diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 06 Iul 2008, 02:08

intrebare...daca mergi pe un rau, si vrei sa dai la tuistar sau la lingura sau la vobler sau la ce mama dreaqului mai pune botu ....cate bete iei cu tine? :lol: :lol: :lol: :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

mari diferente

Mesaj de cristian.ene » 07 Iul 2008, 08:05

St.Croix Elite are o senzitivitate datorita scrimului de grafit, rasinilor personalizate si actiunilor rapide si peretilor care au o grosime bine controlata si contin mai putine rasini decat generatiile anterioare de grafit low modulus-intermediate modulus.

Modelul meu preferat este cel de 6`6``ft. putere ML ,actiune FAST.

Diferente se simt si intre SCIV si SCV deoarece materialele difera sensibil.
Sunt blankuri consntruite pentru aplicatii cu naluci soft deci sunt lansete specializate nici cum lansete polivalente care pot fi folosite pentru pescuitul cu un spectru larg de naluci reactive.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 07 Iul 2008, 08:47

@ boogeye

WR este indeajuns de senzitiv pt pescuit la jig pe rauri mari, baraje de hidrocentrala etc ... si pana la pretul unui avid, iti poti lua si o mulineta decenta la el ......

eu il folosesc cu o cabelas prodigy 3500 ( la dimensiunea asta a mulinetei, mi se pare ca se echilibreaza mult mai bine batul decat cu 300 2500 etc .... ) si dau cu el de la 10-12 grame in sus ....

desi este sub limita de jos, batul merge si cu greutatile astea , si retine, eu nu pescuiesc la fir, decat foarte rar .... deci simt ce fac acolo chiar si cu greutati mai mici decat specificatia ....

nu vorbesc de momentele in care jigul topie pe betoane sau pietre, unde in orice bat se simte aterizarea pe substrat, vorbesc de zonele argiloase, sau nisipoase ...

si mai e o chestie : eu pescuiesc foarte mult noaptea ... mai ales in perioada asta .... noaptea dai exclusiv la bat :D :D :D deci implicit tre sa simti ce se intampla acolo ....

acuma, io nu ridic in slavi WR cum ca ar fii cel mai bun ... departe de mine ... vreau doar sa mai zic o data, ca, dupa parerea mea, WR este un bat cu raport excelent calitate pret, si se preteaza foarte bine la cerintele tale de la inceputul postului .....

poti sa ne crezi pe mine si pe musti pe cuvant .... ia-l si si nu o sa regreti ....
daca il iei si nu-ti place cum se comporta, ai cuvantul meu ca ti-l cumpar eu instantaneu, la pretul de achizitie , ca sa nu pierzi nici un ban .......

in alta ordine de idei, mi-am mai completat si eu nitel betele :

acu am
un premier de 6.6 si 1/8 - 1/2 oz
un premier de 7 1/2 - 1 si 1/2 oz ( dupa masa il iau e rezervat deja)
un premier muskie de 7 si 2-6 oz :D :D :D

un shimano clarus de 8'6 si 1/4 - 1 oz
un WR de 8'6 1/2 -2 oz

astfel, cred ca acopar complet necesitatile mele de spin, pt locatiile unde pescuiesc, si pestii pe care ii urmaresc ....

daca mai are cineva vreo idee despre ce as mai putea adauga , il rog sa o scrie ....

pescuiesc dunare si rauri mari, baraje de acumulare, stiuk in delta - dar mai la iarna....
pesti target - somn , salau, avat, stiuk - exact in ordinea asta .....

daca aveti sugestii , pls feel free .....

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Iul 2008, 09:10

In principiu e corect ce ai scris Musti. Intr-adevar, luandu-ma cu vorba nu am mai tinut cont ca vroia peste 2,4 si asa putere mare. Eu pescuiesc la salau cu lansete medium-light, deoarece 80% merg numai pe lacuri. Pe rauri aleg medium si acum ma pregatesc sa achizitionez un medium-heavy dar asta insemnand 1/4-3/4.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 07 Iul 2008, 09:41

@toni f
mai multe detalii cred ca nici nu puteam afla :P
multam! :D

s-ar putea sa trec azi pe la magazin in tm(fishshop) sa mai pipai putin betele in special WR Heavy.

se pare ca acest bat are numai recomandari bune de la voi si mi-ati schimbat parerea legate de el.
voi fi mai sigur de bat dupa partida de tinut bete in mana de la magazin :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 07 Iul 2008, 10:03

@ boogeye

cu placere man ... daca nu aveam si nu pescuiam si etc , nu m-as fi bagat in seama .... si apropos, se zicea ceva de sakura ... nu iti recomand shukanul, am pescuit cu el si nu mi-a placut de loc ....

si faci bine ce faci ... du-te si pune mana pe bete, joaca-te cu ele la greu , pana sa iei o decizie ....

daca nu te uiti la bani, ia-ti avidu de 8'6 cu 2 oz ... daca si pretul conteaza, WR e un compromis fericit , si mai intra si o mulineta ....

ar mai fi fost bete de recomandat, de pe la loomis de exemplu, dar este greu de ajuns la ele ....

de exemplu hot shotu asta de la loomis ....

http://products.gloomis.com/gl/products ... 5417514766

un bat super senzitiv, merge f bine la jig, dar pt ca e hot shot, merge bine si cu oablere, si arunca f bine greutati mici .....

pana mea, sunt multe multe de zis , si io chiar nu stiu mai nimic, sunt pescari cu multi ani de experienta care ar putea sa mai completeze .....

oricum, alege cu grija, si sa te bucuri de el, orice ar fi :D

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 07 Iul 2008, 11:10

intr-o prima faza si io pusesem ochi pe Wr ala heavy dar cand am pipait avidul ala de 14-58g a fost dragoste la prima vedere. si asa am trecut de la o lanseta de 480 la una de 680. mai am putin de asteptat k sa o pot achizitiona. piape putin si avidul ala de care zicea tony. wr e o lanseta foarte buna pe curent si aia heavy e chiar par, dar daca vrei ceva mai finut construit io zic sa stragi pt avid. si da tony daca asa avea posibilitatea sa iau gloomis nici nu m-as gandi.dar nu prea am incredere in transport si nu vreau sa am surprize neplacute la o comanda de genul. pe moment cred ca la noi cam cea mai buna alegere ar fi lansetele de la st.croix si kistler mai ales ca avem ocazia sa la "atingem" inainte sa le cumparam.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 07 Iul 2008, 11:12

mi-am adus aminte ca la fishshop de 8,6 nu au heavy ci doar de 9 dar nu cred ca e o dif asa mare(la categoria avid la wr cred ca au si de 8,6 heavy)
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 08 Iul 2008, 10:36

@bigdaddy

este o diferenta clara intre 8'6 si 9 feet la aceeasi putere , 2 oz ... in special la betele astea .... avid si wr .....

io zic ca e de luat 8.6 cu 2 oz in oricare din variante ... adauga un plus de rigiditate care mie personal imi place foarte mult ....

apropos de loomisu ala, e 220 de para, adica 500 de ron, pretu de lista ....
cu transport iese ca avidu ... doar ca e mai light nitel .... doar un oz si un sfert ... nu sunt chiar intersarjabile ....

dar la un moment dat, poate imi iau si eu unul ... la loomis ma refer :D :D :D

ps:

nu mi-a zis nimeni o sugestie ceva :( :( :(

am dezvaluit arsenalu, am dat din casa, in speranta ca poate vine cineva cu o idee interesanta , bah toni, poate iti iei aia in loc de ailalta, sau iti mai trebuie aia, si cand colo nimic .....

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 08 Iul 2008, 14:27

@ toni f

cred ca mai ai un pic si incepi sa plangi ca nu ti-a marit in slavi arsenalul extraordinar! :P

un premier de 6.6 si 1/8 - 1/2 oz
un premier de 7 1/2 - 1 si 1/2 oz ( dupa masa il iau e rezervat deja)
un premier muskie de 7 si 2-6 oz Very Happy Very Happy Very Happy

un WR de 8'6 1/2 -2 oz

astfel, cred ca acopar complet necesitatile mele de spin, pt locatiile unde pescuiesc, si pestii pe care ii urmaresc ....

ca nu suport sa aud,vad un barbat plangad :lol: :lol: :lol:

am sa incep sa comentez referitor la arsenalul tau:

premier de 6.6 si 1/8 - 1/2 oz un bat finut numai bun de o prezentare de finete la salau,avat,clean,biban etc

un premier de 7 1/2 - 1 si 1/2 oz un bat cam tapan pt lungimea lui asta e parerea mea dar nu am pescuit cu el deci nu e o parere definitiva, poate dupa ce pescuiesti cu el o sa-mi scrii cum se comporta si la ce pesti dai cu el, eu banuiesc ca la stiuca, salau dar mai sanatosi si cum naluci mai grele si atunci voi fi lamurit.

un premier muskie de 7 si 2-6 oz Very Happy Very Happy Very Happy aici
NO COMMENT pe bune super tare de stiuca mai ales la slidere banuiesc?

un WR de 8'6 1/2 -2 oz de shimano clarus nu stiu cum pt ca nu l-am tinut in mana dar WR stiu cum e si e super ok dar cu o mulineta cam de 3500 pt ca am pus excelerul de 2500 si nu-mi place cum il echilibreaza e cam usoara mulineta pt bat, aceste bete mi se par bune pt salau,avat,stiuca si somn pe rauri mari.

In orice caz ai un arsenal de invidiat pe care multi l-ar dori, eu fiind unul din ei :D

eu vreau sa-mi achizitionez WR-ul H si Premier-ul M, dar problema e ca mi-ar trebui si o mulineta mai buna pt WR.
WR-ul se poate inlocui cu un Shimano SpeedMaster 50-100g 2.70m(poate primesc pe moca unul cel putin asa se pare dar cam intr-o luna) le-as tine pt curenti mai sanatosi si cand mah duc dupa somn pe mures si poate o sa ajung si pe la dunare(SPER), iar Premierul asta mi se pare super tare pt jiguit pt ca oricum nici cand pescuiam la somn cu jiguri pe mures nu depaseam 17g si voi avea si un bat mai fin si de voblere ceva mai mici, oricum Premierul mi s-a parut super cu Excelerul de 2500 pe care-l am.

In concluzie daca as putea sa-mi schimb arsenalul pana la toamna ar fi excelent adica WR sau SpeedMaster si Premier + bonus o mulineta de 3500 ceva mai k-lumea (Daiwa sau Shimano).

Scrie răspuns