Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Apr 2011, 21:01

pe langa rauri, barca aia lunga, ingusta si usoara poate fi utila pe lacuri montane unde accesul la apa este dificil si ai de parcurs distante mari.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Apr 2011, 21:09

Ti-am inteles aluzia , ma refer la orice tip de pescuit din barca .
In ultimele doua weekend-uri am avut privilegiul sa asist ( de foarte de aproape ) la concursurile de spinning de pe Gostilele si Sarulesti , unde-am vazut zeci de tipuri de pneumatice , de multe tipuri de gabarite si forme .
Pentru un pescar de spinning pasionat nu-i mare diferenta la bagaje fata de-un stationarist ( personal - port in barca mai multe bagaje , cutii si lansete la spinning decat la stationar . La stationar ajung uneori 2 lanseta si doua galetuse cu momeli ) . Pentru ambele tipuri de pescuit , dincolo de bagaje , incep sa discut despre : o sticla cu apa ( bere , orice ) , un spatiu pt mancare ( cutie , pachet , etc ) .
Insa la ambele stiluri , ca sa poti numi comod pescuitul dintr-o barca pneumatica , conditia principala - zic eu - este posibilitatea amplasarii pe podina a unui scaun ( de orice fel ) . Asta in primul rand . Abia de aici incolo , in functie de fiecare-n parte - cat este de organizat - putem vorbi despre bagaje .

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Apr 2011, 21:14

Tavi scrie:pe langa rauri, barca aia lunga, ingusta si usoara poate fi utila pe lacuri montane unde accesul la apa este dificil si ai de parcurs distante mari.
Corect ! Asa este . Pentru asemenea locuri .....

Insa am privit iarasi pozele Saturnului . Barca-i prevazuta cu ..... trei ( !!! ) banchete , lucru ce trimite fara echivoc la ceea ce spuneam eu mai devreme - este o barca de desant ( transport ) - nu se preteaza la pescuit ( chiar , dracului , n-or da trei pescari la peste stand ca-n tramvai , unul in spatele celuilalt ! ) . Iar eliminarea banchetelor poate face ca baloanele sa se departeze in zona centrala a barcii ( e doar o presupunere bazata pe oaresce experienta - ma exprim insa fara sa cunosc barca respectiva ) .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Apr 2011, 21:15

Eu prefer fara scaun. Pe ape de munte limpezi unde mai inoata cate un clean si un pastrav care vad a dreac de bine o pozitie inalta pe scaun nu e ce trebuie.
Spatiu de bagaje e destul si in asta dar altfel distribuit :D
Eu as sacrifica confortul pentru celelalte calitati.
Pan la urma depinde ce vrea fiecare.
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Apr 2011, 21:20

nici nu folosesc scaun.stau pe o scandura pusa transversal peste baloane .

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Apr 2011, 21:36

Tavi scrie:Eu prefer fara scaun. Pe ape de munte limpezi unde mai inoata cate un clean si un pastrav care vad a dreac de bine o pozitie inalta pe scaun nu e ce trebuie.
Spatiu de bagaje e destul si in asta dar altfel distribuit :D
Eu as sacrifica confortul pentru celelalte calitati.
Pan la urma depinde ce vrea fiecare.
Tavi, daca stai 5-6 ore in barca, fie ea si un kaboat :D , conteaza al naibii de mult confortul. dupa aia ai motive sa nu mai iesi cu barca din cauza durerilor de spate...
Firesc, te faci cat mai mic la clenoci si pistruiati...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Apr 2011, 21:46

Multam Doamne, nu am probleme cu spatele si deocamdata pot sta in *** pe o scandura atatea ore. As zice ca statul cu curul in barca e spa si relaxare pe langa 5-6 ore si nush cati kilometri de catarat, tarat, ghemuit si lansat din tot felul de pozitii nenaturale pe un rau de munte in wadersi care iau apa... rece. :D
Daca vreau confort stau acasa in fotoliu. :twisted:
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Apr 2011, 21:53

excelent!
Musca 13

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Apr 2011, 21:54

Bun sistemul Edi.
Tavi, asa e la jnur, poezie si apa rece.:D Nici eu n-am probleme cu spatele...inca.
Ne vedem in cativa ani la Felix.. :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns