care este rod builderul vostru preferat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: care este cel mai bun rod builder din Romania?

Mesaj de johnnybravo » 17 Apr 2014, 22:42

ok king, dar esti de acord cu mine ca "preferat" e foarte aproape de "cel mai bun" in sensul de cel mai bun pt tine? :)

formularea "cel mai bun/preferat..." ti-e ok? :)
facem sa fie bine pt toti :)

criteriile de punctare mentionate de tine ma astept sa fie folosite implicit de cei care si-au exprimat votul.

trebuie sa fiu de acord cu tine ca topul asta va fi strans legat de numarul de clienti al fiecaruia dar, in fond, si asta e un indicator nu?

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: care este cel mai bun/preferat rod builder din Romania?

Mesaj de kingofbeasts » 18 Apr 2014, 00:19

"Preferat" n-are nici o treaba cu "cel mai bun" sau cu "bun" sau cu orice alt calificativ acordat ca urmare a unor teste sau comparatii bazate pe criterii clare. "Preferat" e doar o manifestare a afinitatii sau simpatiei si atat fara legatura cu competenta. Bun in schimb, reflecta calitate, competenta, profesionalism si multe altele.
Nu vreau sa se inteleaga gresit, nu ma deranjeaza absolut deloc sa fiu ultimul intr-un top al preferintelor atata timp cat el se numeste asa . Inteleg si eu ca dragoste cu sila nu se poate asa ca n-am pretentia sa fiu cel mai iubit dintre pamanteni si nici nu ma deranjaza sa fiu chiar si cel mai hulit dintre pamanteni.
Cand insa vorbesc de bun sau rau inteleg competenta sau incompetenta caz in care am pretentia la o evaluare corecta bazata pe criterii nu pe simpatii.
Apare insa o problema atunci cand competenta iti poate fi pusa la indoiala numai pentru ca nu ai destui simpatizanti (prin simplul fapt ca esti inscris intr-un top al simpatiilor care poarta denumirea de ierarhia valorilor) .
N-am o problema nici in a fi numit cel mai slab rodbuilder sau chiar o imitatie nereusita de rodbuilder daca acel calificativ imi e dat pe merit ca urmare a unor lansete defectuoase pe care le-am construit sau din alte pricini in stransa legatura cu activitatea mea de rodbuilding si consecintele ei asupra clientilor sau potentialilor clienti.

In concluzie ceea ce solicit e foarte simplu si se poate rezolva in unul din urmatoarele moduri:
1. Schimbarea denumiri topului din una care face trimitere la competente in una care face trimitere la simpatii ( un top de popularitate daca vrei) cu un titlu de "cel mai popular rodbuilder" , " cel mai cautat..." "cel mai iubit.."
2. Pastrarea denumirii ca una vizand competenta dar atunci se impune precizarea criteriilor sau modului prin care se determina acea competenta.
3. Pastrarea denumirii fara precizarea unor criterii sau unui mod de determinare a competentei, caz in care, solicit stergerea de pe acea lista si nenominalizarea mea ca rodbuilder
4. Pastrarea denumirii fara precizarea unor criterii sau unui mod de determinare a competentei si pastrarea mea pe lista . Din pacate asta e varianta cea mai proasta pentru toata lumea si pe principiul "radem si glumim da' scroafa-i moarta-n cotet" cineva trebuie sa-si asume raspunderea pentru prejudicii. Afara o chestiune dintr-asta care poate afecta in mod gratuit imaginea cuiva costa mult.
:wink:
Consider ca m-am exprimat destul de clar acum incat sa pot fi inteles.:respekt:

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 18 Apr 2014, 00:32

eu chiar ma ocup cu sondaje de opinie, lucrez in cercetare de piata :) ca sa fie un studiu cat de cat relevant este nevoie de un esantion mai mare de votanti, si ca sa se evite subiectivismul ar trebui o serie de mai multe intrebari clare care sa se adrezeze asupra mai multor aspecte, cum a spus si kingofbeasts, cu note si daca se poate pentru fiecare nota un calificativ de ex: 1=extrem de important 2=foarte important 3=important 4=oarecum important 5=deloc important, ar trebui si o intrebare unde fiecare respondent sa bifeze cu ce rodbuilderi a lucrat si cred ca ar fi o idee buna sa se includa si comparatii sa zicem cu diverse modele de fabrica mai cunoscute, atat din punct de vedere al greutatii totale, echilibrarii, finisajului inelelor, complexitatea lucrarii etc si intrebari de genul "care ar fi primul rodbuilder care va vine in minte" sau "daca ati avea de ales unul singur in afara de cei cu care ati colaborat, pe care l-ati alege" nu se poate face o parere cat de cat relevanta doar din chestionarul de la inceput... just my 2cents :mrgreen:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 18 Apr 2014, 08:51

RAFYYY91, misto job ai! dar cum se impaca studiile sociologice cu anarhismul? :mrgreen: :D

@kigofbeasts: Hai dom'le ca totusi e un forum! Ai trasat un design de studiu exact cum faci si cu lansetele: meticuuulos, calcuuulat, neeemtzeste! :lol: Tu ai dreptate, asa ar avea o sansa sa aiba relevanta dar oricum nu va avea; nici macar la nivel de popularitate - in sensul ca "castigatorii" nu vor beneficia neaparat de popularitate pe termen lung; e ca la Miss Pantelimon (no offence) :lol: Castiga una astazi, daca mai organizezi si saptamana viitoare nu mai iese ea.
Eu ma intreb cati din cei 109 de votanti au avut vreo legatura cu rodbuilderii pe care i-au votat...
Asa ca poa' sa fie studiu de competenta, poa' sa fie de popularitate... eu zic ca e irelevant - totusi sper sa ma insel...

Pe de alta parte, e topicul lui @johnnybravo, are si "armele" de modertor... s-ar utea sa iasa ceva fain, nu datorita rezultatelor sondajului cat datorita comentariilor si discutiilor care vor urma... Parerea mea...hic! :D

grey-wolf
veteran
veteran

Re: care este cel mai bun rod builder din Romania?

Mesaj de grey-wolf » 18 Apr 2014, 21:53

kingofbeasts scrie:
johnnybravo scrie:formularea "cel mai bun/preferat..." ti-e ok? :)
facem sa fie bine pt toti :)
multumesc pentru modificari , apreciez efortul :respekt:
Johnny - intre cel mai bun si cel mai preferat e oare semnul egalitatii ?
King - care efort il apreciezi ? cel de a crea confuzie si mai mare ?

E tare ciudat acest sondaj de opinie , fara reguli fixe , fara criterii ? cu denumiri ( titluri ) care care se schimba din mers , fara o baza de apreciere .......
Cu siguranta rezultatul va fi unul pe masura .
Eu inca nu am votat pe nimeni dar poate ca as dori sa o fac , dar .... dilema .... in cazul meu cel mai bun rodbuilder nu e acelasi cu cel preferat . Cum votez ? Sau pe care il votez ? Daca eu il votez pe cel mai bun si cineva crede ca e e rodbuilderul meu preferat :shock: sau invers :shock: ciudat si interpretabil .
Cum facem cu diferentierea voturilor dedicate celui mai bun ?
Cum stim cite voturi a primit rodbuilderul preferat ?
Cel mai bun nu e obligatoriu sa fie cel preferat din varii motive . Nu le mai scriu acum .

Pe ce criterii il apreciem pe cel mai bun ?
Popularitate
Calitate
Aspect
Functionalitate
Rapiditate in executie
Originalitate
Nonconformism
Numar de lucrari executate / unitate timp
Etc Etc Etc
??????????????

Pe ce criterii il apreciem pe cel preferat ?
Comoditate ( aproape de casa )
Pret mic
Functionalitate ( dusa la extrem pe cerintele beneficiarului )
Estetica nonconformista ( diverse brizbrizuri nu musai de fabrica )
Experiente anterioare pozitive
Etc Etc Etc
???????????????????
Cum stabilim obiectivitatea votantilor ?

Dupa numarul de bete custom detinute
Dupa numarul de bete custom pescuite / scuturate
Dupa numarul de bete custom vazute in poze
Dupa numarul de bete custom despre care au citit
Dupa importanta camilei in polenizarea viermilor de matase
Dupa alte criterii oferite de omuleti verzi

Din cele doua topicuri totusi vad un lucru bun : Forumul e inca viu si poate fi animat :respekt: Tuturor
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: care este cel mai preferat rod builder din Romania?

Mesaj de johnnybravo » 18 Apr 2014, 22:03

oameni buni, eu chiar vreau sa-mi fac un bat custom, pt ca nu cunosc pe nimeni si vad doar reclame iar parerile sunt impartite, e clar ca sunt in dilema si aveam nevoie de acest sistem de voting care e clar ca nu-i perfect...
daca ma uit acum la rezultate vad un top 5 care sunt convins ca pot face o treaba la fel de buna, convingere ce se bazeaza si pe referintele ce am reusit sa le citesc imprastiate in mai multe subiecte pe forum :)

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 18 Apr 2014, 22:31

johnnybravo scrie: eu chiar vreau sa-mi fac un bat custom,
daca ma uit acum la rezultate vad un top 5 care sunt convins ca pot face o treaba la fel de buna
Am vazut ( avut in mina unele si pescuite ) lucrari facute de 4 dintre ocupantii top 5 in momentul de fata . Toti isi fac treaba bine dar 3 chiar pot spune ca imi plac si daca eu nu as fi rodbuilderul meu preferat ori cind as apela la serviciile lor . Mergi pe mina lor dar pe pretentiile tale . Cel mai important lucru e sa sti ce vrei sa iasa iar unde ai dubii si neclaritati poti fi consiliat sau sfatuit de ei .
old_radu scrie: ...adevarul e ca el vrea masina de spalat :
:lol1: :lol1: :lol1:
:lol1: :lol1: :lol1: Am zis eu FORUMUL E INCA VIU :lol: :lol: :lol: :respekt:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 18 Apr 2014, 23:05

johnnybravo scrie:oameni buni, eu chiar vreau sa-mi fac un bat custom...
Si ai ales cea mai dificila cale... :lol1: Crezi ca dupa ce se va fi terminat sondajul asta o sa fii edificat? Oricare din rodbuilderii enumerati acolo si inca vreo duzina probabil, care nu sunt in lista, iti pot face o lanseta... Da-o dreaq ca nu-i mare inginerie! Dar eu am impresia ca tu nu stii exact ce lanseta iti doresti... :roll: Gandeste-te ca dintre toate variantele posibile nu o sa gasesti 2 exact la fel de bune... dar aproape toate sunt suficient de bune.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 18 Apr 2014, 23:16

probabil ca acei rodbuilderi sunt foarte buni si pot face o lanseta custom foarte buna... dar v-ati gandit cine nu este un rodbuilder foarte bun si nu ar face o lanseta foarte buna? --------> eu!!! :lol: :lol: :lol: as oferi chiar si garantie care sa ateste autenticitatea calitatii inexistente a lansetei :lol1:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 18 Apr 2014, 23:22

grey-wolf scrie: si daca EU nu as fi rodbuilderul meu preferat ori cind as apela la serviciile lor
Repet EU sunt rodbuilderul meu preferat Deci nu sunt deloc evaziv .
Eu stiu ce vreau . Chiar daca am uneori nevoie de ajutor in alegerea unui blank ( fara jena am cerut ajutor aici pe forum ) tot eu stiu cum vreau sa il construiesc si ce vreau sa obtin de la el . Poate vreau sa storc maximul de lansare intr-o anumita situatie cu o anume mulineta cu un anumit fir si naluca si atunci matematica si tabelele de inelare de la fuji sunt ,, subtiri " aici doar testele practice si mult timp pierdut cu diverse inelari si reglaje fine te ajuta . nici un mare rodbuilder nu isi va pierde timpul pt mine cu asa ceva gratis iar pretul cerut va depasi cu mult preturile obisnuite . poate vreau sa obtin un comoportament usor diferit al unui blanc , aici tot eu stiu mai bine ce vreau si mi- e mai simplu sa obtin singur decit sa explic altuia ce vreau si el sa incerce sa ma multumeasca . vorbind de un miner sau un anume diametru al acestuia cea mai buna pt probe e mina care il foloseste iar pt forma ochiul beneficiarului .
fara sa mai lungesc postul : pentru mine EU sunt cel mai bun.

Respect munca celorlalti rodbuilderi dar nu voi alege eu in locul tau

Scrie răspuns