Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Noi 2012, 08:24

Liviu,

Sincer iti spun...este ft greu daca nu imposibil sa gasesti un blank asa de senzitiv si usor precum T-Russel, mai ales la lungimea asta si sa fie si din 2 buc...vb serios...are blank-ul asta o tinuta de-ti vine sa le spui japonezilor sa faca lanseta asta pe toate palierele de lungime, putere de aruncare si actiune :!:

Spor la cautari...sper sa gasesti ceea ce cauti si sa ne spui si noua ce ai gasit...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 23 Noi 2012, 21:24

St.Croix a lansat un modelnou de 7`6``ft. putere Medium din 2 bucati in 2 variante ale grafirului SCV cu si tehnologia TET

Legend Extrem cu TET

* 5S76MF2-B Bass/Walleye LXS76MF2 7'6" M FAST 2 6-12 3/16-5/8 0.465 4.0 1.8oz. $200

Legend Elite

* 5S76MF2-G Bass/Walleye LES76MF2 7'6" M FAST 2 6-12 3/16-5/8 0.470 4 1.8oz. $200

pentru jiguri de la 5 la 10g este suficient si modelul

* 5S76MLXF2-B Bass/Walleye LXS76MLXF2 7'6" ML X-FAST 2 4-10 1/8-3/8 0.450 4 1.7 oz. $200

care este foarte rapid ca actiune si foarte usor. Este un blank puternic care este in constructie in varianta standard - Elite

5S76MLXF2-G Walleye LES76MLXF2 7'6" ML X-FAST 2 4-10 1/8-3/8 0.485 4.0 1.6 HKS-5 $200

varianta Elite este mai conica decat Extreme ambele sunt blankuri pentru pescuit cu jiguri nu merg la alte aplicatii.

Pentru pescuit de pe mal am si eu nevoie de un blank mai lunng si rapid St.Croix sunt bune pentru asa ceva.

Un alt blank bun este produs de NFC

Plug SSP 767-2 (IM) 7' 6" 2 6-12 1/4-1/2 Mag Light Ex-Fast $172.00

Tip (64ths): 4.50
Butt: 0.52

E un blank foarte bun pentru pescuit cu naluci soft. Au modificat un pic puterea varfului care acum are 4.5(1.75mm) comparativ cu 4(1.56mm)

greutatea 2 oz. si un pic

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Noi 2012, 21:47

Cristi,

Parerea mea sincera...absolut niciun blank de la St. Croix nu se compara cu un T-Russel :!: Poate-mi sar multi in cap da-mi asum ceea ce afirm...si am avut SC3-uri, SC5-uri, etc...ca T-Russel eu unu n-am vazut niciun blank...ma refer la ceea ce poate oferi, adica:

- senzitivitate;

- usurime(cel de 7'6" de 3/8-1 oz are 50 gr.) :shock: ;

- tinuta impecabila

- rapid

- lucreaza progresiv in drill;

- e din 2 buc dar juri ca la mufare devine dintr-o bucata

Posibil ca noile St Croix-uri sa fie altceva desi un blank japonez va ramane un blank japonez... :respekt:

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 23 Noi 2012, 23:50

Nu caut un blank care sa lucreze bine numai cu jiguri cuprinse intre 5 și 10g, ci doar sa fie suficient de senzitiv si la greutatile acestea.
Cred ca mi-ar fi bun un blank precum T-Russell de 1 oz dar care să fie o idee mai bland pe varf sau poate un blank precum T-Russel de 3/4 oz dar mai puternic pe talon.
Eu nu am reusit sa percep blankul ca fiind suficient de senzitiv fiindca am folosit alternativ, în aceleasi locuri si cu aceeasi mulinetă, o lanseta modesta (prin comparatie - Cormoran TR4 / 8-40g) care imi permitea sa simt destul de clar caderea jigului pe substrat (la miscarea de fierastrau) sau alte obstacole mici, pe cand T-Russel miscarea jigului era mult mult mai seaca și impersonala.

Imi dau sema ca un blank de putere mai mica ar putea fi mai senzitiv la greutati mici, dar eu as dori un plus de senzitivitate fara sa fac rabat la puterea, rapiditatea sau greutatea redusa a blankului.

Putetin sa-mi inidicati un asemenea blank sau poate o lanseta gata facuta?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Noi 2012, 00:28

Liviu,

cu modelul Legend Elite

* 5S76MF2-G Bass/Walleye LES76MF2 7'6" M FAST 2 6-12 3/16-5/8 0.470 4 1.8oz. $200

poti pescui cu jiguri de la 5 la 14g fara probleme il vad ideal ca un blank de pescuit la distanta cu un spectu larg de greutati pe lacuri.

Greutatea blankului este de 1.8 oz sau 51g care raportat la puterea lui este foarte bine.

L-am comandat pentru pescuit de pe mal cu jiguri de 5- 10.5g.

Cred ca puterea prea mare a a blankului de 1 oz. nu se potrivea cu jigul de 5g care este mult in afara plajei de lansare de 3/8 -1oz.

Un blank de putere ML maxim M poate pescui mult mai bine cu jiguri de la 5 la 10.5g varful mai finiti transmite mult mai bine ce se intampla sub apa.

O actiune mai rapida iti transmite mai multa informatie si esti mai conectat la jig mai ales cand pescuiesti la distanta adica peste 25-30m.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 24 Noi 2012, 00:33

[quote="liviu68"]
Eu nu am reusit sa percep blankul ca fiind suficient de senzitiv fiindca am folosit alternativ, în aceleasi locuri si cu aceeasi mulinetă, o lanseta modesta (prin comparatie - Cormoran TR4 / 8-40g) care imi permitea sa simt destul de clar caderea jigului pe substrat (la miscarea de fierastrau) sau alte obstacole mici, pe cand T-Russel miscarea jigului era mult mult mai seaca și impersonala.

Imi dau sema ca un blank de putere mai mica ar putea fi mai senzitiv la greutati mici, dar eu as dori un plus de senzitivitate fara sa fac rabat la puterea, rapiditatea sau greutatea redusa a blankului. /quote]

un aspect - 2 lansete , mai ales in cazul celor custom, nu sunt identice 100%, diferentele fiind sesizabile la senzitivitate . Este posobil ca din acelasi blank sa iasa o lanseta mai senzitiva, in alt montaj.
Plecand de la stadiul de blank, conteaza cum si unde montezi mandrina, materialele folosite la grip, inelele folosite , cum sunt amplasate .
Cand compari doua lansete la senzitivitate, conteaza si firul destul de mult.
Modul in care se propaga vibratiile poate varia la aceasi lanseta doar din unghiul firului din apa cu varful .
Probabil cei care au modificat o lanseta de mai multe ori au observat diferentele la cap. senzitivitate.
Ca idee de baza, cu cat mai usor si mai rigid, cu atat mai senzitiv.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 24 Noi 2012, 01:12

varful e toata smecheria!
Urasc atarnatorii!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Noi 2012, 01:16

andriipopa75 are dreptate.

Nu stiu cum este montata lanseta dar inele Micro aduc un plus de senzitivitate.

Pe un blankde 7`6``ft. se pun 11- ineel micro +top care sunt mult mai usoare decat cele 8 inele inelele standard Concept care se pun pe o lanseta de acesta lungime.

Mai multe puncte de contact si inertia minima a blankului dotat cu inele Micro schimba sensibil senzitivitatea si echilibrul lansetei.
Distanta de lansare este la fel de mare comparatic cu inele cu diametru mai mare dar mai grele.

Ca tot bate campii Sava cu lansarea cu greutati mici cu pari azi la pescuit am facut un test comparativ

Lanseta Lamiglas XMG PR de 6`6``ft. putere de lansare reala 3.5-11g(1/16-5-16 oz. in catalog) fir Sufix Peformance Braid de 6lb. si jig de 5g si lanseta prietenului Bogdan care a pescuit cu un Carot Stix de 7`1``ft. cu putere de lansare 3/8- 7/8 oz. fir mai subtire ca diametru Varivas( si mai matasos) si cu jig de 7g.

Cu plastice identice eu aruncam cu cativa metrii in plus pentru ca lanseta mea se incarca deplin cu greutatea de 8- 8.5 g cat aveau jigul si plasticul.

Carot Stitul era mult prea puternic pentru greutatea care facea sa nu se incarce elasti ccat trebui incat sa obtina performante maxime.

Ambele lansete se plafonau undeva in jur distantei de 35m, performanta care este de multe ori insuficienta pentru a ajunge la pestii care stau la 5-10m mai departe :wink:

Alegerea corecta a puterii unui blank este cea mai importanta pentru a lansa departe cu un jig sa zicem de 7-10g.

Incarcarea elastica ajuta la obtinerea unor distante maxime cu efort cat mai mic.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Noi 2012, 10:21

de liviu68 » Vin Noi 23, 2012 11:50 pm

Nu caut un blank care sa lucreze bine numai cu jiguri cuprinse intre 5 și 10g, ci doar sa fie suficient de senzitiv si la greutatile acestea.

Uite aici un link...

http://www.ctsfishing.com/

Merita sa le studiezi oferta....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 24 Noi 2012, 10:53

cristian.ene scrie:
Ca tot bate campii Sava cu lansarea cu greutati mici cu pari azi la pescuit am facut un test comparativ
Nu bat campii... iar TR76 Super Shore MH... daca nu l-ai vazut .... pot sa-ti spun ca nu e asa par... pana si tu ai observat ca are varful subtire... in comparativ cu alte lansete.. Dar noh... vad ca-ti place numele meu de-l mentionezi tot la a doua postare :? :?

Scrie răspuns