diferente intre Premier si Triumph de la st.croix?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 04 Iul 2008, 15:57

sa o luam cu inceputu :D :D :D

avidu vechi de 9 picioare si 2 oz e clar bleasca in comparatie cu WR de 8.6 si 2 oz ... spun asta , pt am pescuit cu amadoua ... este absolut evident ca avidul ala e contra exemplul tau ...
si avidul nou de 9 picioare cu 2 oz e clar mai bleasca decat WR de care vorbim, da parca mai putin ....

avidu nou de 8.6 si 2 oz mi s-a parut mai intepat nitel decat WR , dar asta la mana, nu am si pescuit cu el.

sunt absolut de acord cu "de la medium light in jos" ....

incearca de exemplu un cormoran profiline de 60 de grame cu jig de 30 si shad de 15 cm , si zi-mi daca ti se pare rigida :D :D :D

ma rog, hai sa incheiem contrazicerea , mie imi place batul, prind salau de numa numa, pt mana mea este "fast" , si mai pun pe el si o prodigy de 3500 asa ca sa arate a tanc :P :P :P

ps: la avid ma enerveaza la greu inelele alea mici mici mici :D :D :D

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 04 Iul 2008, 16:29

@toni f

nu era problema ca nu poti da la salau cu Wild River ci ca nu e un bat facut in special pt silicoane.
e un bat universal parerea mea iar bete universale exista multe si mai ieftine care sa-si faca treaba bine(ex. Alumina 2.40m 10-40g cu care poti da si cu 40g relaxat, un bat bunicel de salau si bun de avat pe rauri mai mari bat pe care il posed, dar acum nu vreau sa compar Wild River cu Alumina ca nu exista comparatie).

zic ca in loc la un Wild River mi-as lua un SpeedMaster de 2.70-3.00m cu actiune 50-100g un bat care zic eu ca poti da relaxat si dupa somn,stiuca mai mare, pretul fiind aprox la fel.

in concluzie nu vreau un bat universal ci unul mai specializat!

cristian.ene
veteran
veteran

scrim de grafit

Mesaj de cristian.ene » 04 Iul 2008, 16:34

Salut Onesti,

este baza blankului pe care se construiestsc spirele de grafit. SC V are scrimul din grafit si senzitivitatea este simtitor mai amre decat la SC IV.

Scrim din grafit au foarte putien lasnete de top de la Loomis, Sage, Rainshadow in general varful de serie GLX, Elite sau RX+ de la Rianshadow(evident mai sunt si alte firme care construiesc cu scrim de grafit.
Sunt diferente mari de scrim si pentru lansetele de grafit din generatii diferite , scrimul are grosimi diferite si in principiu este maiusor si mai subtire cu cat generatia de grafit este mai noua.

Cristian

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 04 Iul 2008, 19:30

Tristian scrie:1-1/2 si 2! Zi-mi o lanseta inafara de alea de fibra de sticla care la o putere de aruncare 50-60g nu e ca maturica. Compara Avid si Wild river de la clasa medium lignt in jos inclusiv, si vei vedea diferenta. Daca o luam asa, orice lanseta 1-1/2 2 sau mai stiu eu cate zeci de grame face fata la orice naluca ce se inscrie in plaja de putere. Si daca cu o lanseta 50-60 pescuiesti cu jiuri de 30 sigur e suficient de rigida.
E normal sa nu vorbim despre lansete "de la ML in jos", atata timp cat initiatorul topicului si-a formulat niste preferinte:
boogye scrie:...deci mi-ar trebui un bat zic eu de minimum 2.40m si la Premier st.croix nu am vazut decat de 2.10m doar la Avid am vazut mai lungi dar si cam scumpe(peste 500ron).
nici bete prea fine nu mi-ar fi indicat pt ca nu prea merge in curent ceva mai puternic sa dai cu jiguri usoare.

in principiu mi-ar trebui un bat cam pana in 30-40g puterea maxima de aruncare si sa fie senzitiv si fast...
...deci cred ca Wild River-ul de care pomeneam (8'6" 3/8-1 1/4oz) cade exact pe aceste cerinte. Comentariul tau, cum ca ar fi un bat moale si contraindicat la jig, m-a facut sa ma bag in discutie. E exact pe dos, ceea ce ma face sa cred ca nu ai avut ocazia sa pescuiesti cu unul. Probabil ca te induce in eroare teoria care zice ca, fiind un SCII, trebuie ca e moale. Nu si Wild River-ul. Repet, am si vreo trei Avid-uri, asa ca emit o parere, e drept, subiectiva, dar in cunostinta de cauza. De altfel vad ca toni f imi confirma spusele (sau eu pe ale lui). Ar fi de vazut la ce folosesc Wild River-ul cei care il au (si sunt cativa pe forum). Vei avea surprize: la jig, in curent, pe rauri mari.

In fine, intre Speed Master (ai sa razi, dar am avut si una din asta) si Wild River de aceeasi clasa aleg Wild River-ul. Sunt la preturi apropiate, St.Croix-ul pare grobian fata de mai finutul Shimano, dar asta ar fi optiunea mea. Bineinteles, daca nu sunt bani de bete specializate gen Legend Elite. Care, fie vorba intre noi, nu prea se fac la lungimea si nici la puterea ceruta.

Asta-i...

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 04 Iul 2008, 23:01

Boggye... daca nu e o graba, cand ajungi prin Deva poti da o tura cu Wildriverul meu... :lol: cel de 1/2-2 oz sa vezi daca e cum iti place sau nu. Eu nu l-am luat special pentru jiguri, dau cu el in curent pe mures de la voblere la linguri la jiguri.... e un bat de heavy spinning pentru mine. Il frec de vre-o 2 anisori si sunt multumit de el, insa nu e un bat special de jig, da asta nu inseamna ca nu poate fi folosit in acest scop.

Ca ar fi niste bete foarte senzitive, am auzit de Sakura, nu am avut ocazia sa pun inca mana pe nici unul da sunt sigur sa sunt cativa posesori pe forum care sa-si dea cu parerea.
Imagine

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 04 Iul 2008, 23:22

costi scrie:...am auzit de Sakura, nu am avut ocazia sa pun inca mana pe nici unul da sunt sigur sa sunt cativa posesori pe forum care sa-si dea cu parerea.
Da, e o optiune, dar aproape la fel de scumpa ca Avid-ul.

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 05 Iul 2008, 00:50

@Musti si @Costi

in concluzie e destul de senzitiv Wildriver-ul sau nu ca sa poti pescui cu placere la salau?

@Costi
cam o diferenta intre Alumina(o am eu si stiu cat de senzitiva e) si Wildriver se simte vreo diferenta exceptand puterile de aruncare putin diferite.
Tu parca ai zis ca ai si Premier nu?
Daca ai atunci fa-mi un rezumat :D legat de diferente de sensitivitate(exceptand puterile de aruncare si lungimile) intre Wildriver si Premier, doar asa pt cultura mea generala :))

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Iul 2008, 06:58

E suficient de senzitiv sa poti pescui la salau. Placerea e deja o chestie extrem de subiectiva... Si costisitoare.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 05 Iul 2008, 22:04

hai sa zic cate ceva pe fuga.... ca acum sunt in concediu... si mi-am promis ca nu ma apropii de calculator vre-o 2 saptamani :lol: :lol: :lol:

Alumina e un bat bun la banii care i dai pe el, culmea e ca mie mi sa parut chiar senzitiv... El l-am luat ca un bat de tinut in masina ca back-up da acum chiar a ajuns sa-mi placa.... Wildriverul e mult peste... parerea mea, da mi-ar fi greu sa-l compar cu Alumina.... sunt doua clase de putere total diferite. Premierul nu-l am, am pescuit cu cel de 6'6 ML si mi-a facut o impresie buna, dar pana la urma la bete e in functie de gustul fiecaruia, mie imi plac betele de 6'6 sau 7', tu cauti un bat peste 8'... deci Premierul pica din start.

Gata... am plecat ca se trmina concediu :lol: :lol: :lol: :lol:
Imagine

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 05 Iul 2008, 23:25

@costi

concediu placut si multam de informatii! :D

poate ne vedem pe la peste!

:P

Scrie răspuns