alegerea unui echipament de pescuit la rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Iun 2006, 21:05

Michael scrie:ok...dar in final,intre cele 2 capete folosite va fi o bucata(mijlocul) nefolosit dar uzat moral...in fine,e bine si asa :D
Michael, atunci pune-ti atza de cusut pe tambur, si fir doar cate 30-40 m ca sa nu faci risipa :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Iun 2006, 07:36

you are very funny my friend... :?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 04 Iun 2006, 08:13

Michael, nu te sfatiuesc sa intorci firul textil.Eu, in momentul cind tamburul incep sa se goleasca, pun umplutra sub ata(nailon de 0.35) , in felul asta partea uzata ramine prima.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Iun 2006, 10:51

mihai, de ce nu e bine sa intorci textilul?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 04 Iun 2006, 14:01

Nu am spus , "nu trebuie" , am dat un sfat.Este posibil ca in portiunea de 20-40 de textil folosit sa existe o fisura(cauzata de contactul cu pietrele sau scoicile) , imagineaza-ti sa agati naluca la capatul lanseului (evident dupa ce ai intors firul) si sa pierzi 40 m (asta e un caz fericit, sa nu zic ceva de un dril ca..... :oops: )
Eu folossc pe tamburul de 3000FG 150 yds ata si restul umplutura nailon.Cind imi ramin cam 40m textil , dau jos umplutura de nailon si inlocuiesc cu o rola de 150 yds textil nou iar crimpeiul il pun "inaintas"Legatura intre fire se face in felul asta "nou" cu "nou".cind se duce "inantasul" bag iar unplutura nailon si ciclul se reia.Poti sta linistit in legatura cu nodul intre firele "noi" nu o sa ai probleme.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Iun 2006, 20:12

Michael scrie:ok...dar in final,intre cele 2 capete folosite va fi o bucata(mijlocul) nefolosit dar uzat moral...in fine,e bine si asa :D
Nu-ti mai fa probleme de pomana ,firele textile sunt altfel decat mono,nu prea se deterioreaza in timp datorita razelor UV,.cand datorita frecarilor pe inele pe rola de ghidare a firului de la mulineta se scamoseaza prea tare intoarce firul cum spunea Adi si nu vei avea probleme,iar daca folosesti forfach mono fluorocarbon sau nu ,niciodata nu ti se va rupe firul textil ci intotdeauna forfachul (normal daca ai ales rezistenta lui corect).
Cred ca e al cincelea an ,daca nu ma insel,de folosire a unui FIRELINE de 4lb. pe o mulineta mica (ABU-CARDINAL 600U),pe care doar l-am intors pe tambur si desi e scamosat ,s-a decolorat pescuiesc linistit cu el si ma pot baza si acum pe rezistenta lui si prind in continuare pesti destul de mari.

Cat despre textilul amintit de @tali,de 0,12mm si rezistenta de 10kg. ceva nu e in regula,daca intradevar rezista la 10kg. precis nu e de 0,12mm. ci mult mai gros.As fii curios sa stiu ce marca de fir e.

Daca firele textile folosite de voi au origine dubioasa ,mai precis contrafacute,normal sa ai probleme cu ele ,dar daca pescuiti cu FIRELINE,POWER PRO ,TUF LINE etc.originale veti vedea ca nu veti avea probleme ,asa ca mai bine dati un ban in plus pe ceva original ca nu veti avea surprize neplacute.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Iun 2006, 20:30

ok,mersi Mihai si Jean,oricum la cat de des merg la pescuit cred ca prind pensia cu 300 yds de power pro :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Iun 2006, 18:37

Michael, cu 300 yds, adica 274 m, presupun ca ai umplut tamburul de la Exceler, nu? :wink: Daca sa zicem ca pierzi cam 20 m, iar urmatorii 30-40 se uzeaza si ai vrea sa intorci firul, dupa ce l-ai intors nu o sa ajungi tu la metrii aceia uzati, fii linistit. Daca zici ca intre cele doua capete vei avea fir nefolosit, atunci poti fi sigur ca cei 30-40 m care sunt spre tambur, nu iti vor face probleme. :wink: Daca vei avea acceleratul in carlig, si ajungi la capatul firului, poti sa ai ce fir vrei, ca tot ii faci tai-tai :roll:
Asa ca... fa cum crezi tu :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iun 2006, 20:34

274m pusi pe un singur tambur? da ce aveti fratilor,la ce fel de pesti dati? :lol:
pai daca imparti la jumatate eu zic ca este suficient si ai destul fir sa pescuiesti destul de intens timp de doi ani,asa ca nu cred ca investitia mai pare asa de mare ca la prima vedere.
daca nu reusesti sa strunesti pestele cu cei 135m de pe tambur ce va face sa credeti ca o sa-l struniti daca aveti tamburul plin?
oricum fiecare face cum crede el ca este mai bine.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Iun 2006, 20:38

@adiwolf:

si io pun cate 300 de m pe tambur, dar numai cand dau la pasari migratoare.

Mi s-a intamplat odata sa am un dril cu un cocor si nu mi-a ajuns firu' decat pana la bulgari. Si de atunci m-am invatat minte si pun cate 300 de m.
near the beer

Scrie răspuns