alegerea unui echipament de pescuit la rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Iun 2006, 09:14

:lol: :lol: Abu Conolon e un "rahat" de lanseta in comparatie cu blank-urile de 30-40$ cum sunt FE2 in Sale pe Cabela's acuma!

fishi...unii le stiu pe toate si altii sunt degeaba capisci...dar cine pune botu' il pune...eu l-am pus si acuma imi pare rau! cum te poate pupa in *** cineva ca sa-i cumperi produsul si dupa aceea arunca cu noroi in tine...dar ma repet eu merg la pescuit pur din placere...si nu fac din asta o obsesia care pe unii ii duce la nebunie curata asa cum mi-au confirmat multi!

si aia in Concurs pe Belis de aia nu luau peste ca nu era lanseta buna... nu ca ploua de rupea si batea vantul si pestele nu manca putand sa dai tu si cu echipament de mii de para cum chair stiu ca au unii.... si de aia u au luat nici un peste...hmm nu ara lanseta buna mah si nu puteai sa intepi pestele care nici macar nu se lua dupa naluca daramite s-o mai si atace! :lol: :lol:

si inca ceva "mare rodbuilder" inceteaza sa mi te mai adresezi vreodata nici aici nici altcumva...ca ai vandut un brat de bete pe Belis...felicitari...asa se face banu...dar sa sustii ca esti cel mai bun cum mi-ai spus mie la Vidra...e chiar jenant...si ce ai spus despre multi pescari...chiar prieteni de ai tai...nu sunt genul de om care sa dezvaluie aici ca s-ar cruci oamenii aia sa vada ce spui despre ei... :roll:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Iun 2006, 09:16

0,12? 10 kile? :? hmmm... luat din Europa?
da, e bun pt salau.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Iun 2006, 09:18

e bun firul tali pt. salau la jig...pt stiuca nu stiu ce sa zic!

scuza-ma ca am impanzit topic-ul asta cu rufe murdare, dar deh unii nu stiu sa si le apele decat in public...ca atat ii duce pe ei...e greu ce sa faci? :wink:

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 02 Iun 2006, 09:36

Am o intrebare cam tampita asta e lipsa de cunostinte in domeniu. Capacitatea unei mulinete este pt mono cat si pt fir textil?! Adica dac pe o mulineta intra 100m de 0.20 sa zicem,intra si 100m de 0.20 de fir textil :?: :!:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Iun 2006, 09:41

capacitatea tamburului e data pt fire mono. chiar daca au acelasi diametru, nu intra la fel mono si textil. sper ca nu gresesc, dar parca mono intra mai mult....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Iun 2006, 09:44

Da.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 02 Iun 2006, 10:07

salut,

@tali sper ca la mulineta barem galetu ii titanizat, deoarece textilu este mai abraziv ca mono sa nu ai surprize ca dupa 4-5 iesiri sa vezi deja `sant` in galet, la fel si cu inelele.

mie pana nu mi-am schimbat mulinetele am avut surprize din astea si cu mono. Dupa vreo 4 iesiri a aparut uzura in galet `abu garcia`, la fel si in inele :wink:
be smart be silent be deadly.....

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Iun 2006, 11:42

asa este tali...Adi are dreptate...pe o mulineta intra mai mult mono decat textil evident cand grosimile sunt cat de cat acelasi...dar pe o mulineta pe care intra mono de 0,40mm, cu siguranta va intra mai mult textil de 0,12mm!

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete si lansete

Mesaj de cristian.ene » 02 Iun 2006, 15:25

Ovidiu,

esti jenant cu doar cateva luni n urma ma sunai zilnic sa ma intrebi ce si cum iti trebuie. E cazul ca copiez mail-urile si sa le expun la public, sa vada ce sigur esti pe ce ai nevoie la pescuit.

In cazul lanseteleor mele mai bine citesti ce ai scris pe site-ul meu, extrem de pompos si penibil. Orim te rad in urmatorele 15 minute cu tot cu parerile tale.
Oamenii au vazut klansete si au simtit diferentele. asa ca nu e nevoie de parerile tale. Ca sa nu mai zic ca fetisizai niste bucati de grafit cu care vroiai sa pleci in Canada pentru ca in baietii de acolo nu aveai inceredere.

Asa shimbari de atitunine vezi rar. INtammpaltor sunt baietii slabuti nu ca sunt eu asa tare si misca neuronul cam greu. Laurentiu Andronic e si el bun pe spinn, dar Onut a ramas de caruta pentru ca orice lucru ca rodbuilding-ul ca si pescuitul, se face intai cu mintea si apoi cu mana.

Pescarii oricum nu sunt suficienti de maturi si o dovedesc lansetel de salau , stiuca si ce vrei tu cu care au veni la niste amarati de cleni.
SIngurele lansete care le-am vazut corecte cu situatia erau ale lui Eugen -Berti un Fenwick GLC -Light modificat, Sorin Dragoi o fibra frantuzeasca. si cei doi Dumitru, Paco si Roman super pescari(cu care m-am antrenat) care pescuiau cu XML 702 modificat de care erau totusi nemultumiti.
Probabil mai pescuiau si alti cu lansete corecte ......in reste Monterea, Cormoran unele potrivite dar altele mult prea puternice.

ASa ca nu te mai da atat de stiutor, cat timp punei zilnic intrebari pe net sau telefonic ca esti pictisitor. Esti inca la vremea intrebarilor de genul.....popping rod, shad rap ......etc. care au facut deliciul lui Adelin si al altora.......

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Iun 2006, 18:17

cristi si andrei, va rog frumos sa va ignorati in discutiile tehnice

si as dori sa mai reamintesc ca oricine are dreptul la o parere, fara sa fie luat de altii la perpulis
nu imi amintesc sa fi vazut la cineva o diploma de doctor in pescuit luata pe la cambridge, asa ca pana una alta suntem toti pescari, trebui sa ne respectam reciproc si punctele de vedere unii altora....

Scrie răspuns