alegerea unui echipament de pescuit la rapitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mai 2006, 20:15

cel mai important e sa-ti placa tie,bucura-te de el.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 26 Mai 2006, 21:47

Mai Michael...piata romineasca este full de "chinezarii".Acum eu nu stau sa ma uit la ele prea mult,deoarece nu am ce sa vad.Nu spun ca iti trebuie bat profi ca sa prinzi peste,dar calitatea lasa de dorit.Astazi am vazut la cineva bat de spin rupt in AGATATOARE :!: :!: :!: .Bineinteles lucruri de genul asta se intimpla din neatentia pescarului...dar sa vezi cit de bine sunt lucrate aceste bete.Asa ca nu-mi spune ca dai 80RON pe un bat de spin si zici ca e de firma...sa fim seriosi.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 26 Mai 2006, 22:02

Empthy,iti spun sincer frate ca si eu am tot un bat gen 'China',am luat o gramada de pesti cu el,si pesti frumosi,cel mai mare un avat de 6 kg.Deci iti faci treaba cu el de nu se poate...sa nu te superi,dar asta e realitatea.Foarte rar gasesti la noi ceva cu adevarat bun.In schimb,mina de lucru in ASIA este ieftina tata.Dai 80-90ron si ai bat

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 26 Mai 2006, 23:12

ok mersi de sfaturi :D ,
@pilula lasa taclalele si vezi cum facem cu chestiile alea :D :D :D

salut si fir intins la toti.

ps. sper weekwndu asta sa lovesc ceva notabil sa-mi pozez si batu......... :D
be smart be silent be deadly.....

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Mai 2006, 11:17

pilula scrie:Mai Michael...piata romineasca este full de "chinezarii".Acum eu nu stau sa ma uit la ele prea mult,deoarece nu am ce sa vad.Nu spun ca iti trebuie bat profi ca sa prinzi peste,dar calitatea lasa de dorit.Astazi am vazut la cineva bat de spin rupt in AGATATOARE :!: :!: :!: .Bineinteles lucruri de genul asta se intimpla din neatentia pescarului...dar sa vezi cit de bine sunt lucrate aceste bete.Asa ca nu-mi spune ca dai 80RON pe un bat de spin si zici ca e de firma...sa fim seriosi.
cine a spus ca tre' un batz de "firma" ca sa te simti bine la pescuit?Cel mai lejer pescuit si cel mai produsctiv batz pana acum a fost un Cormoran
2.10 High Density Glass Composite 5-20gr,care m-a costat in 2003 vreo 400.000 lei la Arrow..Mi-am cumparat apoi 2 bete de grafit care inca nu mi-au oferit aceeasi satisfactie pe care am avut-o cu acel batz ieftin+ca ce faceam cu acel batz nu mai fac si cu cele de grafit,am retineri in a le fortza.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

cristian.ene
veteran
veteran

Fibra moale

Mesaj de cristian.ene » 01 Iun 2006, 17:03

Ovidiu,

ar fi cazul sa palpezi o lanseta moderna din fibra si apoi sa vorbesti, Bogdan si MIhai-Pilula au vazut cum arat o lanseta Seeker ca si alti concurenti de la Belis. Parerea lor a fost cu totul alta.......au fost chiar impresionati(Paco, Paul Hanzer, Laurentiu Andronic -care e si el un bun rodbuilder)de cum arata o sticla moderna. NU seamana deloc cu fibrele de 20-30 RON de la GIPO sau din piata.Nu stiu de ce te incordezi sa susti un punt de vedere pur teoretic din moment ce anul trecut nu stiai de vrei nu ca acum ai sti. Evident ca orice material are limitele lui(putere mai mica de accelerare) dar mai bine sa le simti intai si apoi sa emiti teorii.
In unele situati se poate ca fibra de sticla sa fie depasita ca putere dar e suficient sa cresti puterea lansetei si poti blansa corect puterea necesara pe necesara si elasticitatea pe tip.

LA concurs am remarcat cat de corecte cu situati aerau majoritatea lansetelor folosite, unel bune de jig altele de stiuca unele de salau. Dar speciile astea nu prea erau prezente pe lac. Oamenii erau pescari dedicati de specii de ses dar incercau sa prinda niste clenuti cu ditamai parii. si-au dat seama ca nu merge si au mai corectat facand rost de lansete cu putere si actiune corecta.

Si aici vorbim doar de reactive , sa nu incurcam ji-urile cu voblerele......

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 02 Iun 2006, 04:36

Corect,numai sa nu se treaca in ,,snobareala''.Daca se face relatia Seeker-Paco-Rod-Builderi suna a marketing subliminal.Si totusi se gasesc si lansete sub 100$ excelente(factory-made).Vezi Abu-Conolon de ex.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 02 Iun 2006, 09:07

Domnilor am si eu o intrebare ca e tot topicul promovat de mine.Mi-am cumparat o rola de fir textil de grosime 0.12 si rezistenta 10kg.Se preteaza pt pescuitul la jig pt salau si pescuitul la stiuca cu naluci?!

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 02 Iun 2006, 09:12

As mai vrea sa fac apel la cei care pescuiesc in aval de barajul de la Mihailesti sa-mi spuna locuri bune de pescuit la salau dak se poate pe privat!Multumesc

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 02 Iun 2006, 09:14

salut,

din cate stiu eu da, cu conditia sa ai mulineta si batul pentru el. :D :D
be smart be silent be deadly.....

Scrie răspuns