care este rod builderul vostru preferat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vampyru_a1
veteran
veteran

Re: care este cel mai preferat rod builder din Romania?

Mesaj de vampyru_a1 » 18 Apr 2014, 23:25

grey-wolf scrie:
grey-wolf scrie: si daca EU nu as fi rodbuilderul meu preferat ori cind as apela la serviciile lor
Repet EU sunt rodbuilderul meu preferat Deci nu sunt deloc evaziv .
Eu stiu ce vreau . Chiar daca am uneori nevoie de ajutor in alegerea unui blank ( fara jena am cerut ajutor aici pe forum ) tot eu stiu cum vreau sa il construiesc si ce vreau sa obtin de la el . Poate vreau sa storc maximul de lansare intr-o anumita situatie cu o anume mulineta cu un anumit fir si naluca si atunci matematica si tabelele de inelare de la fuji sunt ,, subtiri " aici doar testele practice si mult timp pierdut cu diverse inelari si reglaje fine te ajuta . nici un mare rodbuilder nu isi va pierde timpul pt mine cu asa ceva gratis iar pretul cerut va depasi cu mult preturile obisnuite . poate vreau sa obtin un comoportament usor diferit al unui blanc , aici tot eu stiu mai bine ce vreau si mi- e mai simplu sa obtin singur decit sa explic altuia ce vreau si el sa incerce sa ma multumeasca . vorbind de un miner sau un anume diametru al acestuia cea mai buna pt probe e mina care il foloseste iar pt forma ochiul beneficiarului .
fara sa mai lungesc postul : pentru mine EU sunt cel mai bun.

Respect munca celorlalti rodbuilderi dar nu voi alege eu in locul tau

:respekt: :respekt: :respekt:
celmai pertinent raspuns

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 18 Apr 2014, 23:51

@johnnybravo
pe topicul http://www.rapitori.ro/forum/recomandar ... 30732.html ai cerut o parere si ai primit vreo 4 + LE tau

un topic de genul cum l-ai facut (http://www.rapitori.ro/forum/recomandar ... 30732.html) tu a facut si Anem acum ceva timp si atunci optiunile mele erau :

1. Cabelas magtouch 2 oz. prima si cea mai ieftina varianta - echipata standard cu alconite ;)
2. Kistler Helium Lta 1 3/4 sau 2 oz
3. St. Croix avid 6'6" 1 1/2 oz
4. Lamiglas IM 700 7'2'' 1 1/2 oz.
5. Colmic Herakles (nu imi amintezc sigur modelul ar era undeva la vreo 200 si ceva de $ ) 2 oz
+ Phenix M1 78h acum

daca rodbuilderul x afla de un blank mai repede decat rodbuilderul z mai repede si blankul e mai senzitiv/versatil/ranga /super HM decat altele si iti faci o joarda pe blankul respectic si iti place atunci iti place rodbuilderul x !?!?!?
dar daca z iti face configuratie mai buna decat x(care a aflat primul de blank) si mai putin estetica decat q care iti pune componente ,,de aur"

tu pe cine ai vota ca eu numai pricep ?

P.S. nu fac aluzie la nimeni !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 19 Apr 2014, 00:07

vampyru, as vota acel rod builder care ar scoate max din orice blank, dilema mea legata de bete nu are legatura cu rod builderul;
a scoate maximul dintr-un blank pt mine inseamna a-i pune performantele in valoare intr-un mod fiabil si estetic.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Apr 2014, 08:22

Pune-i pe toti montatorii de inele sa monteze pe acelasi blank aceleasi materiale si fa o comisie care sa decida. Dar oare cine ar trebui sa fie in acea comisie? Cine sunt cei mai preferati in a aprecia performanta/fiabilitatea/estetica? :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: care este cel mai bun/preferat rod builder din Romania?

Mesaj de kingofbeasts » 19 Apr 2014, 09:24

johnnybravo scrie:evaluarea impartita pe diverse aspecte (performante, aspect, costuri, etc) asa cum le-ai enumerat o pot face (alt top) -> doresti sa participi?
problema asta cu "cel mai bun" s-a mai discutat cel putin odata (anu' trecut daca nu ma insel) si concluzia a fost ,dupa cum a zis si Tavi, ca singurul mod in care s-ar putea face ceva cat de cat obiectiv ar fi ca toti rodbuilderii sa faca o lanseta pe acelasi blank iar un juriu din pescari titrati sa evalueze si noteze fiecare produs in parte. Treaba era ca nici macar asa nu poti trage o concluzie clara pentru ca mai intervin o gramada de alti factori . Sa luam numai Masterchef ca exemplu inainte ca cineva sa fie trimis acasa sau sa primeasca sortul fiecare membru al juriului gusta preparatul respectivului. Mai mult, ca sa stabileasca care-i mai bun dintre toti participantii ii pun sa faca mai multe preparate impuse sau liber alese care si alea sunt toate gustate nu vazute numa-n poze.
Ca sa faci un top trebuie sa poti sa te asiguri ca toti votantii au probat personal si nemijlocit toate produsele din top ceea ce n-ai cum sa ofreri.
Cat despre rodbuilding si topuri n-ai cum sa faci ceva obiectiv(din lipsa de resurse) asa ca topul asta al preferintelor e arhisuficient. Eu oricum la alt top n-am intentia sa mai particip .
Ca sfat in constructia unei lansete custom pot doar sa-ti spun si eu, la fel ca lupu sur, sa te studiezi bine pe tine insuti in timpul pescuitului inainte de a te apuca de treaba. Uita-te care iti e priza pe lanseta in timpul pescuitului, ce te jeneaza si ai vrea sa schimbi la manerele lansetelor pe care deja le ai , probeaza fiecare mandrina in parte inclusiv cele pe care nu le iei in calcul (atat cu lockingnut-ul in sus cat si cu el in jos) si alte asemenea observatii ca sa poti determina exact ce vrei. Dupa ce stii ce vrei alege un rodbuilder si spune-i ce si cum vrei ca sa stie ce sa-ti faca. Ca idee, rodbuilderul iti poate face o lanseta pe gustul tau numai daca stie care-i gustul tau. Daca ai posibilitatea sa-ti probezi lanseta si sa faci ultimele ajustari inainte de a fi incleiata e si mai bine ca, poti sa stabilesti in timp util daca ceea ce a inteles rodbuiderul ca-ti doresti reflecta ceea ce vrei. Numarul mare de lansete custom scoase la vanzare arata faptul ca multi nu stiu exact ce vor cand isi fac o lanseta si, ca urmare, ceea ce primesc nu e ceea ce si-au dorit. Cum asta de regula presupune si ceva pierderi financiare , e bine sa studiezi problema pe ragaz si in amanunt. Cand stii tu ce vrei , rodbuilderul conteaza mai putin . :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Apr 2014, 09:35

Chestionarul in cauza are grave probleme incat sa duca macar undeva :wink: nici macar la o imagine vaga sau subiectiva

Stiu ce spun pentru ca pentru 5 ani am fost am facut studii de markering pentru o companie mare pentru care gandeam strategia si construiam formularele pentru dezvoltare de branduri noi, pozitionare a marilor companii de distribitie de medicamente, comportament de cumparare clientilor, reprezentantilor de vanzari, etc.

Chestionarul in cauza nu are unde sa duca pentru ca nu exista nici un control asupra relevantei rezulatelor

1.S-au construit cateva mii bune de lansete custom in ultimii 8-9 ani din care unuii rodbuilderi au felii foarte diferite unuii au construit cateva zeci, unii cateva sute, altii se apropie de 1000 sau poate au depasit granita.

2. Pe net intra doar unii din cei care au lansete custom si nu exisita un control asupra celor care voteza daca au lansete custom, de la cati rodbuilderi sau daca doar au votat sa se afle in treaba.

3.Cum spunea si Tavi Stan si altii ca sa ai ce compara trebuie sa ai cel putin cate 1 lanseta de la fiecare rodbuider studiile socilologice ofera mostre din fiecare produs cate o mostra care sa fie evaluata.Ce control ai aici asupra celor care voteza macar daca au lansete custom

4. Lipsesc criterii de evaluare dupa anumite criterii(performante,inovatie, aspect,etc) asa cum spunea si Raffy cu scala de la 1 la 5(sau 1-10)

5. Toate studiile se feresc cat pot de subiectivitate ca sa ajunga al rezultate cat mai relevante si controleaza atent cum aduna informatiile :esantion relevant, produse prezentate obiectiv si impartial respondentilor, formulare care contin intreabari obiective si relevante, distorsionari minime prin formularea intrebarilor. Studiile de paita sunt o stiinta complexa si se vede cand un studiu/ chestionar este facut gresit sau rau intentionat

6.Subiectivitatea si partizanatul fac parte din viata si aici sunt prezente la greu,se mai platesc si polite

in plus

Nu as amesteca rodbuideri profesionisti care fac doar asta adica se informeza zilnic ,aduc ultimele noutati de blankuri au timp sa faca teste comparative ale blankurilor , dezvolta fenomenul de rodbuilding la nivelul de informare, scriu despre noutati.

Au fost omisi din lista rodbuideri cu experienta si recunoastere George Minculete si Paul Sas. Despre o mare parte din rodbuiderii in formare pot sa spun ca am avut o mare influenta si am bucur ca ii cunosc Tavi Stan, Julien si Vampiru, si ii sfatuiesc pe toti cei care imi cer cer informatii despre blankuri sau modul de alegere al inelelor.

Sunt diferente mari de experienta la nivelul caapcitatii de a compara blankurilor pentru o anumita aplicatie pentru ca nu toti au acces la un numar mare de modele blankuri(sute de modele diferite de la minim 5-6 branduri) lucru normal pentu ca unii sunt reprezentanti altii cumpara de la ei un numar limitat de blankuri.

Este o piata sensibila la campanii de marketing, sunt trenduri induse de genul K2 sau TR si cam toti sufera de sindromul ,, lanseta mea e cea mai buna,, care numai obiectivitate nu contine. Numarul celor care au un numar semnificativ de lansete custom de la mai multi rodbuideri pe blankuri asemanatoare este foarte mic catre irelevant incat sa faca o comapratie de montaj si filozofie.

Pana atunci e cale lunga deocamdata avem o piata caracterizata in general de partizante,subiectivism si pareri

Din pacate cei mai multi pescari nu stiu ce vor cum spune King

Grey Wolf ,

cand esti in pozitia de a face asta ca o profesie vrei sa o faci cat mai bine si nu ai limitari care le aduc un alt job asa ca am timp sa studiez mai mult decat un rodbuider part time, scheme nu am folosit niciodata. Dispunerea inele Fuji KR si unde se aplica le studiez de 2 ani si sunt cam singurul care scrie intens despre subiect fie pe site sau pe forum. In rest impotrivire,tacere si doar de la Sibiu de la King si tine postari de relevante si obiective despre subiect.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 19 Apr 2014, 10:00

Cristi, ai dreptate cu punctele enumerate in ceea ce priveste neajunsurile sondajului, nu am pretentia sa fie unul de o perfecta acuratete (e imposibil).
Merci de numele indicate, o le adaug pe lista in cazul in care informatia (in timp) va fi utila si altor habarnisti cum sunt eu in domeniul asta :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Apr 2014, 10:06

Paul Sas nu mai construieste lansete de spinning..s-a axat doar pe lansete de fly.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 19 Apr 2014, 10:11

cristian.ene scrie: Grey Wolf ,

cand esti in pozitia de a face asta ca o profesie vrei sa o faci cat mai bine si nu ai limitari care le aduc un alt job asa ca am timp sa studiez mai mult decat un rodbuider part time, scheme nu am folosit niciodata. Dispunerea inele Fuji KR si unde se aplica le studiez de 2 ani si sunt cam singurul care scrie intens despre subiect fie pe site sau pe forum. In rest impotrivire,tacere si doar de la Sibiu de la King si tine postari de relevante si obiective despre subiect.
Cristi
Faza cu schemele de la fuji am vazut-o pe mai multe bete custom . Cind eram chiar la inceput am cerut la teste citeva bete ale unor cunoscuti . vroiam sa imi fac o parere despre cum sunt inelate ... etc , atunci am fost uimit de uniformitatea dispuneri inelelor pe mai multe bete diferite cu aplicatii diferite :shock: De ce ? asta a fost momentul in care am inceput sa caut si sa cercetez . pot spune ca am cautat citit si invatat mai mult decit pentru bacalaureat . cu siguranta tu ai timp mai mult ca mine a cercetezi ( eu am alta ocupatie ca principala sursa de venituri ) Despre KR numai de bine are foarte multe avantaje dar in unele dispuneri pe anumite mulinete are si limitari . testele reale in teren te ajuta sa le elimini in cea mai mare parte . NU doresc sa scriu foarte mult pe subiect asa cum faci tu , consider ca un rodbuilder este deja informat si pregatit pe aceasta tema si nu are nevoie de competentele mele iar restul , cei care doresc sa invete , gasesc surse de foarte buna calitate pe internet indiferent de limba in care sunt scrise .

PS nici eu nu folosesc niciodata schemele . pot ori cind sa obtin ceva mai bun decit imi ofera schemele
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Apr 2014, 10:14

johnnybravo ,

daca vrei sa faci ceva cat de cat serios care sa aiba o relevanta trebuei construit un chestionar care sa fie aplicat celor care au lansete custom(dovada poze atasate) cate,ce modele, de la ce rodbuilderi , anul fabricatiei si care sa fie stranse intr-o baza de date.

Este o investie mare de timp dar se ajunge undeva, in timp ce cu acest topic se pierde si ultima farama de credibilitate a forumului si moderatorilor noroc ca exista destui oameni cu capul de umeri care iti atrag atentia ca nu esti pe un drum bun.

Pace voua!

Scrie răspuns