Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan82
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de bogdan82 » 22 Oct 2012, 22:29

Foarte interesant Andrei ... e bine ca ne-ai lamurit cu TR

Eu sunt cel care a zis ca are scrimul din fibra de sticla pt ca blankul pare destul de „albicios” inauntru, mai ales cand pui lanterna in el ... dar daca zice japonezul ca e din carbon, eu il cred :)
Leba scrie:
Bun reviewul, Bogdane!
M-am oprit doar la punctul 6, pentru la la restu nu am ce comenta:
Fara sa incerc sa polemizez, daca e asa cum spui (greu de crezut desi nu-s al mai mare "iexpert" :D), poate o sa-mi iau si eu una. Pana acum nu am reusit sa gasesc varianta de lanseta asa cum o descrii tu mai sus, nu mi-am dorit neaparat, insa de-a lungul vremii am plimbat pe lacuri/rauri cateva lansete. Niciuna nu simte la fel de bine greutati cu diferente de peste 7-8 grame, mi se pare de mare rafinament.
Cum spuneam, TR.ul meu UL e facut in sange de alta lanseta la greutati de 1-2 grame, insa in zona 4-5 g, nu l-as da pe altceva.
:) asta-i opinia mea - arunca f bine 5g+guma si simte foarte bine pe apa mica si greutati mici :) ... Sorin are dreptate ... are o conicitate si o elasticitate ciudata :) daca il pescui cu ochii inchisi ai zice ca e o ranga conica, dar de fapt ii subtire si in lanseu iar in drill este progresiv ...

eu pe garla l-as pescui pana in 21g ... personal cred, ca varful pierde din putere pe ape care cer 28g ... dar la 21g este f ok ... eu am jiguit cu 21g pe apa asta de 5m fara nici o problema cu el ... am scos fara mari probleme salai de 2kg ... si am tras de serii din alea grave de strapi :P

Imagine

iar de pe-aci am scos avati de 2-3kg ...

Imagine

adica este suficient de puternic pt a pescui pe zone de genul :) si suficient de elastic si senzitiv pt a arunca/simti jig de 5g pe balta :)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 23 Oct 2012, 10:13

Cat te-a ajuns utilajul, Bogdan?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Oct 2012, 10:25

semlecangheorghe scrie:Defineste atunci ce inseamna 'aruncat corect'..
Vad ca e musai sa raspund ac Gigi a ramas marcat si cere raspunsul prin alte parti:
Gigi, e o chestie pe care o simte fiecare, daca o simte. Nu se poate defini se poate doar aproxima si e o chestie subiectiva, tine si de pescar, nu doar de carateristicile batului.
Este vorba de intervalul de greutati cu care batul (si pescarul) se simte bine cand lansezi. Adica se indoaie nici prea mult nici prea putin, doar atat cat sa foloseasca optim energia de care dispune.
No, asta nu se poate masura in metri de lanseu, desi teoretic in intervalul ala ar trebui arunce destul de departe, nu stiu daca cel mai departe. Posibil sa dai mai departe cu o naluca mai grea decat "ii place" batului si pescarului dar cu siguranta pierzi din precizie.
Te-ai linistit acum? :D
p.s. ma mir ca nu stii lucrurile astea, spre deosebire de spin, ca sa dai la cast tre sa fi mai atent la incarcarea batului ca altfel faci peruci. De-aia ai la piept carlig Rapala de descalcit?. :D
Scuzati, contiuanti cu Matagi
Sa-mi ziceti si mie daca au vreun UL vero dar extrafast si rapid de vreo 7'6", poate-mi fac o lanseta de musca. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Oct 2012, 18:37

Am la git un cirlig pentru peruci pentru simplul motiv ca odata sau de doua ori pe partida fac citeo mica peruca din aia ce se desface instant ,daca tragi de firul potrivit..Si cum mie imi lipseste viful degetului mare nu pot sa prind da firul buclucas,oricit m-as stradui..si d-aia folosesc cirlig,nah..acu te-ai calmat??
. Nu se poate defini se poate doar aproxima si e o chestie subiectiva, tine si de pescar, nu doar de carateristicile batului.

Pai se poate??Tocmai tu care calculezi din pix cu cit se usureaza un tambur de sol gaurit cu freza,sa te exprimi in termeni atit de 'subiectivi'..Pai ce percepi tu intr-un fel,la altul poate fi altceva..de aia auzim tot felul de 'concluzii' de astea..

Ori daca iti amintesti Cristi o zis ca'nu se poate arunca',printre altele,cu lanseta aia,sc5..
Hai nu zau... 8) ,eu cred ca,e doar
e o chestie pe care o simte fiecare
... :mrgreen:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 24 Oct 2012, 20:01

jiji... aia cu calculatul usurarii tanburului o intorci amu pi dos !

prost e ala care nu isi da seama cu cit se poate usura dac gaureste... in cazul ala Andrei wsb team ... nu ala care stie deja ca nu e mare diferenta adica Tavi musca 13 ! :D
Ultima oară modificat 24 Oct 2012, 20:04 de către bradypus, modificat 1 dată în total.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 24 Oct 2012, 20:03

in fine... unii se pot da interesanti ca au ... iexperimentat... , nah ... baga si ei o poza... , un articol... , puah... iexperti :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Oct 2012, 20:22

Io n-am zis ca-i prost unu sau altu.Si ce zice Tavi e discutabil,deoarece nu avea informatii exacte despre aliajul folosit,caci tamburul ala nu cred ca-i Al si atit..nah,daca vrei sa ne scobim in detalii...unaeste densitatea Al-ului,alta este densitatea nus carui aliaj..

Eu am vrut sa scot in evidenta ,faptul ca tocmai un tip cerebral ca Tavi,aduce ca argumente chestii subiective..ca 'simti' ca nu poate lanseta..da poate simturile te inseala..

Cit despre articole,nah,fiecare face ce il duce mintea,unii scriu articole,altii fac klisma cu gaz,si asa le ramine numele...doktor Klisma.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 24 Oct 2012, 20:32

Gigi... si pe mine ma uimeste ce asocieri poti sa faci cateodat si cum iti place sa rascolesti in topicuri...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Oct 2012, 20:47

Imi place da,in special cind e vorba de Tavi..in rest fiecare face ce asocieri crede de cuviinta..

.

Scrie răspuns