care este rod builderul vostru preferat?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: care este cel mai preferat rod builder din Romania?
ULK,
este vorba de rodbuilderi fie ca sunt fac lansete de spinning ,casting sau fly , unii din rodbuideri fac din toate categoriile inca un motiv sa inteleaga in plus unele lucruri.
Tot respectul pentru cei care isi aduc proprile contributii la fenomen fiecare in felul lor :
King,ULK , Wolf, Torescu pentru ca inoveaza si cauta permanent
Julien, Vampiru care se straduiesc si sunt foarte atenti ca multe aspecte de finete, Boje ,Tavi Stan si altii care construiesc din placere (pentru ca am de la toti feedbackuri foarte valoroase pentru tot ce apare nou de la blankuri si montari cu inele Fuji KR sau pe lansete de fly)
este vorba de rodbuilderi fie ca sunt fac lansete de spinning ,casting sau fly , unii din rodbuideri fac din toate categoriile inca un motiv sa inteleaga in plus unele lucruri.
Tot respectul pentru cei care isi aduc proprile contributii la fenomen fiecare in felul lor :
King,ULK , Wolf, Torescu pentru ca inoveaza si cauta permanent
Julien, Vampiru care se straduiesc si sunt foarte atenti ca multe aspecte de finete, Boje ,Tavi Stan si altii care construiesc din placere (pentru ca am de la toti feedbackuri foarte valoroase pentru tot ce apare nou de la blankuri si montari cu inele Fuji KR sau pe lansete de fly)
Mie chestionarul mi se pare ok si cred ca si rezultatele sunt relevante, eu cred ca nu a incercat nimeni sa fac sondaje de tip electoral cu marja de eroare de maxim 3%.
Ene. Ziceam doar din cauza ca johnnybravo a declarat ca scopul chestionarului este(sau a fost initial) unul pur personal...ca el sa poata sa decida la cine doreste sa isi faca prima lanseta custom de spinning...Deja apar in lista nume care nu au treaba cu asaceva..dece sa mai adauge pe altii la care oricum nu poate apela cu ce il doare pe el ?
Sau daca lista tot a primit un rol de (dez)informare publica sa se specifice specialitatile fiecaruia
Dealtfel Paul Sas lucreaza SUPERB.. am vazut si eu cateva lucrari de la diferiti builderi...dar Paul chiar are simtul si mana pentru finisaje perfecte.
Sau daca lista tot a primit un rol de (dez)informare publica sa se specifice specialitatile fiecaruia

Dealtfel Paul Sas lucreaza SUPERB.. am vazut si eu cateva lucrari de la diferiti builderi...dar Paul chiar are simtul si mana pentru finisaje perfecte.
La cum suna titlul topicului si al chestionarului acum Care esre cel mai preferat rod builder din Romania ? nu mi se pare nimic in neregula cu sondajul. E clar ca e subiectiv si fiecare voteaza dupa ce a vazut p-aci prin poze, ori a pipait. De exemplu pe mine ma incanta aspectul si functionalitatea unei lansete custom precum si priceperea rodbuilderului, munca depusa de acesta in incercarea de a atinge aceste cerinte ale mele. Pe altul il incanta componentele Matagi folosite, altul vrea ca lanseta sa fie usoara fara vreo bucsa din metal la filetul unei piulite si nu se mai gandeste ca apoi va zgaria blank ul prin multiplele infiletari, iar pe altul poate il incanta explicatiile rodbuilderului, care de cele mai multe ori depasesc nivelul de cunoastere al clientului care crede fara sa cerceteze.
Eu cand n-am inteles ceva am intrebat, iar rodbuilderul mi-a explicat : de ce nu-mi poti face manerul lansetei mai scurt ? - explicatie : trebuie sa-ti bag plumb in butt altfel. vrei ? nu !- si uite asa am evitat sa gasesc ulterior prin lanseta mea bucati de plumb fara ca eu sa stiu asta, cum am mai vazut prin discutiile de p-aici.
Ca o concluzie cred ca un rodbuilder ar trebui sa-si respecte munca si sa fie onest, iar in final nici nu-i trebuie vreun sondaj de genul acestuia.
Eu cand n-am inteles ceva am intrebat, iar rodbuilderul mi-a explicat : de ce nu-mi poti face manerul lansetei mai scurt ? - explicatie : trebuie sa-ti bag plumb in butt altfel. vrei ? nu !- si uite asa am evitat sa gasesc ulterior prin lanseta mea bucati de plumb fara ca eu sa stiu asta, cum am mai vazut prin discutiile de p-aici.
Ca o concluzie cred ca un rodbuilder ar trebui sa-si respecte munca si sa fie onest, iar in final nici nu-i trebuie vreun sondaj de genul acestuia.

Obiectiv: 8,1 kg !
Si mie mi-a trecut prin mana feedere, lansete de crap, de somn,bologneze, de fly, de stationar deci din toate categoriile posibile..pentru modificari, reparatii..exact ca sa imi largesc orizonturile si macar sa stiu cat de putin cu ce se mananca...In rest tot spinningul/castingul ramane baza.
- kingofbeasts
- veteran
Cum a spus Cristi mai sus, intre cei care fac lansete in general domina o nota de respect reciproc pentru ca fiecare are plusurile lui in ceea ce face. Nu ca unu n-ar putea face ce face altul dar ca, fiecare are un alt segment pe care prefera sa puna accentul si care-l individualizeaza in raport cu ceilalti. Toti care fac asta o fac mai intai din pasiune si cu pasiune insa unii vad lanseta ca pe o unelata , altii ca pe un obiect de arta , altii ca pe o bijuterie etc. Unii merg pe un segment de aplicatii (spinning , casting, fly etc.) altii sunt polivalenti.
Am mai spus si ma repet (cu asta si inchei probabil interventiile mele aici) treaba celui care trebuie sa aleaga un rodbuilder e sa vada care dintre cei care fac asta iar putea construi cel mai bine ceea ce-si doreste. Presupunand , prin reducere la absurd, ca peste 2 ani as fi numarul 1 in topul asta si cineva ar veni sa-mi ceara sa-i fac o lanseta cu matisaj decorativ impletit sau cu nu stiu ce figuri geometrice realizate din impletirea a diverse culori de eva , ori cu grip de lemn sau fildes , ei bine pentru persoana respectiva as fi din start cea mai proasta alegere pentru ca eu am ales sa nu fac astfel de lucrari decorative.Sunt alti colegi de breasla care fac asta si o fac bine . Eu vad lanseta ca pe o unealta si incerc sa o fac eficienta pastrand pe cat posibil dar nu obligatoriu, un aspect placut.
E doar un ultim exemplu pe care-l dau cu privire la relevanta topului .
Astea fiind spuse eu va doresc sarbatori fericite petrecute in tihna alaturi de familie.
Am mai spus si ma repet (cu asta si inchei probabil interventiile mele aici) treaba celui care trebuie sa aleaga un rodbuilder e sa vada care dintre cei care fac asta iar putea construi cel mai bine ceea ce-si doreste. Presupunand , prin reducere la absurd, ca peste 2 ani as fi numarul 1 in topul asta si cineva ar veni sa-mi ceara sa-i fac o lanseta cu matisaj decorativ impletit sau cu nu stiu ce figuri geometrice realizate din impletirea a diverse culori de eva , ori cu grip de lemn sau fildes , ei bine pentru persoana respectiva as fi din start cea mai proasta alegere pentru ca eu am ales sa nu fac astfel de lucrari decorative.Sunt alti colegi de breasla care fac asta si o fac bine . Eu vad lanseta ca pe o unealta si incerc sa o fac eficienta pastrand pe cat posibil dar nu obligatoriu, un aspect placut.
E doar un ultim exemplu pe care-l dau cu privire la relevanta topului .
Astea fiind spuse eu va doresc sarbatori fericite petrecute in tihna alaturi de familie.

-
- veteran
A fost exclus si un rodbuiderul de la BFF care face toate lansetele produse intern la Targul Mures pentru magazine. Csabi un rodbuilder bun dar limitat sa produca sub presiunea limitarii componentelor si a pretului. Desi are o viziune clara a ce trebuie este limitat de specificul productiei : viteza, alegerea componenetelor si pretul.
Numarul lansetelor produse de el este semnificativ mai mare decat al multor rodbuideri din lista. Nu apare pe forumuri si este fortat sa construiasca dupa criterii impuse cu aspect comercial cum poate fi judecat ca un rodbuider sa isi exprime propriile idei ?
Personal am trecut prin 3 etape de-a lungul a 8 ani de cand fac numai lansete custom, prima generatie de lanseta era construit dupa un concept adapt anilor 2005-2007 ,a urmat o schimbare si apoi lansetele actuale cu inele KR , alte componente si alte blankuri.
Cu lansetele din prima generatie nu as mai pescui in acest moment dupa aparitia inelelor Fuji KR.
Deci pot fi comparate lansete din generatii diferite, ? in 5-6 ani s-a schimbat mult piata de rodbuiding atat in dezvoltarea unor generatii noi de inele(KR) si au aparut componente noi.
Numarul lansetelor produse de el este semnificativ mai mare decat al multor rodbuideri din lista. Nu apare pe forumuri si este fortat sa construiasca dupa criterii impuse cu aspect comercial cum poate fi judecat ca un rodbuider sa isi exprime propriile idei ?
Personal am trecut prin 3 etape de-a lungul a 8 ani de cand fac numai lansete custom, prima generatie de lanseta era construit dupa un concept adapt anilor 2005-2007 ,a urmat o schimbare si apoi lansetele actuale cu inele KR , alte componente si alte blankuri.
Cu lansetele din prima generatie nu as mai pescui in acest moment dupa aparitia inelelor Fuji KR.
Deci pot fi comparate lansete din generatii diferite, ? in 5-6 ani s-a schimbat mult piata de rodbuiding atat in dezvoltarea unor generatii noi de inele(KR) si au aparut componente noi.
-
- veteran
King a pus punctul pe ,,i,, exista curente total diferite intre lansete (performanta vs. aspect) si care nu pot si comparate decat cu intrumente mult mai specializate decat acest ,,chestionar,,.
-
- veteran
Cei mai multi sunt atrasi de aspect, look care poate fi evaluate mult mai simplu si are impact direct, ce este in spatele unei lansete performante care aduce o dispunere unica a inelelor(marime, forma, numar) pentru fiecare blank impreuna cu un anumit tip de mulineta nu este la fel usor de analizat ca niste poze.
Pentru o lume care traieste mai mult din imagini decat din studiul unor lucruri mai profunde, pentru cei care se pozitioneza in comunicare pe genul ,,multe poze si putin text,, ( pentru ca oricum nu inteleg mare lucru) specifica ziarelor tabloide au de castigat pentru cei carora vor sa li se adreseze de asta au nevoie.
Pana la urma sclipiciul , pretul si imaginea pot fi mai importante decat performantele in sine mai ales cand sunt importante pentru ochii celorlalti.
Pentru o lume care traieste mai mult din imagini decat din studiul unor lucruri mai profunde, pentru cei care se pozitioneza in comunicare pe genul ,,multe poze si putin text,, ( pentru ca oricum nu inteleg mare lucru) specifica ziarelor tabloide au de castigat pentru cei carora vor sa li se adreseze de asta au nevoie.
Pana la urma sclipiciul , pretul si imaginea pot fi mai importante decat performantele in sine mai ales cand sunt importante pentru ochii celorlalti.
Si textul cand e scris mult si fara sens, ori in ideea de a masca, dispersa atentia, omite, ori alte catergorii ale minciunii, degeaba e scris. Nici sa extrapolezi rodbuilding ul la toate lucrurile nu merge. Si de ce sa nu acceptam ideea ca poate cineva poate da si performanta si aspect unei lansete ?cristian.ene scrie:Cei mai multi sunt atrasi de aspect, look care poate fi evaluate mult mai simplu si are impact direct, ce este in spatele unei lansete performante care aduce o dispunere unica a inelelor(marime, forma, numar) pentru fiecare blank impreuna cu un anumit tip de mulineta nu este la fel usor de analizat ca niste poze.
Obiectiv: 8,1 kg !