Blank Matagi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Blank Matagi

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Oct 2012, 12:31

Desi are raportata o putere de pana la 3-4 grame, lanseaza mai mult. Lanseaza, deci nu arunca.
Io zic sa o arunci ,pentru ca nu respecta standardele.Duce mai mult decit scrie pe ea,e clar,deci este o alta lanseta(hmm,japoneza..)care alaturi de alte firme obscure le lanseaza pe piata fara teste suficiente..

Io zic sa te orientezi spre NFC,singura firma care respecta suta la suta diametrele si puterile inscriptionate pe eticheta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Oct 2012, 17:17

Leo,

blankuriel se numesc T-Russel si sunt din putinele oferte de blankuri japoneze disponibile.

Au referinte bune dar oferata lor este mica aidica au cateva modele potrivite cu pescuitul de aici si din seria care ai vazut au doar de 7`6``ft.

De ce sa pescuiesc din barca cu lanseta de 7`6``ft, cand una de 6`6``ft.sau 7`ft e mult mai potrivita ? doar ca sa am un T-Russel?

Au un singur tip de actiune si lansetele au varf subtire care se potriveste la uneel situatii de jigging

Seria Salt Water Shore blank are fix 5 modele de la puterea Light(LL) al MH (max 1 oz) si au varfuri extrem de subtiri care ori sant pline ori sunt cu blector.deci nu merg pentru orice tip de aplicatie cu naluci soft.

Nu vad cum pescuiesti cu o lanseta din asta la stiuca in schimb cu un blank Mag Bass poti da si la salau si la stiuca.

Nu am observat ca blankurile T-Russel sa fie atat de populare nici la noi nici in USA cum sunt G.Loomis, NFC,St.Croix Lamiglas, Seeker sau altele.

Alte firme japoneze au o oferta mult mai larga de lansete foarte bine facute de fabrica.

Urmeaza sa vad un model M de la T-Russel si foarte posibil sa aduc cateva blankuri.

Daca tot ziceai ,,da D Liviu daca nu vrei sa ai probleme la astfel de accidente sa stie ca Loomis e alegerea perfecta .Tragi da pesti fara probleme adica pesti mari nu gluma le lovesti le zgarii etc si n au nici pa dracu,, e loc de intrepretare ca nu sunt asa de rezistente si poti sa tragi de ele full de un peste de 20-30kg daca intra :wink: .

Fiabilitatea este un factor important pe o piata unde pescarii rup in accidente variate un numar important de blankuri G.Loomis, Lamiglas sau St.Croix care numai fragile nu sunt.

Durabilitatea este importanta cand o lanseta costa 350-400$ , nu?

Ar mai fi garantia, costuri de transport si reparatie deci dureri mari de cap pentru toata lumea.

Ai luat in calcul pozitia de rodbuilder sau distribuitor de blankuri T-Russel ?

Sa inteleg ca GLX nu e senzitiv ? dar il recomanzi

Nu cred ca ai o privire de ansamblu :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Oct 2012, 18:22

Si nu au in oferta blankuri blankuri 1 piece pentru pescuitul speciilor de la noi :wink:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 18 Oct 2012, 11:10

Dureri mari de cap sunt pentru orice produs cand se defecteaza. Daca blankurile se rup, Mamoru le inlocuieste fara nici o problema, daca a fost defect de fabricatie. Ingrijorarile cum ca nu se ofera garantie sunt departe de adevar si faptul ca un colet din Japonia ajunge in 3-10 zile, comparat cu SUA, de unde dureaza mult mai mult.

Nu am inteles de ce nu ar fi potrivite pentru aplicatiile de la noi... ... inseamna ca nici cele americane nu sunt bune pentru aplicatiile de la noi, doar sunt facute pentru pescuitul bass-ului... noi nu avem bass... Nu?!:roll: :roll: :roll: Sau?!....

De exemplu sunt si blankurile T-RUSSELL "AREA", care pot sa spun ca sunt cele mai finute blankuri pe care le-am vazut pentru pescuitul pastravului si al cleanului... Multi le folosesc cu foarte mare succes la clean de exemplu.....

Iar blankurile de 7'6" de care spui, nu au nici varful plin nici blector....... de obicei la blankurile care au solid carbon tip, scrie in tabel. Este o fibra mai rigida, finut mai blanda ca si Phenix K2, la fel de usoare, deci nu este nevoie de varfuri groase... Sunt blankuri ideale pentru pescuitul cu jiguri, cele mai finute, putand fi folosite si la alte aplicatii. Le folosesc deja foarte multi pescari si sunt foarte multumiti de ele... pentru pescuitul salaului...

Alt exemplu de blankuri folosite in pescuitul salaului, si foarte recomandate de un rodbuilder german, sunt T-RUSSELL SOLID CARBON, de 6'0" dintr-o bucata. Intradevar sunt niste blankuri pe care inca nu le-am vazut, pentru simplu fapt ca mi se pare ciudat un blank din carbon plin, dar asta nu inseamna ca nu sunt bune :roll: .

T-RUSSELL TR69 Super Ajax, TR69 Super Rozy Figaro si T-RUSSELL TR74 Super Mebaru, cu varf pli de carbon, blector se potrivesc perfect pentru pescuitul cleanului si al bibanului, fiind foarte asemanatoare cu seria Kirisame de la Megabass.

Intradevar nu este o gama foarte larga, dar suficient cat sa acopere anumite aplicatii pentru pescuitul din Romania.

Cristi, de ce cu un blank Mag Bass poti da si la stiuca si la salau? cum ai calculat atat de avansat, de cu T-Russell a iesit altfel calculul, un blank pe care de altfel nici nu l-ai vazut, doar ai dat cu presupusu' ! ... Ca nu prea inteleg cum tragi asemenea concluzii, din spatele unui ecran sau pescuind la biban si la clean?

Parerea mea e ca fiecare stie cu ce lungimi este obisnuit... Sunt pescari, care nici din barca nu se pot obisnui cu lansete mai scurte de 8'6", sau care nici de pe mal nu vor sa pescuiasca nici in ruptul capului cu lansete mai lungi de 7'. Aceasta preferinta ramane la latitudinea utilizatorului final nu a rodbuilderului... sa-i bage la om pe gat ceva.... ca asa zis rodbuilderul, care in cazul de mai sus... pescuieste doar la biban si strapazan (in ceea ce-l priveste pescuitul cu naluci la rapitori)... Rodbuilderul trebuie sa inteleaga inainte de toate preferintele utilizatorului si abia apoi sa-i recomande ceva.

Cristi! Nu te supara, dar nici tu nu ai o privire de ansamblu, mai degraba una foarte ingusta, si o spun fara sa exagerez...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Oct 2012, 16:07

Andrei,

stiu despre largimea ta vederi parerea ta : ,,spiral wrap arata urat,, si inelele K sunt ,,grele , ,si au o forma dizgratioasa pentru frumoasele tale finisaje :lol: lucruri scrise aici pe forum.

Pot sa o pun pe seama varstei inca pubere dar sa dai dovada de pubertate si in rodbuilding :wink:

In ce priveste ,,strapii,, am prins destui de 2-4 kile cand am fost pe unde erau. Momentan pescuiesc cu o lanseta light la pesti de 0.5-1.5kile care maninca in acest moment.
Tot cu lanseta Light asta am sa pescuiesc si la pesti de 2-3 kile cand vor venii, e fun si nu vad de ce sa dau cu alt echipament.

De blankurile T-Russel nu am vorbit nimic de rau doar ca nu le vad asa de populare ca altele.

Stiu ca ai sustinut ca blankurile SCV 8`6``ft. de 2 oz. duc fara probleme aceasta greutate dar stiu zeci de pescari care se plang ca nu le pot folosii pe Dunare si dau cu ele pe lacuri :lol:

Spun asta pentru un varf atat de subtire cum are SCV(tip 4.5 sau 1.76mm) nu are cum sa pescuiasca corect cu jiguri de 40-45g+ plastice.

Era clar ca un varf atat de subtire a fost gresit proiectat de St.Croix pentru arunca si pescui corect cu 2oz e jenant sa sustii asta cand zeci de pescaris e plang de performantele reale modele SCV 8`6``ft. 2oz.

Si eu am adus peste 70 de blankuri din acest model dar i-am avertizat ca puterea maxima este de 30-35g cu tot cu plastic.

Eu i-am avertizat pe cumparatori de problema tu ai sustinut pana in panzele albe ca St.Croix stie ce face :lol: cam asta e diferenta dintre noi.

In cazul blankurilor T-Russel SW Shore varfurile de 1.2 - 1.3mm deci sunt foarte subtiri comparatic cu blankuri americane de 1.55mm care pescuiesc la limita (corect) cu 7g.

In al doilea rand au o greutate mai mica deci mai putin material decat un GLX, NFC -HM sau un SCV la aceeasi putere si lungime si evident sunt mai subtiti in pereti.

E ceva indecent sa le spunem clientilor ca sunt blankuri Hi-tech (K2 / TR) dar sunt mai fragile ca altele HM sau IM ?

Fiiind mai subtiri in pereti sunt sanse statistice sa se rupa mai usor decat lansete putin mai grele dar mai rezistente :lol:

S-a intamplat si cu noile generatii de Sage(G5) sau Orvis(Zero-G) care pentru cateva grame au sacrificat rezistenta blankurilor .S-au rupt o gramada de blankuri in drill cu pesti mari e drept dar vechile generatii de blankuri o faceau mult mai rar.

Oricum blankurile HM nu sunt pentru toti pentru ca stiu cat de neglijenti sunt multi dintre pescari

E clar ca in utilizare normala blankurile T-Russel ar trebui sa nu aiba probleme, dar pot sa se rupa mai usoar decat altele la mici abuzuri care le stiu si le vad la multi pescari.

Maiine am sa vad un blank de putere ML T Russsel Shore.

Prin comparatie cu TR blankurile K2 au varfurile mai consistente ca putere si respecta puterea de aruncare.

K2 nu imi plac pentru ca sunt prea rigide , am sa pescuiesc cu un model ML sa vedem ce mare branza 7 g in minus diferenta fata de alte blankuri

imi traduci si mie ,,finut mai blanda ca si Phenix K2,, se refera la actiune ca nu e clar :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 18 Oct 2012, 17:13

crsti... Stiu ce am sustinut si nu este ceea ce descri tu mai sus. Citesti printre randuri doar ce-ti place tie sa citesti si interpretezi cum iti convine tie mai bine. Nu ai decat... oricum lumina nu se va face la tine in intunecimea materiei cenusie in curand.

Spiral wrap nu eu am spus ca arata urat... asa spun "statisticile". K guides, cele de spinning, KL, sunt greoaie in comparatie cu Y-urile, KT-urile nu... drept dovada ca le si folosesc.

Varfurile intradevar sunt subtiri... dar fibra nu e aceeasi ca si la lansetele americane pe care ai ajuns sa le cunosti... uite exemplu si la K2, care tie, bineinteles personal, ti se par prea rigide, cel de 7'3" pana in 2 oz... cam cat este de gros varful?... 1.9mm... si am pescuit cu el si cu naluci de aproape 100g, fara probleme... deci cam duce, la 1.9mm.. brrrrrr

Alt exemplu, care nici macar tie nu ti se pare cadrat eronat (cel putin asa consideri maestria matale), tot Phenix, K2, TX-765H-C... tot pana intr-un oz, asemeni TR 76 MH.... este cu un varf.... minune.... nici mai gros nici mai subtire de 1.6mm.... dar vai... nu este oare prea subtire? ca sa duca cei 1 oz scontati? Pai nu, pentru cacristi ene a zis
blankurile K2 ... respecta puterea de aruncare
dar vai... cu un varf atat de subtire? Oare este posibil?! :roll: :roll: :roll: Hopa... Maine ai sa sustii ca nici astea nu respecta "standardele" ENEsciene... Hai mah cristi... Esti dus rau... deja de 2 luni de zile tot maine ai sa vezi un blank T-Russell... ce naiba... fuge lumea de tine!? ce le faci de-i sperii in halu' asta?!... Bag de seama ca-ti place piesa "AZI NU"... te rog eu nu... maine... poate...

Spune-ne si noua... cum se pescuieste "CORECT"... este un cuvant pe care-l folosesti prea des, dar cred ca la fel ca si multe alte cuvinte pe care le folosesti, nici tu nu sti ce vrei sa spui cu el.... Adica, vroiam sa stiu... tu de unde sti ca pescuiesti "corect"... Cum te-ai autoevaluat atat de bine? Ai dat un test? sau cum poti sa sustii asta! Si in pescuit ca si alte "domenii" liberale .. de exemplu sexul... poti spune ca faci sex corect? Poate doar... corect ca fac sex... dar nu ca fac sex correct :lol: :lol: :lol: Nici macar pestele nu stie daca joci naluca corect sau pescuiesti corect, el raspunde la niste stimuli pe care-i poti nimerii sau nu, in functie de experienta sau inspiratie de moment.

Mai iesi la un pescuit si detaseaza-te de viata virtuala ca o iei razna... CORECT!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Oct 2012, 18:05

Si cu St.Croix SCV 8`6``ft. de 2 oz. :lol: vad ca ai ocolit subiectul :wink:

Chiar acum am vorbit cu un client care se plange de modelul asta ca nu poate sa pescuisca cu mai mult de 30g.

Intuitia imi spune ca T-Russel vor ramane blankuri de nisa si ca altele sunt si vor fi populare ......

Sunt niste blankuri si atat, nu vad de ce sa ma agit, am treaba si altii au treaba, Bucurestiul e un oras mare, e simplu :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Oct 2012, 19:01

Dintre voi, cei care imbracati blankuri, ce stiti despre K2 TX-714MH-C ? Ceva opinii despre blankul asta ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 18 Oct 2012, 19:44

cristi... nu am evitat subiectul...doar ca s-a discutat suficient pe tema asta... nu ai priceput nici atunci nimic din ce am spus.. nu ma astept sa piricepi nici acuma...si incerc sa raman on topic... ca sa fiu CORECT!!!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Oct 2012, 23:51

Andrei,

si cum ai aruncat cu aproape 100g cu K2 Heavy :lol:

Cu aproape 5g arunca ? adica arunca mult peste plaja de lansare si mult sub, miracol arunca de la 5g la aproape 100g, fantastic e o lanseta care sfideaza legile fizice :lol:

In scurt timp aflam ca se poate se pescui la orice specie cu modelul sta K2 cu care poti sa prinzi de la cleni si bibani la stiuci capitale si somni de 100kg.

Scrie răspuns