Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de cristian.ene » 19 Oct 2012, 17:11

Tavi,

am avazut mai multe modele T-Russel lungi (8`6``ft +) cu actiune fast pentru Sea bass(pana la 1 oz.) si un blank Yellowtail blank cu putere de 30-70g lungime 8`4``ft.

Poate stie careva daca sunt potrivite

http://issuu.com/jonylarri/docs/matagi_ ... 2012_japon

la pagina 19

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Oct 2012, 18:52

sunteti offtopic rau... , voi alta treaba nu aveti decit s-ai iexplicati lu jiji ca 56 de grame is tot 56 ? , puah so contrazis iel si cu limba romana dapoi cu matematica si cifrele.. ? :D :lol1:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2012, 19:08

Tavi scrie:cata, ok, mersi, dar eu unul chiar vreau o recomandare pentru un bat mai lung, 8'6" sau chiar 9' penca dau de pe mal si ma coafeaza lungimea mai mare la stilul asta. Si bag seama ca nu sunt chiar singurul care prefera bete ceva mai lungi de pe mal pe rauri mari...
Si cum azi am aflat ca alegerea unei lansete de Salmon si Steelhead e o o eroare si o ciudatenie pentru ca e gandita pentru alta aplicatie si de-aia nu arunca 2 oz cat scrie pe ea ca arunca, chiar sunt curios sa aflu de la experimentatul Gigi cu ce bat ar trebui sa dau si ce carateristici trebuie sa aiba.
semlecangheorghe scrie: A pescui corect cu jiguri,din punctul nostru de vedere ,inseamna a putea juca naluca eficient la distanta si adincimea existenta pe locul unde pescuim..Asta presupune niste carcateristici care nu sint specifice lansetelor salmon@steelhead..
Nu cred ca nu poate arunca linguri grele sau woblere mari,deoarece pentru asta a fost proiectata,desi nu bag mina in foc ca nu poate fi vorba de un model mai putin reusit...Eu am tinut lanseta respectiva in mina si nu mi s-a parut a fi deloc firava,dar nu am pescuit cu ea...

Oricum,pentru pescuit cu jig eu as alege alt tip de lanseta pentru jiguri de 1-2oz+guma..
Dar sa dai vina pe lanseta ,cind de fapt eroarea consta in alegerea gresita a lansetei pentru aplicatia respectiva,poate parea cel putin ciudata la un rodbuilder cu atita experienta..

Tavi stiu ca iti rozi unghiile...nu te mai agita...
Una dintre caracteristicile unei lansete eficiente pentru pescuitul la jig,este o anumita lungime,care in mod sigur nu este 8.6ft...Am vrut sa scriu ca,poate asta este valabil doar in cazul meu,ca nah,sint io mai ciufut..dar uite ca si alti pescari ,precum cata asp,considera tot asa..

Ca altii pescuiesc cu 8.6ft,,e treaba lor..Fiecare pescuieste cum ii vine mai bine..Ce lanseta ti-as recomanda??La lungimea asta nu stiu,pentru ca nu m-a interesat niciodata,si am eu alte lucruri unde sa imi cheltui energia, nu sa caut informatii pentru unii ca tine pusi mereu sa impunga..

Stii ce-i amuzant???Pina acuma,experimentatul tau protejat,punea la zid firma st.croix,caci duce mai mult decit zice pe eticheta si nu respecta diametrul pe tip. :lol: :lol:
Acuma,daca s-au gasit unii sa zica ca lanseta nu duce un oz jumate +guma,iar nu-i bine..Poi trebuie sa va hotariti,cum vreti sa duca mai mult decit scrie??Ce inseamna aceasta??Aaaa,pai este supercalibrata...Daca pe ea scrie ca duce 57grame,si pune vajnicul nostru pescar jig de 45grame+guma(guma care cintareste si ea minimum 10-15-20grame,daca urmaresti musteciosii)deja depasesti limita superioara a gramajului,asta insemnind ca te astepti ca lanseta sa gifiie..Si urraaa,plaja superioara a puterii e respectata,dar stupoare... :cry: ,acuma ii problema ca e ...prea slaba..Intreb din nou,pe experimentatii rodbuilderi si sustinatorii lor infocati,cum ar trebui sa se comporte in aruncare o lanseta proiectata pentru woblere si linguri,incarcata insa la limita puterii sau chiar peste,cu ..jig+guma??Din rahat zbic,ai mai pomenit??

Atunci mai este o faza haioasa cu tip-ul..Cica o lanseta cu tip-ul de 4.5,are un virf prea fin pentru jiguri...asa de curiozitate ma uitai in oferta pe 2013.si toate lansetele S@S,au valoarea aceasta a tip-ului,sau pe aproape,deci toate sint ..prastie..ori ca-i avid,ori ca-i premier,ori ca-i legend.. :lol1:

Asa si,revenind la valoarea tip-ului,zice amicul Ene ca este de ..undeva in jurul valorii de 4.5,parca..Acelasi domn ne spune insa nu demult foarte, ca inafara binenteles de NFC,cam toate firmele nu respecta valoarea tip-ului, acesta fiind ceva mai mare..Poi in cazul asta valoarea realaa blancului sc5,este ...ceva mai mare..Dar culmea ,acuma se ia exact valoarea teoretica declarata de producator respectiv tip.4.5...trecindu-se subit cu vederea ca de fapt valoarea este oleaca mai mare..si daca este sa ma exprim in procente,sa vedeti ce statistica minunata va fac..

No Tavi,am fost clar??Ai inteles??Sa nu-mi zici ca nu...ca ....ciiihhh,ma ia cu fior pe shira schinarii..
Si daca vrei sa pescuiesti cu adevarat le jig incearca un fast, de 7ft,din serie pentru bass,e belea...Dar nah astea sint gusturile mele,cine sint eu sa ti le impun tie,mai ales ca ai un rodbuilder atit de experimentat...
Apropo, :lol: si tu dai cu mono la salau?? :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2012, 19:11

Si cum azi am aflat ca alegerea unei lansete de Salmon si Steelhead e o o eroare si o ciudatenie pentru ca e gandita pentru alta aplicatie si de-aia nu arunca 2 oz cat scrie pe ea ca arunca,
Mai Tavi cine spune ca nu arunca 2 oz???
Cumva Ene??
Pai el o masurat un blanc si vorbea de altul...
Si tot el,o zis ca Minculete o facut o lanseta cu care nu se poate pescui,din nus ce motiv..
Da-mi voie sa am rezerve..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Oct 2012, 19:26

Eu il respect pe Minculete...daca stie cineva muscarit si bete...el e.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Oct 2012, 19:44

jeorjel ie baiat fain... , dar hai sa nu iexajeram.. :D

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 19 Oct 2012, 19:55

In sfarsit , dupa lupte seculare a reusit si Ene sa pipaie un TR 76 si dupa 5 minute de studiu in camera a tras toate concluziile despre comportamentul lansetei fara macar sa lanseze o singura data cu batul :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2012, 20:16

bradypus scrie:jeorjel ie baiat fain... , dar hai sa nu iexajeram.. :D
Multi ar vrea sa faca lansete ca 'jeorjel 'al tau..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Oct 2012, 20:42

sa nu se nteleaga gresit... , pe vremuri... io cu jeorjel am facut " schimb de amabilitati " dar imi place de el... e de´al no... muscar... , ok ? :D

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 19 Oct 2012, 20:57

cristi!... cred ca nu ai vazut in viata ta o naluca de 100g... normal ca nu poti sa crezi ca poate fi lansata.... decat cu mana....

Dupa cum zicea si Laurentiu, din surse sigure :roll: ... nu stiu cum ai putut trage atat de multe concluzii doar tragand firul prin inelele acelei lansete si asta nici macar in aer liber, ci sub un tavan. Abia acuma realizez ca tu baiete... esti Superrodbuilder Man... cel mai dotat cu puteri supranaturale dintre rodbuilderi... Da chiar asa?! corect esti mai cristi? Corect?...

Macar nu ne lasa cu ochii in soare si spune si la noi... muritorii de rand...scuze... noua "taranus-ilor" totusi... cum faci.. cum faci sa-ti iasa totul.... atat...... de ..... CORECT din prima, atat de.... Fast-Progresiv....

Scrie răspuns