Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kuin tauti
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
ULK scrie:Cateva date interesanta..pentru mine unele chiar au fost o supriza mare.Priviti si va minunati...sau nu, de la caz la caz
Gumele au fost masurate pe un cantar digital profesional.
In ,caz ca ati folosit marimea charteruse flake din imagineVobler Rapala 3cm/4gr - lanseuri intre 20-25m
-Jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 30-32m
-Jig 5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 38-41m
-Jig 7gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 45-48m
jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm = 10,6g------------ lanseuri intre 30-32m
Jig 5gr + Kopyto 7,5cm=12,1g----------------lanseuri intre 38-41m
Jig 7gr + Kopyto 7,5cm=14,1g----------------lanseuri intre 45-48m
In caz ca este vorba despre cel white-flake din imagine, ati dat asa:
jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm = 8g------------ lanseuri intre 30-32m
Jig 5gr + Kopyto 7,5cm=9,5g--------------lanseuri intre 38-41m
Jig 7gr + Kopyto 7,5cm=11,5g-------------lanseuri intre 45-48m
Daca, ati dat cu ala mai lung...decaderea in distanta este pana la 40%(in cazul jigului de3.5g)...dar mai bine , inca astept sa confirmati voi ..despre care e vorba...sa nu presupun deocamdata.
Acuma sa privim si invers.Grame ,grame,da frecarea in aer??Au avut ele gramele acelea in plus ,dar faptul in sine a fost contrabalansat de frecarea in aer.Sa vezi ce se mai invirteau ,ca elicopteru in aer...Si torusi ,au ajuns destul de departe..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- kuin tauti
- veteran
aha ! deci sa dus si the benefit of the doubt caci n-ati fi stiut cum e vreajeala cu jigurile si greutatile lorAndrei scrie:Si eu... mai ales cand citeam pe pachetele de la Orka... Shad tail 10cm 8g .... parca era prea SF... cand vedeai cam cat e de mica guma...
Sa nu mai zic ca alea de 12-14cm atarna greu de tot:D

si uite asa cu ,cocluziile alea si cu corectitudinea ca nah... in timpul testului cu plumbi dupa articolul vostru frumos si grijuliu scris in care se indoaie imagini cu zoomul de nu-mi venea sa cred cit de mult is aia 50 de metri

probabil dadea prea departe cu ala de 20 lb ... dublu de cit avea nevoie... si o trebuit brusc s-al schimbe... dar nah... tot el ma acuza pe mine de nesinceritate

amu io am zis... tre dat tot cu sculele alea... de catre acelasi lansator... si cu mai multe feluri de naluci daca vrei sa spulberi si sa demontezi mituri caci nah... in ziua de azi daca te duci la pescuit cu lanseta cast nu cred ca sint prea multi care au tambururi de rezerva... ci dau cu acelasi de dimineata pina seara... si poate nu dau doar cu un singur tip de naluca..., ala ar fi un test realist pe baza caruia cineva si-ar face o opinie..., dar chipurile e doar moftul meu... iar meseriasi refuza...
ete ca am facut un sacrificiu si-am revenit la forma mie initiala... de care deja va era dor..

daca le e prea greu sa faca noduri... , sau nu stiu sa le faca... aia e altceva !

dar s-ar contrazice cu ultimele promisiuni ... " ca testuri vom mai avea "
nah... dupa cum se preconizeaza se prefera sa se vorbeasca despre grosime firului

nah... sau cre ca fiecare are ordine lor de prioritati

ps : Gigi... tu iesti din Arad ca si ei... deci ii cunosti destul de bine... ca nah... poate ai fo la peste si la concursuri cu ei... , poti sa-mi zici asa in mare... cam din ce an aia fo tovaras de pescuit cu ei ?