andriipopa75 are dreptate.
Nu stiu cum este montata lanseta dar inele Micro aduc un plus de senzitivitate.
Pe un blankde 7`6``ft. se pun 11- ineel micro +top care sunt mult mai usoare decat cele 8 inele inelele standard Concept care se pun pe o lanseta de acesta lungime.
Mai multe puncte de contact si inertia minima a blankului dotat cu inele Micro schimba sensibil senzitivitatea si echilibrul lansetei.
Distanta de lansare este la fel de mare comparatic cu inele cu diametru mai mare dar mai grele.
Ca tot bate campii Sava cu lansarea cu greutati mici cu pari azi la pescuit am facut un test comparativ
Lanseta Lamiglas XMG PR de 6`6``ft. putere de lansare reala 3.5-11g(1/16-5-16 oz. in catalog) fir Sufix Peformance Braid de 6lb. si jig de 5g si lanseta prietenului Bogdan care a pescuit cu un Carot Stix de 7`1``ft. cu putere de lansare 3/8- 7/8 oz. fir mai subtire ca diametru Varivas( si mai matasos) si cu jig de 7g.
Cu plastice identice eu aruncam cu cativa metrii in plus pentru ca lanseta mea se incarca deplin cu greutatea de 8- 8.5 g cat aveau jigul si plasticul.
Carot Stitul era mult prea puternic pentru greutatea care facea sa nu se incarce elasti ccat trebui incat sa obtina performante maxime.
Ambele lansete se plafonau undeva in jur distantei de 35m, performanta care este de multe ori insuficienta pentru a ajunge la pestii care stau la 5-10m mai departe
Alegerea corecta a puterii unui blank este cea mai importanta pentru a lansa departe cu un jig sa zicem de 7-10g.
Incarcarea elastica ajuta la obtinerea unor distante maxime cu efort cat mai mic.