diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

boogye
senior
senior

diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

Mesaj de boogye » 02 Iul 2008, 14:23

care ar fi diferenta dintre aceste lansete?

as dorii in curand sa-mi achizitionez o lanseta ceva mai buna pt jiguri!

daca aveti ceva sugestii le astept!

multumesc anticipat!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 02 Iul 2008, 17:02

Pai amandoua sunt facute pe blancuri SC II, Premier e made in USA, Triumphul in China... parca.... si probabil pe Premier sunt materiale de calitate mai buna (mandrina, inele, lacuri... etc).
Imagine

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 02 Iul 2008, 19:59

multam de rasp costi!

ai mai fost pe undeva sau nu?

pe aici prin tm tare slab! :(

tu ce zici in care merita investi bani in premier sa triumph?
daca mai stii ceva lansete de jig(salau) la pretul asta te rog informeaza-ma(pretul <= 350RON)

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 02 Iul 2008, 21:43

de shimano speedmaster ce parere aveti?

e buna la jig(e destul de senzitiva)?

orice parere e bine venita :D

cristian.ene
veteran
veteran

Aproximari

Mesaj de cristian.ene » 03 Iul 2008, 01:47

NU tebuie sa te uiti cu atentie cas a vesi ca blankurile difera esential ca design(conicitati, distributie de putere la tipomodele asemanatoare sa zicem 7ft. /Medium/ 6-12 lb. pterea firului/ 1/4-5/8 oz./ actiunea fast).

Mndrinele pe care sunt cosntruite blankuriel nu sunt identice. Ei spun doar ca materialul de baza e identic nu si blankurile. Testul obiectiv implica un test de curba cu greutati identice din care se va vedea clar ca au fost proiectate doua blankuri diferite.

Blankurile Premier sunt mai subtile in actiune comparativ cu cele Triumph.

Nici una din serii nu sunt construite pe mandrine identice adica nici SC4 si SC5 nu sunt identice desi par sa semene foarte mult exista diferente mai fine sau mai putin fine in tunningul conicitatilor si nu difera doar materialul unul care are scrim de fibra de stical si celalat care este grafit 100%

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 03 Iul 2008, 10:21

In ceea ce priveste cele doua tipuri de lanseta, pot spune ca diferenta este de clasa intre ele, desi au specificatii asemanatoare si materialele din care sunt construite sunt aproximativ aceleasi. Am pescuit cu premier la jig si pot spune ca e ok. Acum am un Avid medium-light 6'6'' si de asta ma declar realmente multumit. Daca ai posibilitatea sa investesti un pic mai mult, Avidul e de recomandat, diferenta dintre el si premier fiind simtitoare si mult mai mult decat Avidul nu cred ca e necesar, desi Legend Elite tot de la St.Croix m-ar contrazice dar daca ne apropiem deja de 1000,00 ron pentru o lanseta nu mai e de gluma. Daca poti Legend... nu pot sa zic decat ca merita toti banii, dar numai daca ii ai. :D

O alta recomandare ar fi Daiwa VIP Walleye pe care il aduce Arrow mai nou, model pe care m-am chinuit sa-l aduc din SUA, e vorba de 702MLXFS, si care pentru un pescuit de finete, cu jiguri pana in 10 grame, e superb parerea mea. L-am vazut in liste, nu stiu daca este undeva disponibil de cumparat, dar va fi cu siguranta. Mie mi-a iesit pe la 100 de dolari, pana in 110 si la noi nu cred ca va depasi 400 ron.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 03 Iul 2008, 18:57

eu nu prea apuc sa pescuiesc din barca. In genaral de pe maluri(pe mures, timis si ceva balti) deci mi-ar trebui un bat zic eu de minimum 2.40m si la Premier st.croix nu am vazut decat de 2.10m doar la Avid am vazut mai lungi dar si cam scumpe(peste 500ron).
nici bete prea fine nu mi-ar fi indicat pt ca nu prea merge in curent ceva mai puternic sa dai cu jiguri usoare.

in principiu mi-ar trebui un bat cam pana in 30-40g puterea maxima de aruncare si sa fie senzitiv si fast.

Avid-ul mi se pare genial dar cam scump as dori un suplinitor dar ceva mai ieftin(poate Shimano SpeedMaster?) daca cumva sunteti in cunostinta de cauza.

doresc parerile voastre pt ca nu as investi in ceva asa la prima vedere!

P.S. multam pt informatiile voastre legate de premier si triumph. Astept cu nerabdare ceva sugestii!

Jorjel
junior
junior

Mesaj de Jorjel » 03 Iul 2008, 20:31

incearca un wild river. si eu cam aceleasi locuri le frecventez si asta mi s-a parut cel mai potrivit. partea proasta e ca tot nu reusesc sa strang banii sa-l cumpar :lol:

onesti
veteran
veteran

Re: Aproximari

Mesaj de onesti » 03 Iul 2008, 20:39

cristian.ene scrie:........exista diferente mai fine sau mai putin fine in tunningul conicitatilor si nu difera doar materialul unul care are scrim de fibra de stical si celalat care este grafit 100%
Salut Cristi!

Care din ele are scrim din fibra de sticla? Si ce-nseamna "scrim", ca se poate sa intzeleg eu aiurea.

Merci!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Iul 2008, 21:53

boogye scrie: doresc parerile voastre pt ca nu as investi in ceva asa la prima vedere!

P.S. multam pt informatiile voastre legate de premier si triumph. Astept cu nerabdare ceva sugestii!
strange bani si ia-ti avid 8)

Scrie răspuns