Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 21:00

Gigi, din tot mesajul tau lung esential este :
semlecangheorghe scrie: Ce lanseta ti-as recomanda??La lungimea asta nu stiu,
Pai vezi matale, la lungimea aia nu prea ai alte optiuni in afara lansetelor de S&S.
Unele arunca atata cat scrie pe ele, altele nu. Acel St. Croix pare-se ca nu. Si daca Cristi zice eu il cred, daca-mi dai voie . :D
Iar lansetele mele de S&S (am vreo doua si am pescuit cu ele :D ) ca si alte lansete de gen (cu care am pescuit :D ) pot arunca cat scrie pe ele, indiferent ca e jig sau bobler sau fir de musca. Asa ca sper ca-mi permit sa-ti spun ca bati campii cand ne explici ca lanseta aia (cu care tu nu ai pescuit) poate totusi arunca linguri si voblere de 2 oz in caz ca nu poate jiguri de 2 oz.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Oct 2012, 21:14

Andrei scrie:cristi!... cred ca nu ai vazut in viata ta o naluca de 100g... normal ca nu poti sa crezi ca poate fi lansata.... decat cu mana....

Dupa cum zicea si Laurentiu, din surse sigure :roll: ... nu stiu cum ai putut trage atat de multe concluzii doar tragand firul prin inelele acelei lansete si asta nici macar in aer liber, ci sub un tavan. Abia acuma realizez ca tu baiete... esti Superrodbuilder Man... cel mai dotat cu puteri supranaturale dintre rodbuilderi... Da chiar asa?! corect esti mai cristi? Corect?...

Macar nu ne lasa cu ochii in soare si spune si la noi... muritorii de rand...scuze... noua "taranus-ilor" totusi... cum faci.. cum faci sa-ti iasa totul.... atat...... de ..... CORECT din prima, atat de.... Fast-Progresiv....
robotzel a luat doo mirle ntr-o zi pe-o balta cu plata si a prins glas :D

spune drept mai andrei... de cite ori intepi o mirla ca sa fi sigur ca-ti ramine in cirlig ? 2-3 - 7 ori ? :D

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 19 Oct 2012, 21:22

Tavi scrie:Gigi, din tot mesajul tau lung esential este :
semlecangheorghe scrie: Ce lanseta ti-as recomanda??La lungimea asta nu stiu,
Pai vezi matale, la lungimea aia nu prea ai alte optiuni in afara lansetelor de S&S.
Unele arunca atata cat scrie pe ele, altele nu. Acel St. Croix pare-se ca nu. Si daca Cristi zice eu il cred, daca-mi dai voie . :D
Iar lansetele mele de S&S (am vreo doua si am pescuit cu ele :D ) ca si alte lansete de gen (cu care am pescuit :D ) pot arunca cat scrie pe ele, indiferent ca e jig sau bobler sau fir de musca. Asa ca sper ca-mi permit sa-ti spun ca bati campii cand ne explici ca lanseta aia (cu care tu nu ai pescuit) poate totusi arunca linguri si voblere de 2 oz in caz ca nu poate jiguri de 2 oz.
nu arunca Tavi ... nu arunca corect nici 40g ... de jiguit nici nu mai vorbesc

total intamplator, Avidul S&S de 2oz arunca 2oz, la fel si Wild Riverul de 2oz, ambele de 8 6 ... dar deh ... unii se incapataneaza sa o tina pe-alor

s-a mai discutat pe-aici daca ai rabdare sa citesti ... au povestit mai multi care au blankul, despre el :)

http://www.rapitori.ro/forum/lansete-cu ... -1660.html

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 21:36

Unele nu arunca, e drept am pescuit si cu unele care nu arunca cat scrie pe ele, dar asta nu e neaparat tipic lansetelor de S&S.
Se intampla si la case mai mari decat St. Croix si la alte bete, inclusiv de musca :D sa fie supra sau sub evaluate, plus ca e o chestie subiectiva
Probabil intamplator Lamiglasul meu G 1000 8'6" S&S pana-n 1 1/2 aunca fara greturi 30 de grame (de jig sau bobler) , n-am pus mai mult ca n-o fost cazul dar mai era loc.
Iar celalalt Lamiglas S&S certified pro pana-n 1/2 zburda cu 18 grame de de snur cu double haul ..deh, intamplari. :)
Musca 13

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Oct 2012, 22:41

Pot sa va intreb ceva? :)

Cine v-o recomandat ST Avid ala la jiguri , tre sa fie careva ca vad ca tare multi ziceti ca l-ati folosit ! Pai incercati un vobler de 2 oz data viitoare , si dupa aia ziceti daca arunca sau nu , cu orice bat de vobler arunci jiguri peste limita , ca nu-i sensitiv si altele ii alta mancare de peste .
Asta nu betele de H&S :lol: la jig ii , nu stiu cum sa zic , profunda rau !

Tavi , tu ce vrei pan la urma , ce bat adica ! :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 22:55

SF, nu vreau bat de jig ca am si nu pescuiesc cu el, eram doar curios ce-mi recomanda Gigi. :D
De fapt io vreau un switch de 11'6" rapid si progresiv dar nu am pe cine sa-ntreb. 8)
Musca 13

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Oct 2012, 23:18

Minculete..evident ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Oct 2012, 23:46

Gigi,

ai studiat gresit :wink:

Blankurile SCIII si SCII au varfuri mult mai goase si au alte diametre pe toata lungimea. Am facut mai multe lansete in sunt mult mai puternice decat modelele similare SCV

SCIII

3SC86MHF2 Spinning/Casting AVS/AVC86MHF2 8'6" MH FAST 2 8-17 3/8-1 0.515 5.0 2.9 HKS-6 / HKC-6 $145

3SC86HF2 Spinning/Casting AVS/AVC86HF2 8'6" H FAST 2 12-25 1/2-2 0.600 5.5 3.2 HKS-6 / HKC-6 $150

SCII

nu mai apare in oferta St.Croixdar stiu sigur ca avea var de 6( 2.4mm) modelul; de 2oz.

dar l-am gasit la Mudhole

2C86HF2 8'6" 2 12-25 1/2-2 H FAST Casting / Spinning .58 6 3.6 $110.00

tip 6 inseamna 2.35mm

SCV

5SC86MHF2-G Spinning/Casting LES/LEC86MHF2 8'6" MH FAST 2 8-17 3/8-1 0.500 4.5 2.6 HKS-6 / HKC-6 $220

5SC86HF2-G Spinning/Casting LES/LEC86HF2 8'6" H FAST 2 12-25 1/2-2 0.545 4.5 2.9 HKS-6 / HKC-6 $225

ciudat la restul blankurilor creste diametrul pe tip la blankurilor chiar daca puterea creste cu 5-7g dar la o crestere de 1 oz. (28g) cresterea de diametru nu exista :wink: in cazul SCV seria S&S

Se vede clar ca adidul de 2 oz. este mult mai conic are pe butt 1.4mm mai mult in diametru si pe vard diferenta de diametru la tip intre 2.15mm(5.5) si 1.75mm(4.5) este foarte mare

Intalnirea cu T-Russel Shore ML s-a facut in aer liber si cu fir tras prin inele Ferme poate sa confirme :wink:

Lanseta construita clasic cu maner de pluta, lucrata curat si clasic cu 8 inele + top.

Plecarea Y30 prea mare pentru o lanseta de putere ML(s pescuita cu fire multifilament)

Alegerea unor inele mai mici sau inele micro ar fi scos mult mai mult din blank

Toti proprietarii de blankuri T-Russel din seria asta recunosc ca blankurile sunt mai fragile decat cele mai cunoscute din USA.

Ce m-a psu pe ganduri este faptul ca atat la mufa mama cat si la mufa tata nu se vedea o ingrosare care am vazut-o toate blankurile mai mult sau mai putin pronuntata dar foarte vizibila.

Singurele blankuri atat de subtiri in aceea zona(si in general) sunt blankurile Sage de generatie 5 de grafit care sunt extrem de subtiri, usoare si vulnerabile :wink:

Lanseta demontata este un Dan Craft FT #9 carea avut inele ceramice mult prea mici ca sa poata fi folosita.

Nu vad nici o problema aici Jorjel s-a inselat , se putea intampla oricui a incercat sa puna inele ceramice e o alegere neferifita in general, sarmele snake sunt superioare in toate situatiile si Fuji se paote insela si sa lanseze niste inele inutile :lol: care apoi le vinde ca fiind de spinning :lol: :lol: :lol: si apoi recunoaste si acolo ca au mici probleme

Nu a vrut sa puna mai mari pentru ca ar fi fost grele si varful lansetei nu e asa de puternic si apareau probleme.

Sunt la mine intr-o punguta si le voi monta pe o lasneta de spinning. Sunt niste ALPS cu pastila SIC .

Pastila e buna dar rama e destul de voluminoasa in comparatie cu ce face Fuji si sunt mai grele ceea ce le face inutilizabile pe o lanseta de fly chiar daca e de clasa mare.

Simplele inele de sarma sunt mai usoare decat orice inele ceramic actual si permit montare aunui nuamr mai mare de ineel foarte usoare.

A fost o disputa legata de faptul ca montez prea multe inele pe lansetele de musca :lol:

Daca afirmatia ii apartine lui Tom Kirkman e valida daca o emit eu e discutabila

Teoriile actuale si practica dovedesc ca un numa r cat mai mare de inel cat mai usoare imbunatatesc perforamntele lansetei.

Am montat 11 inele + top pe blankuri de flu cu lungimi 7`6``- 8`ft. incepind cu 2006 inainte sa stiu de existenta teoriei cu inele micro pentru lansete de spinn/cast.

Mi-am dat sema singur ca distantele mari dintre inele permit firului sa oscileze sa se loveasca haotic de blank si lipsa unor inele mai jos spre butt micsoreaza forta si controlul lansetei.
Per total mai multe inele usoare folosesc mai bine energia blankului si flexare intre ineel este mult mai mica.

Stresul pe blank e mai mic ,frecare pe inele scade pentru ca unghiurile cu firul sunt mai deschise.

Din acest puct de vedere nu e nici o diferenta intre lansetele de spinning/ casting si fly teoria este comuna tuturor tipurilor de lansete, cat mai multe inele foarte usoare :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 23:59

ULK scrie:Minculete..evident ;)
Ia intreaba-l pe George cat a pescuit cu lansete DH.
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Oct 2012, 05:21

:lol: :lol: :lol:

ULK.... George e un mare pasionat al genului si pescuie frumos si pozeaza frumos din ce am vazut. Leaga bete si muste frumos , dar omul e axat pe briz brizuri si clase mici. Stiu pe undeva o poza cu un switch dragalas facut de el cu care pescuiau oamenii la nimfa in scurt pe Tarnava :lol: :lol: :lol: .... bun a dracului la asa ceva! .
Si mai stiu un caz cu un switch facut acum ceva vreme pe care nu vreau sa il comentez. Plm in final toti invatam, si daca tot o facem de ce sa nu o facem pe banii cuiva daca se poate :lol:
Deci , ma repet , am vazut si am pescuit mai multe bete facute de George. Am si avut unul pt o perioada relativ scurta de timp. Daca vrei o lanseta buna, scumpa, si mai ales fashion in acelasi timp , George e omul tau , fara indoiala. Mandrine de os incrustat, inele de agat, blankuri de top ( ca si firma si bani), tuburi vintage si prezentare superba pe blog..... E misto ce face el , e frumos prezentat si pozat si intradevar la el nu am vazut "balbe" la capitolul matisaje si finisaje, dar ( si aci zic doar ca si parere personala) eu ma opresc aci cu aprecierile pt ca nu sunt genul sa dau 500 eur pe un bat doar ca e frumos( si ar putea sa ma coste doar 350) si ca l-am asteptat 8 luni sa mi-l termine.... In fine fiecare are alte optiuni si e logic sa fie asa, de aia George are de treaba in continuare....
Din pacate la nivelul in care incetezi sa mai urmaresti doar salmonidele alea pe cale de disparitie de la noi si George e la acelasi trist inceput ca noi toti ......... iar cand ajungi la DH cred ca ne poate spune altcineva cine mesteca chestiile astea deja de niste ani buni la noi :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns