Alegere barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Dec 2010, 09:04

parerea mea este ca unul termic e mult mai bun, chiar daca nu-l am INCA :twisted: .... Daca pescuiesti doar pe lacuri.... electricul este motorul perfect, fie de 30 fie de 40 lbs, pus pe o barca fie de 2,4, fie de 2,7 .....
Cat despre motoarele cu acumulator incorporat, nu pot sa zic decat ca......... le au degeaba incorporate. Torquedo, da super viteza, comparativ cu Minnkota sau alte motoare... dar hai sa va dau un exemplu: La un concurs de stiuca cineva avea Torquedo, cel de 2 cai.... La startul mansei ne-a facut cu mana la plecare... lasand valuri in urma lui... dar dupa o ora de mers la viteza maxima, a facut cunostiinta cu vaslele :wink: ...
Daca se doreste a achiziona un motor electric cu gandul ca l-ar putea folosi pe un rau.... mai bine ti-ai lua inca un rand de vasle :twisted: .....
Un alt avantaj al motoarelor electrice este acela ca ai putea folosi acumulatorul si ptr sonar......
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Dec 2010, 09:08

Daca e sa fim carcotasi, nici despre motorul electric nu se poate spune ca este foarte ecologic, energia electrica necesara pentru incarcarea bateriei fiind produsa in mare parte in termocentrale foarte poluannte. Bineinteles ca sunt optiuni, gen panouri solare sau o moriscuta, doar ca in acest moment nu sunt foarte larg raspandite.
In plus si bateriile / materialele componente nu sunt foarte ecologice, motiv pentru care se colecteaza cand o schimbi si se refolosesc materialelele.

Deci, cu motorul electric atata ca muti poluarea dintr-un loc in altul, de pe balta la termocentrala ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 09:10

Am si termic si electric ambii sunt mici si usor de carati pot sa lansez aproape oriunde barca pe apa si barca aree doar 2.50 m fiind foarte usor de manevrat in aproape orice situatie... am avut n spe gonflabile majoritatea din acele rusesti dar cum nu prea am grija de ele trebuia sa petecesc in continuu iar unele doar la vulcanizare se putea repara ...
Tija reglez destul de des in functie de zona pe unde vreau sa strecor in apa adanca o scufund mai mult in apa mica ridic cat este posibil ... de sunat, zgomot aproape insesizabi nu se craza valuri, doar daca ridic tija prea mult.
Da ai dreptate :!: , am exagerat cu privinta scufundarii, ar fi trebuit sa scriu ca se ridica prova mai mult, decat de obicei.
Eu la copaia mea daca pun termicul de 20-25 kg si pe ale mele 80 kg pe langa se simte destul de bine... daca mai pun si bateria si electricul :lol:,
am incercat de cateva ori mai ales cand am avut de urcat destul de mult pe mures si era foarte ok electricul la coborare si termicul la urcare... in orice situatie am vasla la indamana cel putin pe partea apropiata malului, ca am patit de cateva ori si eu sa ajung pe mal fara sa vreau :cry: .

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Dec 2010, 09:12

atunci nici vasle sa nu folosim..... sa ne gandim oare cum sunt fabricate ? Daca e sa o luam asa..... ajungem sa inotam in kurul gol.... facand pluta... si pescuim, cu riscul ca ar striga cei de pe mal: Rechinii... rechiniiii
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Dec 2010, 09:14

kzoli scrie:Eu la copaia mea daca pun termicul de 20-25 kg si pe ale mele 80 kg pe langa se simte destul de bine... daca mai pun si bateria si electricul :lol:,
.
Glisezi mai repede :twisted: .... da' sa nu glisezi... de tot :twisted:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 09:20

Nemernic scrie:atunci nici vasle sa nu folosim..... sa ne gandim oare cum sunt fabricate ? Daca e sa o luam asa..... ajungem sa inotam in kurul gol.... facand pluta... si pescuim, cu riscul ca ar striga cei de pe mal: Rechinii... rechiniiii
Punem vele si catarg :lol: , dar pinza oare din ce este si catargul tot din lemn ?
Ca atunci tot avem probleme cu cei de la mediu :lol: apropo de poluare cu electricul in zonele protejate accesul este interzis si cu aceste motoare cand am intrebat cum polueaza cei de la Apele Mures au zis ca au reglementari si restricti si pentru acest tip de propulsie !!! in consecinta vasle si vele sau pluta si curu'gol cum zice Nemernic :lol: .

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Dec 2010, 09:25

Eu nu zic sa nu le folosim, doar subliniam ca si alea electrice au neajunsurile lor in afara de putere mica, stiind ca in anumite ape nu ai voie cu motor termic, doar cu electric.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 10:00

zvic scrie:Eu nu zic sa nu le folosim, doar subliniam ca si alea electrice au neajunsurile lor in afara de putere mica, stiind ca in anumite ape nu ai voie cu motor termic, doar cu electric.
Fiecare motor are avantaje si dezavantaje ! Pot fi si de ultimul racnet :wink: ca tot au o limita ... :lol: nu de preti :wink: .
Electricul e bun pe lac , termicul peste tot unde este voie :wink: .... cunosc multe persoane care folosesc ambele mai ales pe Dunare si pe rauri mari. Cu termicul ajunge repede in zona dorita iar cu electricul se apropie de locul de pescuit si chiar din primele lansari au peste pe fir :lol: .... daca au ...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 10 Dec 2010, 10:11

Pe Dunare nu cred ca se pune problema de apropiere in liniste de locul de pescuit.... avand in vedere adancimea apei si zgomotul cu care este deja obisnuit pestele..... Dar pe lacuri, da, se simte nevoie de un electric

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 10:29

Nemernic scrie:Pe Dunare nu cred ca se pune problema de apropiere in liniste de locul de pescuit.... avand in vedere adancimea apei si zgomotul cu care este deja obisnuit pestele..... Dar pe lacuri, da, se simte nevoie de un electric
Se simte foarte mult pe rauri mici ( cum e Muresul in zona noastra) ... pe Mures daca intru pe locul vizat cu termicul, pot sa dau linistit cu orice ca e degeaba, cel putin 1-2 ore si atunci ce am facut ? admir peisajul :lol: cu electricul era cand am luat la prima lansare cu termicul never, si nici macar nu turam motorul, sau e doar o incapatinare de a mea ? este posibil ... mai ales ca in mare parte a timpului ies dupa ora 6- 7 seara una doua se intuneca si vara... toamna-iarna ma duc mai mult in weekend cu barca.
Anul aceasta a fost destul de slab dar macar cand am putut am fost chiar si daca cateva ore eram la aer liber :lol: , ca proaspat nu prea pot sa zic ...

Scrie răspuns