Tristian scrie:1-1/2 si 2! Zi-mi o lanseta inafara de alea de fibra de sticla care la o putere de aruncare 50-60g nu e ca maturica. Compara Avid si Wild river de la clasa medium lignt in jos inclusiv, si vei vedea diferenta. Daca o luam asa, orice lanseta 1-1/2 2 sau mai stiu eu cate zeci de grame face fata la orice naluca ce se inscrie in plaja de putere. Si daca cu o lanseta 50-60 pescuiesti cu jiuri de 30 sigur e suficient de rigida.
E normal sa nu vorbim despre lansete "de la ML in jos", atata timp cat initiatorul topicului si-a formulat niste preferinte:
boogye scrie:...deci mi-ar trebui un bat zic eu de minimum 2.40m si la Premier st.croix nu am vazut decat de 2.10m doar la Avid am vazut mai lungi dar si cam scumpe(peste 500ron).
nici bete prea fine nu mi-ar fi indicat pt ca nu prea merge in curent ceva mai puternic sa dai cu jiguri usoare.
in principiu mi-ar trebui un bat cam pana in 30-40g puterea maxima de aruncare si sa fie senzitiv si fast...
...deci cred ca Wild River-ul de care pomeneam (8'6" 3/8-1 1/4oz) cade exact pe aceste cerinte. Comentariul tau, cum ca ar fi un bat moale si contraindicat la jig, m-a facut sa ma bag in discutie. E exact pe dos, ceea ce ma face sa cred ca nu ai avut ocazia sa pescuiesti cu unul. Probabil ca te induce in eroare teoria care zice ca, fiind un SCII, trebuie ca e moale. Nu si Wild River-ul. Repet, am si vreo trei Avid-uri, asa ca emit o parere, e drept, subiectiva, dar in cunostinta de cauza. De altfel vad ca toni f imi confirma spusele (sau eu pe ale lui). Ar fi de vazut la ce folosesc Wild River-ul cei care il au (si sunt cativa pe forum). Vei avea surprize: la jig, in curent, pe rauri mari.
In fine, intre Speed Master (ai sa razi, dar am avut si una din asta) si Wild River de aceeasi clasa aleg Wild River-ul. Sunt la preturi apropiate, St.Croix-ul pare grobian fata de mai finutul Shimano, dar asta ar fi optiunea mea. Bineinteles, daca nu sunt bani de bete specializate gen Legend Elite. Care, fie vorba intre noi, nu prea se fac la lungimea si nici la puterea ceruta.
Asta-i...