diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 03 Iul 2008, 22:32

scurt si la obiect!
:))

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 04 Iul 2008, 00:31

incerca un shimano clarus

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Iul 2008, 08:51

Wild river este asa cum ii spune numele, pentru rauri de munte in principal dar pentru somon si pastrav in special. Si actiunile sunt moderate, sunt mai moi, jiggingul este exclus oricum, seamana mai mult cu lansetele de musca. Avidul de 7' MH are o actiune undeva 10-20 dar l-am "pipait" sa zic asa si e "blindat". 20 de grame merg lansate lejer si nu cred ca ai nevoie de mai mult, iar daca ai nevoie cred ca merge si mai mult... :D Este si premier 7' MH, poti sa il incerci pe ala, te-ar satisface sigur.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 04 Iul 2008, 11:23

am exclus de mult Wild River, am observat ca nu e un bat facut pt salau.

oricum achizitionarea o doresc cam prin septembrie, daca se strang bani poate ma arunc la Avid daca nu la Premier, singura problema e ca Premierul nu am vaz lungimi mai mari de 7' eu as inclina undeva la 8' mi se pare mai potrivit pt rauri.

in orice caz anul acesta mai exact prin august ajung in Italia pt vreo 3 sapt si voi incerca sa gasesc ceva bete de salau si pe acolo poate chiar gasesc ceva bun.

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 04 Iul 2008, 11:31

am o intrebare...

ce este pe www.stcroixrods.ro referitor la lungimi, actiuni etc, este toata gama lor?

sau mai au si altele?

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 04 Iul 2008, 12:14

http://www.stcroixrods.ro/produse/
citeste ce scrie la lansete

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 04 Iul 2008, 12:53

Tristian scrie:Wild river este asa cum ii spune numele, pentru rauri de munte in principal dar pentru somon si pastrav in special. Si actiunile sunt moderate, sunt mai moi, jiggingul este exclus oricum, seamana mai mult cu lansetele de musca....
Hmmm...
N-as zice ca Wild River e moale. L-ai incercat? (Apropos, numele este "Rau salbatic", ceea ce si sugereaza curenti puternici)
Eu am si Wild River si Avid (-uri) si ambele au calitatile lor. As putea spune ca Wild River e greu, ca are inele mai grosolane (dar nu rele), dar nu ca e moale. Si e suficient de senzitiv pt. un pescuit la jig in curenti. In particular vorbesc despre exemplarul 8'6" 3/8-1 1/4oz pe care il am si care e un bat puternic. Cel de 2oz probabil ca e o bruta. Nu o fi varf de gama, dar e un bat corect la pretul lui. Inclusiv pt. jig.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Iul 2008, 14:26

Depinde si ce putere e, bineanteles ca sunt lansete puternice, dar la aceeasi clasa de putere avidul este, zic eu, mult mai rigid. Depinde si de stilul fiecaruia cand e vorba de jiguri dar eu spun ca nu se prea preteaza. Prin moale nu am vrut sa spun mai slab ci cu actiune mai lenta si pierdere de informatie si reactie. Termenul wild river se refera la rauri de munte in general chiar daca wild se traduce prin salbatic, fiind o denumire comerciala. Ce teorie a chibritului am facut...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 04 Iul 2008, 14:37

musti, tocmai vroiam sa "carai " eu, dar mi-ai luato inainte ....

tristian, ai pescuit cu wild river , nu importa care 1 1/4 sau 2 oz si nu e bat de salau ?

moale ???? actiune moderata ????

eu am 8,6 cu 2 oz, si fara a fi chiar o "bruta" pot sa te asigur in absolut cunostiinta de cauza ca nu este moale si moderat de loc ....

actiunea este fast mai mult de cat clar .... si ca idee, eu il consider un bat excelent de jig la dunare, sau alte rauri mari .... cu jig de 30/40 grame si shaduri de 10-15 cm cu portanta mare, de abia se indoaie varful in curent ....
un lucru excelent de altfel, ca asa ai rezerva sa dai si tu o teapa civilizata

mai departe, vezi ca e mai tapan decat avidul aferent , recte 8'6 cu 2 oz .....

@boogeye

ce ai observat la wild river de ai decis ca nu e un bat de salau man ?

ca producatoru da actiune fast si este fast .... fibra iti garantez eu ca este absolut indeajuns de senzitiva pt pescuit pe rau.... lungimea de 8.6 este super ok pt ce vrei tu ... iar 40 sau 55 grame mi se par arhisuficente pt un pescuit normal ....

chiar sunt curios ce te-a facut sa crezi ca nu se califica, ca si bat de salau ... :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Iul 2008, 14:53

1-1/2 si 2! Zi-mi o lanseta inafara de alea de fibra de sticla care la o putere de aruncare 50-60g nu e ca maturica. Compara Avid si Wild river de la clasa medium lignt in jos inclusiv, si vei vedea diferenta. Daca o luam asa, orice lanseta 1-1/2 2 sau mai stiu eu cate zeci de grame face fata la orice naluca ce se inscrie in plaja de putere. Si daca cu o lanseta 50-60 pescuiesti cu jiuri de 30 sigur e suficient de rigida.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns