alegerea unui echipament de pescuit la rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Iun 2006, 18:59

lasa dane ca avem aici doctoru cu diploma in pescuit...ma mir ca l-ai ratat!

chiar crezi ca ma intereseaza mai dusule ce crede lumea despre mine...ti-am mai spus la mine pescuitul este o placere nu o obsesia care pe tine te-a transformat in "neom"! sa stii ca de aia nu mai pot sa ma duc la peste si sa prind peste ca arunci tu cu noroi in mine....muahahahaha :lol: :lol: fix-pix...poate altii nu stiu cum i-ai balacarit pe Dragoi, Zabet, Musatescu si altii ca sunt "paraleli"( asta e expresia ta) cu pescuitul si numai tu esti bun, de altfel ai afirmat despre mai multi treaba asta inclusiv despre unii de pe forum de aici...pe care altfel le canti in struna poate iti mai cumpara una alta si tie...

dar stii ceva...eu nu vreau totusi sa iau ban din cauza ta si de acuma incolo iti dau IGNORE si un binemeritat FUCK OFF! :lol: :lol:

scuzele de rigoare pt. restul care chiar nu trebuie sa suporte cum se cearta un om si un diliu! :lol: :lol:

viata lunga iti doresc si sa traiesti in Universul tau!

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 02 Iun 2006, 19:27

tali,
mi se pare cam dubios textil de "0,12"/10kg, ai grijă să nu-ţi iei ţeapă. Ideal ar fi să mergi pe sfaturile celor care postează aici şi să investeşti în originale, mai scumpe, dar mai sigure. S-ar putea să mă înşel totuşi şi să fie vorba de ceva autentic :oops:
Textilul atacă nu numai galetul mulinetei, ci şi inelele lansetei dacă sunt de slabă calitate.
Referitor la cealaltă întrebare privind capacitatea unei mulinete, am ceva rezerve, în sensul că, am văzut textile (produse diferite) pe al căror ambalaj este inscripţionat acelaşi "diametru" dar este vizibilă diferenţa de grosime dintre ele, aşadar există "textile" şi "textile".
Este bine ca, înainte de a bobina pe tambur firul textil, să încarci cu mono pentru că nu cred că pe o mulinetă din gama 2000 sau chiar 2500 spre exemplu, ai nevoie de 100 de metri sau mai mult de fir. Evident, aceasta este o părere personală.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 02 Iun 2006, 22:42

Apropo de Rod-builderi,cam cati mai meseriasi ar fi la noi?Am cumparat de la Andrei Zabet un bat facut de Aurel Onut si este Ok dupa mine.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Iun 2006, 22:54

Daca am incarcat tamburul unei mulinete marimea 2500 cu textil full(aprox 150yds/137m),desi nu ma folosesc de tot acel fir de pe tambur,in timp se deterioreaza si acel fir nefolosit,de sub firul folosit,fiind udat la fiecare partida de pescuit?
Incepe sa-mi para rau ca nu am bagat intai un mono,apoi peste textil doar cat imi era necesar acum... :roll:
cum ma sfatuiti?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Iun 2006, 23:32

Michael, lasa-l asa. Cand incepe sa se scamoseze, sa se uzeze prea tare firul, il intorci, si uite asa vei putea sa-l folosesti si de la celalalt capat :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Iun 2006, 23:35

ok...dar in final,intre cele 2 capete folosite va fi o bucata(mijlocul) nefolosit dar uzat moral...in fine,e bine si asa :D

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 02 Iun 2006, 23:43

Eu zic ca n-are rost sa te zgarcesti la 50-60 de metri de fir, si pe urma sa-ti tremure pipota-n tine cand iti intra o captura frumoasa ;).
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Iun 2006, 23:44

corect ceea ce spui.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 03 Iun 2006, 19:58

ma intereseaza si pe mine cabelas pro guide 7'6'' sau 8'6'',as fi curios sa aflu parerea unui pescar de pe forum care are batu asta,eventual o parere

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Iun 2006, 20:06

eu am Cabelas Tourney Trail IM7 8'6"ft, medium, 8-12 lb. , 3/8-3/4 oz Fast

supermultumit,foarte sensitiv,lungimea e optima pt a scana paralel cu malurile raurilor,f. usor,rapid si progresiv in acelasi timp are rezerva de putere in baza.
cred ca daca-ti cumperi Pro Guide cu aceleasi caracteristici batzul va fi foarte asemanator,diferenta va fi doar de tipul de grafit,Pro Guide fiind IM6.
Oricum,Cabelas face bete bune zic eu si la pretul pe care il are Pro Guide,isi merita toti banii,decat sa cumperi ceva de pe piata noastra.

Scrie răspuns