Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Apr 2011, 08:26

@ Mihai .... spune-ne mai multe despre Saturn Ka-boat 430 .....
Multam :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ovidiu66
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovidiu66 » 20 Apr 2011, 13:13

Nemernic scrie:@ Mihai .... spune-ne mai multe despre Saturn Ka-boat 430 .....
Salut Nemernicu-le, lasa-l pe Mihai sa ia o pauza ca l-am inebunit eu cu intrebarile pe alt forum.Ia de aici... http://www.barcaholic.ro/showthread.php ... a-perfecta , articol de manual.Noroc bun!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Apr 2011, 15:06

ovidiu66 scrie:
Salut Nemernicu-le, lasa-l pe Mihai sa ia o pauza ca l-am inebunit eu cu intrebarile pe alt forum.Ia de aici... http://www.barcaholic.ro/showthread.php ... a-perfecta , articol de manual.Noroc bun!
:D ... multam ptr info.....
Tare "cumsecade" vad Kaboat-ul ala :twisted: ..... Ati gasit ceva magazine pe la noi prin Romanica ?
:bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ibanez
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ibanez » 20 Apr 2011, 21:58

Adrian SB scrie:
ibanez scrie:
de Kolibri ce zici ?

multumesc
Din ce am citit pe un forum ucrainian kolibri si bark sunt similare.
Eu mi-am comandat tot o ucrainiana Aqua-star, in primul weekend dupa Paste merg dupa ea la cernauti.
salut ,ce model ti-ai comandat si cat costa ?

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 20 Apr 2011, 22:39

Uite aici un articol cu poze cu tot fara sa fie nevoie sa te inregistrezi:

http://www.barcaholic.ro/content.php/13 ... barca-port abila-perfecta

Ca erata la articol, barca e facuta in Corea de sud, iar fabricantul are experienta, face barci pentru armata Coreana, etc.
Saturn nu e decat un nume sub care se vand aceste barci. Am mai vazut o varianta asiatica a barcii cu bot ridicat (bine pe valuri)

Trebuie descoperit cine vinde barci de la acest fabricant.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Apr 2011, 06:48

Domnilor , iertati-mi ,, indrazneala " , insa barca asta , Saturn , ... nu-i cea mai buna barca pentru un pescar . Este o barca de desant . Ocupantii stau in genunchi pe podina sau in fund pe baloane pe perioada marsului . Probabil este , tehnic vorbind - extrem de bine realizata , se preteaza perfect la un motor , .... insa repet , parerea mea , ca forma nu-i cea mai buna alegere pentru un pescar . Nu uitati ca un pescar are nevoie de-un scaun , de spatiu pentru cutiile cu ,, maimute " , de spatiu pentru diverse bagaje . Asta , intre baloane , pune la dispozitie un spatiu extrem de putin generos .
In sfarsit , .... poate gresesc eu . Insa eu , daca as avea de ales dintre mai multe variante constructive de barci gonflabile din aceeasi clasa/gabarit , p-asta as viza-o ultima . Si repet , probabil este extrem de bine realizata . Asta nu contest .

ovidiu66
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovidiu66 » 21 Apr 2011, 13:28

modigliani scrie:Domnilor , iertati-mi ,, indrazneala " , insa barca asta , Saturn , ... nu-i cea mai buna barca pentru un pescar . Este o barca de desant . Ocupantii stau in genunchi pe podina sau in fund pe baloane pe perioada marsului . Probabil este , tehnic vorbind - extrem de bine realizata , se preteaza perfect la un motor , .... insa repet , parerea mea , ca forma nu-i cea mai buna alegere pentru un pescar . Nu uitati ca un pescar are nevoie de-un scaun , de spatiu pentru cutiile cu ,, maimute " , de spatiu pentru diverse bagaje . Asta , intre baloane , pune la dispozitie un spatiu extrem de putin generos .
In sfarsit , .... poate gresesc eu . Insa eu , daca as avea de ales dintre mai multe variante constructive de barci gonflabile din aceeasi clasa/gabarit , p-asta as viza-o ultima . Si repet , probabil este extrem de bine realizata . Asta nu contest .
Domnule, din titlul articolului reiese foarte clar faptul ca este vorba despre< portabila perfecta>, nu despre< barca de pescuit perfecta>.Saturn Ka-boatul este destinata mai multor activitati, nu strict pescuitului din barca.Ideea de baza este sa gasim barca perfecta care sa te insoteasca tot timpul, sa aiba calitatile mai multor barci intr-una singura, fara sa iti complice foarte mult existenta.Pentru un pescar care are nevoie de confort maxim si care cara toata "sufrageria" dupa el, cel mai potrivit este sa stea pe mal.Pe multi dintre noi ne intereseaza o barca universala si se pare ca Saturn Ka-boat-ul are cele mai multe calitati.Are un singur dezavantaj: NU se comercializeaza in Romania.

ovidiu66
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovidiu66 » 21 Apr 2011, 14:43

modigliani scrie:Domnilor , iertati-mi ,, indrazneala " , insa barca asta , Saturn , ... nu-i cea mai buna barca pentru un pescar . Este o barca de desant . Ocupantii stau in genunchi pe podina sau in fund pe baloane pe perioada marsului . Probabil este , tehnic vorbind - extrem de bine realizata , se preteaza perfect la un motor , .... insa repet , parerea mea , ca forma nu-i cea mai buna alegere pentru un pescar . Nu uitati ca un pescar are nevoie de-un scaun , de spatiu pentru cutiile cu ,, maimute " , de spatiu pentru diverse bagaje . Asta , intre baloane , pune la dispozitie un spatiu extrem de putin generos .
Domnule, este foarte bine sa avem pareri personale ,sa participam la discutii.Un om s-a straduit sa scrie un articol prin care ne arata ceva, ne ofera un plus de informare.Daca va uitati doar la poze si nu cititi ce a vrut sa scoata in evidenta acel om, cel putin abtineti-va de la comentarii "tehnice",sau de genul "ca ar fi ultima barca din clasa sa, pe care a-ti alege-o".La toti ne face o deosebita placere sa criticam orice, fara sa venim cu ceva la schimb, fara sa oferim cel putin o alternativa de comparatie.Cine nu este capabil sa creeze, binenteles se face critic, este varianta simpla.Veniti si dumneavoastra cu un articol concret, pentru ca si noi cei mai putin initiati, sa putem face o comparatie intre produse sau puncte de vedere diferite.Noi in loc sa incurajam un om care are ceva de spus si care isi pierde vremea sa ne scrie articole complete, repede ii dam in cap si devenim "critici".Criticati domnilor, dar atunci cand ajunge-ti cel putin la nivelul autorului.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 21 Apr 2011, 16:55

ovidiu66 scrie:
Domnule, este foarte bine sa avem pareri personale ,sa participam la discutii.Un om s-a straduit sa scrie un articol prin care ne arata ceva, ne ofera un plus de informare.Daca va uitati doar la poze si nu cititi ce a vrut sa scoata in evidenta acel om, cel putin abtineti-va de la comentarii "tehnice",sau de genul "ca ar fi ultima barca din clasa sa, pe care a-ti alege-o".La toti ne face o deosebita placere sa criticam orice, fara sa venim cu ceva la schimb, fara sa oferim cel putin o alternativa de comparatie.Cine nu este capabil sa creeze, binenteles se face critic, este varianta simpla.Veniti si dumneavoastra cu un articol concret, pentru ca si noi cei mai putin initiati, sa putem face o comparatie intre produse sau puncte de vedere diferite.Noi in loc sa incurajam un om care are ceva de spus si care isi pierde vremea sa ne scrie articole complete, repede ii dam in cap si devenim "critici".Criticati domnilor, dar atunci cand ajunge-ti cel putin la nivelul autorului.
@Ovidiu, d-aia e forum de discutii, ca sa ne spunem parerile. Nu te mai aprinde. Pictorul si-a spus parerea, si are cateva observatii foarte la obiect, mai ales ca aici e site de pescari. Nu a injurat, nu a jignit, doar a observat omul ca nu prea e spatiu intre baloane ca sa iti intinzi catrafusele. Ba chiar a presupus calitati pe care barca nu le are.

@Pictorul. Mogdigliani este unul din pictorii mei preferati ;-)
Apoi... despre barca

*Nici o pneumatica nu cred ca e barca de pescuit perfecta dpdv confort. Intotdeauna voi prefera Smokercraftul Alaskan 15 ft oricarei penumatice normale cu chila gonflabila. Iar in ochii mei Smokercraftul e o barca mica dar adecvata unor conditii extrem de diverse. Pneumaticale sunt doar alternative, cand nu ai posibilitatea (spatiu, comoditate, posibilitati de lansare) sa ai o barca rigida suficient de mare.

*Ka-boat-ul l-am cumparat ca inlocuitor de caiac sit-on top, un fel de CANOE cu oglinda pt motor. Imi place mult pescuitul din caiac, asa ca sunt obisnuit cu spatiul limitat. Uneori nu este fezabil sa mergi cu caiacul, ai de parcurs distante prea mari pe apa (trebuie motor), sau pur si simplu nu ai cum sa il pui pe o anumita masina, sau sa il lasi peste noapte acolo. In plus ka-boatul are o capacitate uriasha de incarcare, intra in el TREI persoane + ceva bagaje confortabil si e foarte usor pentru lungimea data (25 kg!!). Am un quicksilver 340 care ma speteste (50kg).

*Urasc barcile scurte! Orice barca sub 3 metri o consider strict barca de o persoana. Ba chiar si Quicksilverul 340 pare un pic inghesuit pentru doi oameni care pescuiesc. Din ka-boat pot pescui lejer 2 oameni. Vaslitul e iar o problema la barcile prea scurte.

Pentru mine, barca pneumatica perfecta pentru pescuit este Achilles-ul 360, nici nu incape discutie.
http://www.barcaholic.ro/content.php/12 ... e-ce-barca!

Iar barca de pescuit ideala, in ochii mei, este Lund Alaskan 1800

Bafta si la mai mare :-))
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Apr 2011, 17:11

ovidiu66 scrie:Domnule, este foarte bine sa avem pareri personale ,sa participam la discutii.Un om s-a straduit sa scrie un articol prin care ne arata ceva, ne ofera un plus de informare.Daca va uitati doar la poze si nu cititi ce a vrut sa scoata in evidenta acel om, cel putin abtineti-va de la comentarii "tehnice",sau de genul "ca ar fi ultima barca din clasa sa, pe care a-ti alege-o"..
HOOOOOOOO ! Omule , ..... ce-ai ??? Mi-am exprimat parerea personala ! Atat !!! Daca citesti mai atent ce-am scris , am pomenit despre probabilitatea de-a fi impecabil realizata . Atata spun - si repet - si INSIST - pentru nevoile unui pescar , pentru cat are un pescar nevoie sa se miste in barca ...... PERSONAL o gasesc ca fiind nepotrivita ! E foarte buna pe perioada de deplasare , de mars , dar foarte incomoda pe timpul pescuitului . Parerea mea , ..... PUNCT ! Poa' sa aiba barca aia pana la 10 m lungime si stabilitate ca niciuna alta ! Cu aprox 40 de cm intre baloane ( spatiu interior util ) , din pmdv e ,, degeaba " . Inca putin si ajungem la ,, banana " ! ( permite-mi , te rog , sa cunosc macar aproximativ ce presupune pescuitul din barca pneumatica )

Vrei sa ti-o iei ? Ia-ti-o ! Sa fi sanatos , sa ne scrii !

..............................

p.s. Te invit la discernamant pe viitor si la parcurgerea intregului continut al topicurilor . Sunt unul dintre cei ce-aqm felicitat pe autor pentru pertinenta spuselor in postarea initiala .

...............................

p.s.s. Nimic nu schimba , inclusiv interventia ta , faptul ca PENTRU PESCUIT este ultima barca pe care mi-as alege-o ! Si repet : PAREREA MEA !

................................

p.s.s.s. Daca as afirma intr-un alt topic ca nu-i de mers cu un Ferrari pe Dunare ...... ai intelege ca ma refer la faptul ca un Ferrari e masina proasta ?

Scrie răspuns