Gigi,
ai studiat gresit
Blankurile SCIII si SCII au varfuri mult mai goase si au alte diametre pe toata lungimea. Am facut mai multe lansete in sunt mult mai puternice decat modelele similare SCV
SCIII
3SC86MHF2 Spinning/Casting AVS/AVC86MHF2 8'6" MH FAST 2 8-17 3/8-1 0.515 5.0 2.9 HKS-6 / HKC-6 $145
3SC86HF2 Spinning/Casting AVS/AVC86HF2 8'6" H FAST 2 12-25 1/2-2 0.600 5.5 3.2 HKS-6 / HKC-6 $150
SCII
nu mai apare in oferta St.Croixdar stiu sigur ca avea var de 6( 2.4mm) modelul; de 2oz.
dar l-am gasit la Mudhole
2C86HF2 8'6" 2 12-25 1/2-2 H FAST Casting / Spinning .58 6 3.6 $110.00
tip 6 inseamna 2.35mm
SCV
5SC86MHF2-G Spinning/Casting LES/LEC86MHF2 8'6" MH FAST 2 8-17 3/8-1 0.500 4.5 2.6 HKS-6 / HKC-6 $220
5SC86HF2-G Spinning/Casting LES/LEC86HF2 8'6" H FAST 2 12-25 1/2-2 0.545 4.5 2.9 HKS-6 / HKC-6 $225
ciudat la restul blankurilor creste diametrul pe tip la blankurilor chiar daca puterea creste cu 5-7g dar la o crestere de 1 oz. (28g) cresterea de diametru nu exista

in cazul SCV seria S&S
Se vede clar ca adidul de 2 oz. este mult mai conic are pe butt 1.4mm mai mult in diametru si pe vard diferenta de diametru la tip intre 2.15mm(5.5) si 1.75mm(4.5) este foarte mare
Intalnirea cu T-Russel Shore ML s-a facut in aer liber si cu fir tras prin inele Ferme poate sa confirme
Lanseta construita clasic cu maner de pluta, lucrata curat si clasic cu 8 inele + top.
Plecarea Y30 prea mare pentru o lanseta de putere ML(s pescuita cu fire multifilament)
Alegerea unor inele mai mici sau inele micro ar fi scos mult mai mult din blank
Toti proprietarii de blankuri T-Russel din seria asta recunosc ca blankurile sunt mai fragile decat cele mai cunoscute din USA.
Ce m-a psu pe ganduri este faptul ca atat la mufa mama cat si la mufa tata nu se vedea o ingrosare care am vazut-o toate blankurile mai mult sau mai putin pronuntata dar foarte vizibila.
Singurele blankuri atat de subtiri in aceea zona(si in general) sunt blankurile Sage de generatie 5 de grafit care sunt extrem de subtiri, usoare si vulnerabile
Lanseta demontata este un Dan Craft FT #9 carea avut inele ceramice mult prea mici ca sa poata fi folosita.
Nu vad nici o problema aici Jorjel s-a inselat , se putea intampla oricui a incercat sa puna inele ceramice e o alegere neferifita in general, sarmele snake sunt superioare in toate situatiile si Fuji se paote insela si sa lanseze niste inele inutile

care apoi le vinde ca fiind de spinning

si apoi recunoaste si acolo ca au mici probleme
Nu a vrut sa puna mai mari pentru ca ar fi fost grele si varful lansetei nu e asa de puternic si apareau probleme.
Sunt la mine intr-o punguta si le voi monta pe o lasneta de spinning. Sunt niste ALPS cu pastila SIC .
Pastila e buna dar rama e destul de voluminoasa in comparatie cu ce face Fuji si sunt mai grele ceea ce le face inutilizabile pe o lanseta de fly chiar daca e de clasa mare.
Simplele inele de sarma sunt mai usoare decat orice inele ceramic actual si permit montare aunui nuamr mai mare de ineel foarte usoare.
A fost o disputa legata de faptul ca montez prea multe inele pe lansetele de musca
Daca afirmatia ii apartine lui Tom Kirkman e valida daca o emit eu e discutabila
Teoriile actuale si practica dovedesc ca un numa r cat mai mare de inel cat mai usoare imbunatatesc perforamntele lansetei.
Am montat 11 inele + top pe blankuri de flu cu lungimi 7`6``- 8`ft. incepind cu 2006 inainte sa stiu de existenta teoriei cu inele micro pentru lansete de spinn/cast.
Mi-am dat sema singur ca distantele mari dintre inele permit firului sa oscileze sa se loveasca haotic de blank si lipsa unor inele mai jos spre butt micsoreaza forta si controlul lansetei.
Per total mai multe inele usoare folosesc mai bine energia blankului si flexare intre ineel este mult mai mica.
Stresul pe blank e mai mic ,frecare pe inele scade pentru ca unghiurile cu firul sunt mai deschise.
Din acest puct de vedere nu e nici o diferenta intre lansetele de spinning/ casting si fly teoria este comuna tuturor tipurilor de lansete, cat mai multe inele foarte usoare