Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Oct 2012, 07:47

bogdan82 scrie:
Tavi scrie:Gigi, din tot mesajul tau lung esential este :
semlecangheorghe scrie: Ce lanseta ti-as recomanda??La lungimea asta nu stiu,
Pai vezi matale, la lungimea aia nu prea ai alte optiuni in afara lansetelor de S&S.
Unele arunca atata cat scrie pe ele, altele nu. Acel St. Croix pare-se ca nu. Si daca Cristi zice eu il cred, daca-mi dai voie . :D
Iar lansetele mele de S&S (am vreo doua si am pescuit cu ele :D ) ca si alte lansete de gen (cu care am pescuit :D ) pot arunca cat scrie pe ele, indiferent ca e jig sau bobler sau fir de musca. Asa ca sper ca-mi permit sa-ti spun ca bati campii cand ne explici ca lanseta aia (cu care tu nu ai pescuit) poate totusi arunca linguri si voblere de 2 oz in caz ca nu poate jiguri de 2 oz.
nu arunca Tavi ... nu arunca corect nici 40g ... de jiguit nici nu mai vorbesc

total intamplator, Avidul S&S de 2oz arunca 2oz, la fel si Wild Riverul de 2oz, ambele de 8 6 ... dar deh ... unii se incapataneaza sa o tina pe-alor

s-a mai discutat pe-aici daca ai rabdare sa citesti ... au povestit mai multi care au blankul, despre el :)

http://www.rapitori.ro/forum/lansete-cu ... -1660.html

Nu ma incapatinez Bogdane,deoarece doar o pagina mai in spate,am scris foarte clar,ca nu bag mina in foc ca nu exista si modele mai putin reusite...desigur ,tu percepi asta asa..'
unii se incapataneaza sa o tina pe-alor
:mrgreen:

Ce inseamna ,arunca corect??
40grame+guma cit cintaresc??Oare nu ajung la plaja superioara??
Atunci cum ai vrea sa arunce??Concret,citi metri aproximativ,arunca batul respectiv cu 40gr+guma??5-10m,mai mult nu poate??

Bucurati-va,caci daca arunca mai mult,inseamna ca era supradimensionat,dupa criteriile stabilite aici de Cristi..

Deci cum este ,supra dimensionat sau sub dimensionat??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Oct 2012, 08:11

Tavi si Bogdan,ia uite ce zice Cristi..
La distante mai mai mari nu mai ai control nici cu bete de 8`6``ft. daca dai cu jiguri e discutabil ce control ai la 40-45m chiar daca arunci pana acolo

De aceea intreb din nou...citi metri ati aruncat- pescuit cu buclucasul st.croix??

Aud???

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Oct 2012, 08:30

bre io nu ma stiu cu jigele :D dar cat am apucat sa dau cu avidul de 8'6 am vazut ca de aruncat arunci binisor cu un harac din asta..... iar cand treci pe bile de 20-30 deja senzatia e cam ca la crap :lol: ..... si in anumite conditii si simti binisor ce face jiugeaua in captul firului pe la 40m si mai bine poate.... dar nah , ca nu ai conditiile alea tot timpul.... ate ete... ala-i pescuitul :) . SI cat control ai ...nu stiu sa apreciez f bine sincer...

Si daca simt io care-s muscar....creca unul care le jiguie e in stare sa faca treaba buna ..... Ca or fi altele mai ceva , sunt sigur :) ...dar nah , dupe buget coane Jenica :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Oct 2012, 08:39

Gigi, aruncatul corect sau mai bine zis incarcatul corect al unui bat in lanseu nu se exprima in cati metri lanseaza.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Oct 2012, 14:11

Defineste atunci ce inseamna 'aruncat corect'..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Oct 2012, 14:17

. si in anumite conditii si simti binisor ce face jiugeaua in captul firului pe la 40m si mai bine poate
Asa este,insa mai sint si situatii cu apa mai adinca,cu vint puternic,curent puternic,si atunci se schimba treaba..Chestia este ca simti ce face giugeaua,insa dificulatea consta in a o face sa execute ce vrei tu..

.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Oct 2012, 19:34

sorry ... eu nu mai reiau discutiile despre SC5-ul de 2oz ... am spus deja ce aveam de spus aici ... cam tot

http://www.rapitori.ro/forum/lansete-cu ... -1660.html

ca sa fiu on topic

Imagine

am facut minim 15 partide in 2012 cu un T-Russel Super Shore de 1oz

incep prin a spune ca absolut toti oamenii care au pipait/pescuit aceasta lanseta au ramas impresionati de ea ... fara exceptie ... impatimiti in ale salaului, simpli crapisti, pescari de competitie sau incepatori toti au fost dati pe spate de aceasta lanseta

1. este foarte usor ... blankul vechi 2011 de 1oz avea 50g(pe asta il am eu), cel 2012 este dat la 57g ... K2-ul de 7ft6in si 1oz are 55g ... deci este cam la fel de usor(daca nu mai usor) decat K2-ul

2. este foarte elastic - arunca de mori, se incarca f usor, este un blank de mare clasa

3. ratingul de 1oz este corect - arunca bine si 35g ... eu, insa, nu as jigui cu el pe ape care cer mai mult de 21g(Dunare sarita de 8m, curenti mari etc...)

4. este extrem de senzitiv - are o senzitivitatea din aceea fina, prin care poti distinge diferite substraturi - cu exceptia K2-ului(care are o senzitivitate diferita, mai „seaca”) nu cred ca exista alt blank mai senzitiv decat acesta(poate un HM dintr-o bucata de la NFC ... eu, HM-urile inca nu le-am pipait)

5.cu toate ca pare firav(nu este conic, are vf subtire, spigotul scurt) este tare pe cotor - am scos si salai si avati de 3kg cu el pe curenti mari ... varful este suficient de rapid pt a intepa si salaii imbracati

6. este singura lanseta care face trecerea intre garla/balta - se simte la fel de bine si cu un jig de 5g si cu un jig de 21g(atat in lanseu cat si in jiguit)

7. lanseta mea a fost montata impecabil de Laurentiu - are plecare de 30, firul se „sparge” f bine, arunca exceptional de bine, inelele de pe varf sunt aranjate astfel incat sa nu creeze unghiuri ciudate in suprasarcina ... manerul este clasic ...

Nu stiu celalalte blankuri din serie - a mea poate ar fi un pic mai rapida daca ar fi fost montata cu titane ... poate :)

Este o lanseta cu o actiune „oldschool” similara Loomisurilor sau a G1000-urilor ... imi imaginez ca ar fi fantastica la un pescuit de finete pe balta cu mono ...

Eu am prins si avat cu ea, neavand prea multe rateuri

Imi place asa de mult conceptul de T-Russel Super Shore, incat ma gandesc f serios sa-mi mai fac unul de 3/4oz

Chiar astazi l-am pacalit pe domnul de mai jos, folosind un TR, pe Dunare, pe vant, pe valuri, salaul fiind tare marait ...

Imagine

P.S. n-as vrea sa intru in tot soiul de polemici ... nu contrazic pe nimeni, imi spun doar parerea - mie unul imi place lanseta, o cunosc f bine, iar randurile de mai sus sunt cat se poate de subiective :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Oct 2012, 19:47

Mi-ai facut pofta pe un blank de asta..

.

leowb
veteran
veteran

Mesaj de leowb » 21 Oct 2012, 09:43

Salut ,nici nu se putea o explicatie mai buna..Fir intins :respekt:

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 21 Oct 2012, 15:06

Nu am putut sa urmaresc topicul fiindca am fost plecat, dar ma bucur in ce directie a luat-o.
Intre timp am mai primit un ragaz sa ma gandesc mai bine fiinca blankul pe care il comandasem, TR de un oz, nu este momentan pe stoc.
Eu vreau sa fac lanseta pentru lac. Le-am pipait si pe celelalte doua mai usoare (M și ML) dar tot cea de 1 uz mi-a placut mai mult fiindca e mai puternica pe talon.
In mod normal, daca nu primesc vreo informatie revolutioanra care sa ma intoarca din drum, pana la urma tot o sa comand blankul cand apare.

Intrebarile care ma apasa sunt urmatoarele:
1. Blankul este foarte subtire, cum rezistată la ciocaneli usoare, accidentale (ex:de jig, de lingura, cu alte lansete); nu ma indoiesc ca in peste rezista foarte bine;
2. Cum lucreaz cu jiguri de 3,5 g, le aruncă,. le simte?
3. Lanseta chipata cu inele usoare se duce spre 1500 lei, exista alte lansete la fel de sensitive, la fel de usoare, cam la fel de puternice, in aceeasi plaja de pret,dar care sa fie putin mai robuste?
La K2 m-am gandit si eu dar este dintr-o bucata si putin mai scurta. Bineinteles vorbesc de vreun blank care poate fo comandat.

Scrie răspuns