Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de Andrei » 19 Oct 2012, 05:53

Nu am zis ca poti si tu... eu nu am pescuit corect, spre deosebire de tine.....eu doar am pescuit....si am mai si prins pe deasupra... e la mintea cocosului ca, cu orice lanseta poti pescui cu naluci mai mici decat plaja de aruncare recomandata... asta bineinteles daca iesi din zona de confort si pescuiesti incorect... altfel este imposibil... :roll: :roll:

Inclusiv in competitiile americane se pescuieste cu lansete mult mai puternice in cele mai groaznice agataturi, decat este nevoie pt naluca respectiva... asta nu pentru ca asa e corect... dar asa e nevoie pentru a putea scoate pestii din acele agataturi....

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Oct 2012, 06:06

Nemernic scrie:Dintre voi, cei care imbracati blankuri, ce stiti despre K2 TX-714MH-C ? Ceva opinii despre blankul asta ?
:mrgreen:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 19 Oct 2012, 06:30

Este un blank ceva mai finut decat verisorii sai de la st.croix sau kistler sau loomis care sunt inscriptionate cu 3/4oz. In rest pot doar spune ca este foarte senzitiv. Eram la pescuit cu vechiul meu Kistler Helium 2 LTX custom, iar un prieten cu K2-ul in cauza. Am dat amandoi cu aceeasi naluca, si anume un Kopyto de 6.2cm pe jig de 7g. Cu al meu nici o senzatie deosebita, in schimb cu K2-ul simteam bataile cozii nalucii de la capatul lanseului :roll: :roll:

Ca si plaja de aruncare, eu zic ca au etichetat corect blankul... adica cat zice atata duce... De cat de usor iese ansamblul final .... nu mai are sens sa pomenesc, pentru ca-ti leviteaza in mana :lol:

P.S. daca te chinui, cu asta poti arunca si 3g.. iar montat de spinning, chiar si 1-2g.... .... asta daca nu insisti sa pescuiesti corect....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2012, 07:26

cristian.ene scrie:Si cu St.Croix SCV 8`6``ft. de 2 oz. :lol: vad ca ai ocolit subiectul :wink:

Chiar acum am vorbit cu un client care se plange de modelul asta ca nu poate sa pescuisca cu mai mult de 30g.

Intuitia imi spune ca T-Russel vor ramane blankuri de nisa si ca altele sunt si vor fi populare ......

Sunt niste blankuri si atat, nu vad de ce sa ma agit, am treaba si altii au treaba, Bucurestiul e un oras mare, e simplu :lol:

Este incorect sa folosesti aceasta lanseta ca si argument..De ce??
Pentru ca aceste lansete sint concepute pentru salmon@steelhead,cu linguri oscilante si woblere..Sint facute sa lucreze altfel decit o lanseta pentru plastice.Ca le poti folosi si cu jiguri e altceva,dar nu poti avea pretentii de la ele,sa lucreze ca o lanseta de jig..
In general, cine le foloseste le ia pentru Dunare,ori acolo sint cu totul alte conditii..
Sint convins ca folosind linguri sau woblere in plaja indicata de producator ,se comporta cum trebuie..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2012, 07:31

Tot cu lanseta Light asta am sa pescuiesc si la pesti de 2-3 kile cand vor venii, e fun si nu vad de ce sa dau cu alt echipament.
Intre altele pentru a nu obosi inutil pestele,si pentru a-i da o sansa dupa ce il eliberezi,sau pentru a nu lasa salai cu jigul,woblerul intept in gura,dupa ce au rupt firul..In rest e fun,intr-adevar..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 08:06

semlecangheorghe scrie:
cristian.ene scrie:Si cu St.Croix SCV 8`6``ft. de 2 oz. :lol: vad ca ai ocolit subiectul :wink:

Chiar acum am vorbit cu un client care se plange de modelul asta ca nu poate sa pescuisca cu mai mult de 30g.

Intuitia imi spune ca T-Russel vor ramane blankuri de nisa si ca altele sunt si vor fi populare ......

Sunt niste blankuri si atat, nu vad de ce sa ma agit, am treaba si altii au treaba, Bucurestiul e un oras mare, e simplu :lol:

Este incorect sa folosesti aceasta lanseta ca si argument..De ce??
Pentru ca aceste lansete sint concepute pentru salmon@steelhead,cu linguri oscilante si woblere..Sint facute sa lucreze altfel decit o lanseta pentru plastice.Ca le poti folosi si cu jiguri e altceva,dar nu poti avea pretentii de la ele,sa lucreze ca o lanseta de jig..
In general, cine le foloseste le ia pentru Dunare,ori acolo sint cu totul alte conditii..
Sint convins ca folosind linguri sau woblere in plaja indicata de producator ,se comporta cum trebuie..
:shock: :shock:

adica daca dai cu linguri sau voblere arunca pana-n 2 oz dar nu poate arunca plastice mai grele de 30 de grame?
sigur asta ai vrut sa zici? ca suna tare rau...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Oct 2012, 08:08

cred ca s-a referit la pescuit cu jig vs pescuit cu reactive
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Oct 2012, 08:16

1. lansat:
o lanseta arunca sau nu arunca 2 oz fie ca e vobler, lingura sau jig
2. pescuit
la limita superiara a plajei de greutati lanseta eventual gafaie la recuperat bobleru nu jigul .
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Oct 2012, 08:33

Gigi,

drilul cu un salau de 2-3 kile cu echiapment light nu dureaza mai mult de 2-3 minute(maxim) deci pot si eliberati in stare excelenta.

Eu cred ca pestii care se prin in concursuri sunt infinit mai stresati de tinutul in lesa, la masuratori ,manipulati , trantiti si in sfarsit eliberati in numele competitiei 8)

Stiu de multi pesti sub masura tinuti inutil in cleme :wink:

De bibani de Bicaz cu basica iesita pe gura nu am auzit nici o vorba :wink: pesti eliberati evident de geaba si vorbim de cantitati importante masacrate.

Cred ca si destui salai din concursuri au sfarsit-o rau al fel ca bibanii de Bicaz.

Se vede care este fata adevarata competitiilor din RO si atitudinea fata de pesti.

Sa ne intorcem la blankuri

aveti parerea unui rodbuilder respectat in USA Matt Davis/Otterrods care analizeaza stiintific puterea si actiunea blankurilor.

http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 57&t=35086

Hello, I’m looking for the most sensitive jigging blank for small plastics.
My baits will be small plastics sized 3‘‘ – 4‘‘ and weighted between 3/16 – 3/8 grams.

In my opinion the following blanks could be a good choice:

Phenix TX-683ML-C
Phenix TX-714MH-C
St.Croix 5S70MF-G
St.Croix 5C610MXF-B

At the moment I prefere the Phenix TX-683ML-C, but I have no idea if the blank is rated correct and fits form my lures.

Has anybody build up one of these blanks and can tell me if it works fine with the lures I want to xxx?

Unfortunately, I have no possibility to touch one of these blanks before buying it. :(

Hope anybody can help with this. :)

Best regards, Fabian

................

si ce spune Matt / Otterrods

by Mattman » Sun Sep 11, 2011 11:39 am

FaBi wrote: weighted between 3/16 – 3/8 grams.

3/8 of a gram? Or do you mean ounces? I assume you mean ounces.

I personally think you need to be looking for ratings up to 3/8 ounce or even 1/2 ounce. At 5/8 and 3/4 ounce I think you're too heavy. Given that I'd opt for the following...

5S70MLF (lightest power option)
5S69MLXF (about 7% heavier in power than the MLF)
NFC MB 663-1 HM
NFC CB 704-1 IM (heaviest power option)

I personally think your Phenix options are rated too heavy. Although what I'm seeing of the Phenix K2's is that they are rated heavier than they truely are. Rods tend to feel quite sensitive when they're two powers under rated. So, you should probably opt for something slightly heavier than other manufacturers offerings.

care este puterea reala a blankurilor K2 :lol: masurata

http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 57&t=39910

Phenix K2 TX-683ML-C

Postby Mattman » Tue Feb 28, 2012 5:22 am
Just received this rod blank.

Measured out at 62°, 316 grams of power, and weighed 1.15 ounces.

In comparison to other 6'8" blanks...

25% less power than the 5S68MXF

30% less power than a BC802 GLX

37% less than the BC803 GLX

Very close in power to the SJ782 GLX, 5S70MLF, 5S69MLXF, 5S63MXF, MB 664-1 IM.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Oct 2012, 08:40

Tavi,

modelul ala de SCV paractic nu are putere sa arunce in forta adica normal o greutate mai mare de 30-35.

Andrei a aruncat pe sub mana probabil cu K2 ,,aproape 100g,, ep ce facem pescuitm sa ne facem ca pescuim.

I-am auzit pe multi ca au aruncat greutati mai mari decat ceel inscriptionate pe blank dar spunea ca au aruncat asa delicat :lol:

Deci poti sa arunci normal in forta si viteza 100g cu K2 sau asa finut si delicat ca o femeie ? :lol:

Scrie răspuns