care este rod builderul vostru preferat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

care este rod builderul vostru preferat?

Mesaj de johnnybravo » 17 Apr 2014, 00:30

Oridinea din lista e aleatoare, daca mai aveti nume sa-mi ziceti si editez chestionarul.

As vrea totusi sa nu avem o lista prea lunga, de exemplu, in copilarie si eu mi-am schimbat inelele la cateva bete de stationar si am lipit matisajul cu oja sau am matisat cu mono, asta evident nu ma califica in categoria rod builders (eventual in rod destroyers) :D ... deci as pune pe lista oameni care au macar 10 bete facute :)

Scopul chestionarului este unul informativ si nu unul comercial.
Cei care doresc sa dea si referinte pe langa votul in sine o pot face in topicul asta.

Criteriile de votare (sugestii evident):
- puteti vota mai multi daca diferentele nu sunt majore intre ei
- luati in calcul in primul rand calitatea lucrarii (puneti in balanta totusi partea estetica cu cea pur functionala)
- optional, luati in calcul numarul de lucrari pana in prezent (experienta)
- luati in calcul faptul daca ati selecta acelasi rod builder pt a va face un alt bat (deci ca sunteti convisi ca nu se poate mai bine de atat)

Pana se fixeaza chestionarele pe forum, am folosit un suport extern:

http://goo.gl/b7yz4T

hai sa vedem ce iese :)

merci

tavistan
veteran
veteran

Re: care este cel mai bun rod builder din Romania?

Mesaj de tavistan » 17 Apr 2014, 08:39

@johnnybravo: Nu inteleg de ce insisti sa ii ierarhizezi.
Topul nu va fi relevant pentru ca nici un "votant" nu si-a facut suficient de multe lansete la mai multi rodbuilderi ca sa poata compara; marea majoritate nici nu au vazut si testat lansete facute de mai multi rodbuilderi. Apoi, ca sa faci un astfel de top ar trebui sa ai un numar de votanti statistic reprezentativ - n-o sa-l obtii!
In al treilea rand, chiar daca ai precizat ca scopul este informativ si nu comercial, informatia va avea implicatii comerciale; mai mici sau mai mari dar nu vei putea preveni chestia asta doar printr-un simplu disclaimer.
Parerea mea este ca poate ar fi mai util un topic in care "beneficiarii" sa poata face niste review-uri despre marfa "livrata" de rodbuilderi, despre relatia cu ei pe parcursul construirii lansetei si orice alte lucruri de interes pentru potentialii clienti. Chestia asta s-a mai facut dar dispersat pe tot felul de alte topicuri si informatia este greu de gasit.

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 17 Apr 2014, 09:59

tavistan scrie: Parerea mea este ca poate ar fi mai util un topic in care "beneficiarii" sa poata face niste review-uri despre marfa "livrata" de rodbuilderi, despre relatia cu ei pe parcursul construirii lansetei si orice alte lucruri de interes pentru potentialii clienti. Chestia asta s-a mai facut dar dispersat pe tot felul de alte topicuri si informatia este greu de gasit.

Total de acord.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 17 Apr 2014, 11:11

Desi intentiile sunt probabil unele bune, totusi cred ca un asemenea topic va aluneca repede spre lucruri neplacute si nu-si va atinge scopul ptr care se doreste a fi facut. Vor fi discutii amicale initial, apoi probabil se va aluneca spre unele de genul „stai ca eu mi-am facut asa si pe dincolo la Georgica ptr 20 de lei si lanseta ta e cam varza ptr ca Mitica ti-a pus inele ieftine dar cu 100 lei si ti-a luat cat nu face si ti le-a matisat si cu picioarele” si tot felul de „ca care o are mai mare/tare” ... In plus in toate discutiile va fi amestecat si mult marketing mai pe fata sau mai voalat ... E o parere pana la urma.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Apr 2014, 11:40

crapmaniacul scrie:Desi intentiile sunt probabil unele bune, totusi cred ca un asemenea topic va aluneca repede spre lucruri neplacute si nu-si va atinge scopul ptr care se doreste a fi facut. Vor fi discutii amicale initial, apoi probabil se va aluneca spre unele de genul „stai ca eu mi-am facut asa si pe dincolo la Georgica ptr 20 de lei si lanseta ta e cam varza ptr ca Mitica ti-a pus inele ieftine dar cu 100 lei si ti-a luat cat nu face si ti le-a matisat si cu picioarele” si tot felul de „ca care o are mai mare/tare” ... In plus in toate discutiile va fi amestecat si mult marketing mai pe fata sau mai voalat ... E o parere pana la urma.
Ai dreptate dar asta se intampla pe mai toate topicurile; se mai poate insa modera, sa poate face curatenie... Insa dupa un timp s-ar putea ca dintr-un astfel de topic (eventual tinut tot timpul sus, "in pioneze") ar putea rezulta si un soi de top implicit; din review-uri, din laude sau critici si feed-back-ul la ele... cred eu mult mai relevant decat un vot fortat acuma, care se va fi "fumat" inainte sa se termine de fapt sondajul...

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 17 Apr 2014, 12:19

tavistan scrie:Topul nu va fi relevant pentru ca nici un "votant" nu si-a facut suficient de multe lansete la mai multi rodbuilderi ca sa poata compara; marea majoritate nici nu au vazut si testat lansete facute de mai multi rodbuilderi. [*]
Perfect adevarat !
tavistan scrie:Parerea mea este ca poate ar fi mai util un topic in care "beneficiarii" sa poata face niste review-uri despre marfa "livrata" de rodbuilderi, despre relatia cu ei pe parcursul construirii lansetei si orice alte lucruri de interes pentru potentialii clienti. Chestia asta s-a mai facut dar dispersat pe tot felul de alte topicuri si informatia este greu de gasit.
Sau un sub-forum numai pt rodbuilding ca aici
http://www.rapitorimania.ro/forum/rod-b ... 0b53704f22

si in cadrul lui se pot face topicuri ptr fiecare rodbuilder

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Apr 2014, 13:18

Cu ocazia asta chiar i-asi invita pe toti din breasla si nu numai la discutii pe subiect...cine crede ca are ceva de spus in domeniul acesta intr-un stil civilizat e bine primit. Deocamdata am obosit sa monologhez acolo.

De deschis topic separat pentru fiecare eu nu o sa fac dupa capul meu ( nu e sigur ca va fi apreciat de toti) dar e absolut liber si chiar de dorit sa isi faca daca doreste oricine.

Toti putem invata de la fiecare ceva...sunt convins.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 17 Apr 2014, 17:39

Johnny, apreciez initiativa...DAR
Cati dintre cei 83 de votanti de pana acum au pescuit macar un singur bat al fiecarui "candidat"? Sunt convins ca niciunul. Prin urmare cum poti spune ca Andronic e mai bun decat Sava, sau ca Sava e mai bun decat ULK sau ce combinatie vrei tu? Deci topul este eronat. Sau, in cel mai bun caz, poate exprima niste opinii/pareri influentate de cateva poze/discutii de pe forum. In niciun caz certitudini.

Asadar, propunerea mea este sa deschizi un topic in care fiecare beneficiar sa-ti exprime experienta/multumirea/nemultumirea fata de colaborarea cu cel care i-a facut lansetele. Cred ca este mult mai util pentru un viitor beneficiar de custom.

Toate cele bune!
Dan

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Apr 2014, 20:09

Ziceam mai sus "Cei care doresc sa dea si referinte pe langa votul in sine o pot face in topicul asta."
Nu o sa fac acum 10 topicuri profil pt cei mai cunoscuti/apreciati rod builderi din .ro sau pt fiecare din ei cate un top cu plusuri si minusuri...
Cum avem un singur topic bile negre sau albe pt cei care fac comert pe forum, asa il putem considera si pe asta, nu? :)

O sa incerc sa resetez posibilitatea de votare dupa cca 3-6 luni in ideea ca parerile se mai pot schimba in timp.
Nu voi trage nicio concluzie din primele zile de votare, in cateva saptamani (pana trece prohibitia :D ) ma astept sa existe un esantion relevant care poate da o directie celor care sunt interesati de subiect.

La fel ca in cazul betelor de pescuit sau nalucilor fiecare persoana are preferintele ei, atunci cand exista suprapuneri multiple in ceea ce priveste preferintele, se pot trage concluzii din punctul meu de vedere.

Topul il doresc a fi bazat pe referinte/experiente, e clar ca nu pot sa fac un concurs dupa care sa fac un clasament :D
Ganditi-va ca vreti sa va luati o masina de spalat si habar n-aveti ce brand sa alegeti dar baremi ce model, in cazul acesta va ajuta referintele utilizatorilor....cam asa ceva doresc si eu de la topicul asta, sa avem referinte pe langa votul acordat

o sa moderez topicul constant cand se deviaza de la subiect :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Apr 2014, 22:17

johnnybravo scrie:
La fel ca in cazul betelor de pescuit sau nalucilor fiecare persoana are preferintele ei, atunci cand exista suprapuneri multiple in ceea ce priveste preferintele, se pot trage concluzii din punctul meu de vedere.

Topul il doresc a fi bazat pe referinte/experiente, e clar ca nu pot sa fac un concurs dupa care sa fac un clasament :D
Ganditi-va ca vreti sa va luati o masina de spalat si habar n-aveti ce brand sa alegeti dar baremi ce model, in cazul acesta va ajuta referintele utilizatorilor....cam asa ceva doresc si eu de la topicul asta, sa avem referinte pe langa votul acordat

o sa moderez topicul constant cand se deviaza de la subiect :respekt:
initial mi-am propus sa nu scriu si pe topicul asta ca si asa am scris destul pe cel cu preturile insa dat fiind faptul ca ma regasesc pe lista, ma vad nevoit sa o fac.
Din punctul meu de vedere pentru ca topul sa fie ok fie ii schimbi denumirea in "topul preferintelor in materie de rodbuilderi" sau ceva similar :idea: :?: fie dai criteriile de evaluare care-i face pe unii mai buni si pe altii mai putini buni si pe care criterii cei ce voteaza trebuie sa le bifeze sau nu . Altfel e ca si cum fiecare votant ar zice "ala-i mai bun ca ala mi-a facut mie bat ! sac- sac ciuda-ciuda". :lol1:
Vrei sa faci top din care sa reiasa cel mai bun atunci ia exemplu din lumea auto sa IT ori, alte exemple in care acolo unde se compara ceva exista grila de evaluare si un juriu ori, un sistem impartial de testare.
Exemplu : Notati cu cifre de la 1 la 10 urmatoarele aspecte in cazul fiecarui rodbuilder:
1. Performanta
2. Aspect
3. Fiabilitate
4. Costuri
5. Timp de executie
6. Unicitate
7. Comunicare
.....
n.....

Cu ocazia asta le multumesc pentru votul de incredere celor ce m-au votat :respekt: insa nu merit acele voturi decat in ipoteza in care vorbim de un top al preferintelor (caz in care intru si -mi dau un vot ca doar din punctul meu de vedere sunt rodbuilderu' meu preferat :headbash: :lol1: ) .

In concluzie cat timp numarul de clienti e singurul criteriu in functie de care e evaluat un rodbuilder pentru a se stabili cat e de bun , solicit sa fiu sters de pe acea lista. :respekt:
In caz contrar imi permit aroganta de a considera acest top ca fiind discriminator si de natura a-mi crea un prejudiciu de imagine, cu consecintele de rigoare. :twisted:

Scrie răspuns