ca ai pescuit si tu odata sushi prin Madagascar, nu trebe sa te umfli prea tare. Pe Sacalaia si Bezid au fost multi viteji si au plecat cu buza umflata. Sunt doua lacuri cu "mofturi" de multe ori si erau cele cu cel mai mult peste din zona, de aia le aleg frecvent. Sunt si cam singurele unde se poate pescui din barca si prefer varianta asta. Cum am mai zis, Sarulestiul si Dunarea i-au salvat pe multi.
char ca esti tare nene :lol:

1. Nu am fost inca in Madagascar , da ii o varianta . Te rog sa-mi arati si mie unde am zis io asa ceva :shock: , ca am fost acolo !

2. Zici ca de pe Sacalaia si Bezid multi viteji pleaca cu buza umflata :lol: Stiu :D Io chiar i-am vazut ! Unii chiar foarte viteji ! De aici de pe forum ! Cauta aproape :lol:

3. Zici ca ma umflu ? Mai , acum vreo 3 ierni m-am intalnit la iesire de pe balta Sacalaia cu niste baieti . Ei gherla toti impreuna , eu am avut bulan ! Vrei sa ne intoarcem acum 3 ani pe forum sa vedem cine voia sa para mai rotund decat este cu niste stiuci de Sacalaia ! :lol: Ii mica lumea rau cateodata :wink:

4.Uita-te bine la asta ! Io , SF , nu am luat nici gherla pe Sacalaia ! Si nu cunosc lacu ca si tine ! Da nici nu ma impiedic in scule :lol: Pe Bezid chiar nu am dat , cat am stat in Tg Mures (cred ca o sa-i fac o vizita anu asta mai catre iarna ) am preferat Cuba Libre .....ce vremuri !!!

5. In rest , nuante fiecare cum poate , daca tu ai nevoie de un brat de bete ca sa dai la stiuca si salau pe balta , pe deasupra si pe balti pe care le cunosti , si mai faci si gherle , ce sa zic , vezi ca este o manastire pe linga Sic , da si tu pe acolo , is multi care dupa o gherla pe Sacalaia au mers direct la manastire cu betele , du si tu jdemeurile sa vada si Al de Sus cu ce dai :lol: :lol:

In vectori si forte nu mai am putere sa ma bag , sincer , acuma cand vad de ce esti in stare nu ti-as da bat pe mana decat prins cu nabda adeziva de mina :lol: :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Apr 2011, 08:36

E manastirea Nicula, n-am dus jedemeurile da poate iti duci tu botele pe-acolo, ca astia care prind peste tot timpu cand nu-i vede nimeni, nu dau gherle si isi amintesc exact povestile de acum 3-4 ani, cine era si ce facea dar isi amintesc numai varianta lor, sunt dubiosi. Uite-te la etapele din AVP ca aproape in fiecare, cei de la jumate in jos dau gherla. Asta nu spune nimic dupa parerea mea, desi adesea pescuiesc pe apele cele mai bune. Ma rog, n-o sa intru iar in polemica pt ca mi se intampla a 1000-a sa spun una si fiecare sa intelega ce vrea. Lansetele alea arunca orice naluca pentru rapitori intre 1 si 100 de grame, daca o mai dai mult inainte cu doua lacuri si doi pesti o sa fim ca in interviul cu Adi Despot. S-or intamplat multe, poate ne-am mai intalnit si nu stiu io, oricum nu cred ca ne cunoastem da nu trebe sa-mi dai nici o lanseta "pe mana", stai linistit, nu vad de ce ar fi necesar asa ceva. Daca lui Imae i-o zburat lanseta din mana, si daca o sa mi se intample vreodata, n-o sa-mi scada rangul si nici n-o sa fie vreo lanseta sau bota de-a ta sa te pagubesc, fii pe pace! Iti doresc fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 11 Apr 2011, 09:20

[quote="Chief"]i . Atatea gagici sa ai tu cate betze mi-au zburat mie din mana

:lol: :lol: :lol: Tare de tot !!!!!!
Din viata scapa cine poate.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Apr 2011, 09:42

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

asta e si mai tare !

in sfirsit unu care gusta " umorul " lui Tristian...

ps : @ veverita de apa... cit ti-o dat Tristian ?

Scrie răspuns