diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 18 Iul 2008, 13:16

@ toni f Ti-ar prinde bine daca ai imprumuta de la un prieten o mulineta ce casting,o partida,doua,eventual cosiliere de la el .Apoi sa decizi ce mulineta pui pe batul tau (care e zdravan).
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Iul 2008, 07:12

yep, asta este exact ce intentionez sa fac :D

Carasa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Carasa » 27 Iul 2008, 14:18

Salutare tuturor!

Sunt nou pe forum ...de vre-o saptamana mai exact si asta dupa o partida la stiuca care nu ma lasat sa dorm vre-o 2 nopti :D dupa...! Chipurile "pescuiesc" de cand ma stiu prin sudul tarii (stationar) ...dar se pare ca numai acum intuiesc ce inseamna sa fii pescar adevarat (profi si nu traistar) mai exact de cand m-am mutat in Sibiu...! Problema care ma framanta este deja una consacrata ... ce scule sa imi iau! Am 3 lansete cumparate acum cativa ani din Germania la 25 de euro bucata ... si poate ca pretul vorbeste de la sine despre calitatile lor ...plus ca mi-au dat niste fiori la partida de care va ziceam de m-am rugat la toti dumnezeii sa nu mi se faca praf...! Nu mi s-au facut ...insa vreau sa fac o investitie in lunile ce urmeaza in cateva lansete...si sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi (scuze de pe acum ...stiu ca subiectul este "fumat" si daca deranjeaza va rog sa imi dati macar niste link-uri pe care sa le aprofundez ptr ca in principiu am citit cam tot insa M-AM PIERDUT in atata informatie)!
As merge pe niste scule (1 la nr :D ptr inceput) ptr stiuca care sa mearga si pe Olt si si pe lacurile/ bratele moarte din jur... sau poate ceva un pic mai universala (se pare ca este mai palpitant decat ma asteptam la rapitor si cu siguranta voi incerca si la avat, salau etc cu prima ocazie )...-as vrea sa fac o investitie de 1000 lei ... ma gandesc un bat de 2,40?!...am dedus ca o mulineta cu cat mai multi rulmenti este cu atat mai buna... insa apar alte nelamuriri! Iarasi am vazut ca ptr Ro mai toti recomandati St. Croix ...si cred ca suma imi permite o astfel de achizitie!
Cum va ziceam ...sunt cam in ceata si mai ales ca in febra care ma cuprins citesc in disperare ...insa parca nu se leaga nimic si nu reusesc sa ma canalizez in nici un fel ... so... HELP! :D

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 27 Iul 2008, 14:44

premierul meu e pana in 18g e medium.

merge destul de bine la stiuca de 1-1.5kg, dar am dat si cu slider floating care are 17g si am si prins una mai rasarita la 3kg si s-a comportat minunat cu pestele si merge relativ bine cu slidererul asta mic.

intradevar nu e un bat cu care sa dai la slidere.

ieri am fost pe o balta care cat de cat are salau si am insistat numai pe fund dar nici o ciupitura de salau, in schimb am luat un somn frumos de 5kg iar batul s-a comportant excelent cu fir de 10lbs.

in concluzie pot spune ca sunt extrem de multumit de bat, e senvitiv are reverva de putere si lucreaza bine cu peste mai rasarit.

din pacate nu pot pune poze cu dovada pt ca nu am net acasa doar la prietena, dar daca apuc sa instalez managerul telefonului meu atunci imi voi innoi pozele din galerie.

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 27 Iul 2008, 14:54

@Carasa

Parerea mea e ca pt inceput ar fi bine o Alumina 10-40g 2.40m
sau varianta mult imbunatatita :D Wild River St.croix

Mulineta Daiwa exceler de 2500 pt Alumina, ceva mai mare pt WR.

ti-ar ramane ceva banuti si pt artificiale.

Carasa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Carasa » 27 Iul 2008, 15:39

Mulineta Daiwa exceler de 2500 pt Alumina, ceva mai mare pt WR.

-Merci man ptr raspuns ....ma gandeam si eu la WR dupa cata "propaganda" :D i sa facut insa nush cum de nu am vazut 8'6'' si o trecusem cu vederea ... mulinetele de la St. Croix am vazut ca nu sunt decat cu 4 plus 1 rulmenti si au si ceva elemente (aliaje...) dintrastea care ptr mine sunt SF-uri (am sa le deprind importanta probabil in timp )...ma gandeam la asta ...
MODEL AS3500 Rata recuperare 4.9:1 Viteza recuperare 33.9 Masa 14.3 Nr. Rulmenti 4 + 1 Capacitate tambur 240/10; 210/12; 170/14 ... mulineta care pe langa "neajunsul" cu rulmentii nu o inteleg ....si poate ma ajuntati putin :( ... ce este cu rata de recuperare ... ce vrea sa insemne? viteza ? MASA ??? capacitatea tambur?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 27 Iul 2008, 16:26

Asculta pe boogye si mergi pe Exceler.Au multi si sint multumiti.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Carasa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Carasa » 27 Iul 2008, 19:27

Ok! merci de indemn ! am pus st Croix in fata doar pentru ca Boogye zicea ca ar trebui una
ceva mai mare pt WR
. Banuiesc ca nu poate fi atat de dezechilibrata cu o astfel de mulineta! :?: Pe de alta parte ma gandesc ca pe 2.10 ar merge mai bine o astfel de mulineta?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 28 Iul 2008, 21:46

Carasa scrie:Salutare tuturor!

Sunt nou pe forum ...de vre-o saptamana mai exact si asta dupa o partida la stiuca care nu ma lasat sa dorm vre-o 2 nopti :D dupa...! Chipurile "pescuiesc" de cand ma stiu prin sudul tarii (stationar) ...dar se pare ca numai acum intuiesc ce inseamna sa fii pescar adevarat (profi si nu traistar) mai exact de cand m-am mutat in Sibiu...! Problema care ma framanta este deja una consacrata ... ce scule sa imi iau! Am 3 lansete cumparate acum cativa ani din Germania la 25 de euro bucata ... si poate ca pretul vorbeste de la sine despre calitatile lor ...plus ca mi-au dat niste fiori la partida de care va ziceam de m-am rugat la toti dumnezeii sa nu mi se faca praf...! Nu mi s-au facut ...insa vreau sa fac o investitie in lunile ce urmeaza in cateva lansete...si sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi (scuze de pe acum ...stiu ca subiectul este "fumat" si daca deranjeaza va rog sa imi dati macar niste link-uri pe care sa le aprofundez ptr ca in principiu am citit cam tot insa M-AM PIERDUT in atata informatie)!
As merge pe niste scule (1 la nr :D ptr inceput) ptr stiuca care sa mearga si pe Olt si si pe lacurile/ bratele moarte din jur... sau poate ceva un pic mai universala (se pare ca este mai palpitant decat ma asteptam la rapitor si cu siguranta voi incerca si la avat, salau etc cu prima ocazie )...-as vrea sa fac o investitie de 1000 lei ... ma gandesc un bat de 2,40?!...am dedus ca o mulineta cu cat mai multi rulmenti este cu atat mai buna... insa apar alte nelamuriri! Iarasi am vazut ca ptr Ro mai toti recomandati St. Croix ...si cred ca suma imi permite o astfel de achizitie!
Cum va ziceam ...sunt cam in ceata si mai ales ca in febra care ma cuprins citesc in disperare ...insa parca nu se leaga nimic si nu reusesc sa ma canalizez in nici un fel ... so... HELP! :D
Ei... astia care nu dorm dupa ce vin de la pescuit merg pe teren minat. Iti spun eu prietene, ajungi sa dormi in barca, si iti duci poze cu patul. :D
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns