Alegere barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
colega
junior
junior

Mesaj de colega » 10 Dec 2010, 00:41

Organizare si sincronizare ca la "motocicleta" altfel :arrow: baie :wink:[/quote]

E clara treaba: voi fi in chiloti de baie, vesta si ochelari de scufundari.
:crazy1:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Dec 2010, 01:03

buntaro scrie:cam cum incap doua persoane intr-o baracuda de 2.7?
Ca patru elefanti intr-un Trabant: doi in fata si doi in spate. :lol:
Eu 1,85m, 128kg (am slabit in ultimul timp vreo 4kg), plus (aproape) vesnicul coleg de pescuit 1,75m, 90kg, reusim sa ne descurcam multumitor. De regula el sta pe balon la prova, iar eu pe bancuta sau in picioare spre pupa. Avantaj eu, ca sunt capitanu' barcii. Dar putem si pescui amandoi in picioare.
O fotografie facuta de un amic la una dintre iesirile Spinning Club Oradea, cu comentariul lui de pe (un alt) forum. Nu e foarte clara, dar se poate distinge pozitia din care pescuiam impreuna cu partenerul de barca din acel moment (Mariush de pe rapitori.ro). Amandoi in picioare, fara probleme. Sub noi, Baracuda.

Imagine

Comentariul este al autorului fotografiei, care ne invidia pt. relaxarea cu care pescuiam. :D

... si, pt. cunoscatori, cel mai neplacut moment: asamblatul podinei...

Imagine

Fundul imi apartine in totalitate... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Dec 2010, 01:16

kzoli scrie: motorul se alege in functie de barca, electricul cu cat este mai mare cu atat mai bine, greutatea lor este neglijabila in comparatie cu motoarele termice
multa lumea schioapata´n gindire...

la un moment dat ma intreba fratelo cit cintareste motorul meu ...
si zic: poi 25 kg...
iel di colo tare tantos... ca al lui (tocmai isi luase ) cintareste doar 7.5 kg... si zic bine ma... si cu tot cu baterie cit cintareste ?

34 kg

:lol:

la prima iesire pe riu lo luat curentu si lo bagat in mal de o spart si barca.... deh puternic rau motoru... :D

eniuei... cind s-or face motoare ielectrice care sa mearga fara baterie sau sa o aibe incorporata abia atunci cre ca e corect sa fie comparata greutatea lor cu alea ale celor termice...

barca mea e de 3 metri si incapem cu chiu cu vai 2 si ceva lucruri cind dam la peste
dar va zic ca daca ar fi fost sa fi iesit mereu in doi ... apoi luam barca multa mai mare...
io am luat doar de 3 metri pt ca mai mare mi-ar fi fost mai greu sa o dau la apa singur... cam acolo o fo compromisul la mine...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Dec 2010, 01:31

kuintautti scrie:... cam acolo o fo compromisul la mine...
Ti-ai permis sa o iei de 3 m, ca ti-ai tras-o cu podina gonflabila... lait...
Eu o trebuit sa ma opresc la 2,70, la cat cantareste... Altfel, de unul singur, m-as fi distrat oleaca, chit ca-s ditai bivolu'...
Clar ca mi-as fi dorit-o mai mare, daca eram sigur ca voi pescui numai in doi. Dar mi se mai intampla sa ies si singur. Ori singur in 2,70 sunt chiar belfer... Ma plimb la pas pe punte...
Totusi, intre o barca mai mare, dar cu podina gonflabila, si una de 2,70 cu podina de aluminiu, ca a mea, as alege fara doar si poate din nou acelasi lucru: stabilitatea. Dupa cum vezi, chiar daca e ceva mai mare inghesuiala, doi insi pescuim linistiti in picioare...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Dec 2010, 01:48

si asa fi luat cu podina rigida... , tot pt stabilitate... dar nu am avut de unde alege..., dar lasa ca se rezolva si aia caci Mos Craciun imi aduce profilele alea laterale si imi fac podina cum vreu io :D

cam asa e... cu greutatea aia... tocmai ma uitam caci barcauda de 2,7 cintareste fix la fel ca si grand de 3 m
amu sa vedem cite kg se adauga cu podina rigida :D

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Dec 2010, 03:57

Mai, teama mi-e ca nu scapi de ce ti-o fo' frica... hamaleala in doi... Da' nu-i bai. Macar aveti loc si mai stati si linistiti in picioare... In fond tu vei avea intotdeauna si optiunea de a nu monta podina rigida, daca mergi de unul singur si n-ai chef de greco-romane...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 08:09

kuintautti scrie: multa lumea schioapata´n gindire...

la un moment dat ma intreba fratelo cit cintareste motorul meu ...
si zic: poi 25 kg...
iel di colo tare tantos... ca al lui (tocmai isi luase ) cintareste doar 7.5 kg... si zic bine ma... si cu tot cu baterie cit cintareste ?

34 kg

:lol:

la prima iesire pe riu lo luat curentu si lo bagat in mal de o spart si barca.... deh puternic rau motoru... :D

eniuei... cind s-or face motoare ielectrice care sa mearga fara baterie sau sa o aibe incorporata abia atunci cre ca e corect sa fie comparata greutatea lor cu alea ale celor termice...

barca mea e de 3 metri si incapem cu chiu cu vai 2 si ceva lucruri cind dam la peste
dar va zic ca daca ar fi fost sa fi iesit mereu in doi ... apoi luam barca multa mai mare...
io am luat doar de 3 metri pt ca mai mare mi-ar fi fost mai greu sa o dau la apa singur... cam acolo o fo compromisul la mine...
:lol: schiopata schiopata dar chestia e ca bateria poti sa pui in fata (prova) sau unde vrei tu si nu te incomodeaza, daca pui un termic de 25 kg si mai stai si langa el sigur se scufunda spatele barcii.. la electric poti sa reglezi tija( cizma sa fie de cat vrei ) sunt si motoare puternice la preturi astronomice ...
pe rau am specificat ca este ok doar pentru mentinerea directiei la coborire, si la o adica ai si vasle sa te feresti daca nu altfel, macar pui intre barca si mal si impingi de el, daca vrei sa faci rafting in curent puternic atunci iti trebe kaiak sau o gonflabila dedicata care chiar daca se loveste de stanci -pietre-busteni tot nu se sparge... dupa mine avantajul lor fata de motoarele termice este ca sunt extrem de linistite practic nu au nici un zgomot greutatea redusa (fara baterie :lol: ).
Sunt si electrice "foarte puternice" familia torque parca ,de vazut am vazut pe apa, am si incercat pe RDS, dar la pretul acela nu ma intereseaza :lol: .
Pentru un spinning "comod" pentru 2 persoane se recomanda o barca de 4 4.5 m( fibra, lemn,tabla ce o fi), dar aceasta nu inseamna ca nu se poate descurca cu o barca de 2.7 gonflabila cu o mica atentie din partea ambilor pescari :wink:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 10 Dec 2010, 08:12

@kuinta

eniuei... cind s-or face motoare ielectrice care sa mearga fara baterie sau sa o aibe incorporata abia atunci cre ca e corect sa fie comparata greutatea lor cu alea ale celor termice... [quote]

ieste si iletric de-ala, numa e putin mai piperat, celebrul Torqueedo, insa bineinteles ca nu iti va da puterea unui termic, dar nici cu termic nu ai voie pe anumite ape :? ...deci e greu sa le compari, din mai multe puncte de vedere, nu doar greutate

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Dec 2010, 08:23

colega scrie:Organizare si sincronizare ca la "motocicleta" altfel :arrow: baie :wink:
E clara treaba: voi fi in chiloti de baie, vesta si ochelari de scufundari.
:crazy1:[/quote]

:lol: vezi sa nu te racesti ca bate un vant pe afara .......... si pana la vara mai este muuuuuult ...........

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Dec 2010, 08:43

kzoli scrie: :lol: schiopata schiopata dar chestia e ca bateria poti sa pui in fata (prova) sau unde vrei tu si nu te incomodeaza, daca pui un termic de 25 kg si mai stai si langa el sigur se scufunda spatele barcii.. la electric poti sa reglezi tija( cizma sa fie de cat vrei ) sunt si motoare puternice la preturi astronomice ...
pe rau am specificat ca este ok doar pentru mentinerea directiei la coborire, si la o adica ai si vasle sa te feresti daca nu altfel, macar pui intre barca si mal si impingi de el, daca vrei sa faci rafting in curent puternic atunci iti trebe kaiak sau o gonflabila dedicata care chiar daca se loveste de stanci -pietre-busteni tot nu se sparge... dupa mine avantajul lor fata de motoarele termice este ca sunt extrem de linistite practic nu au nici un zgomot greutatea redusa (fara baterie :lol: ).
Sunt si electrice "foarte puternice" familia torque parca ,de vazut am vazut pe apa, am si incercat pe RDS, dar la pretul acela nu ma intereseaza :lol: .
Pentru un spinning "comod" pentru 2 persoane se recomanda o barca de 4 4.5 m( fibra, lemn,tabla ce o fi), dar aceasta nu inseamna ca nu se poate descurca cu o barca de 2.7 gonflabila cu o mica atentie din partea ambilor pescari :wink:
:D

eee ... ,acu mai vi de acas ! doar asa... adica daca pui bateria´n fata sa sti ca´i mai usoara :lol:
incontinu inteleg perfect ambele avantaje iexprimate.... , silentios si usor ! :lol:
cit despre scufundatul barci cred ca iexajerezi olea
adica dupa datele tehnice barca mea spre iexemplu ar duce undeva la 520 kg si motor de 15 cai care are aprox 40 de kg... si poate in principiu duce si mai mult..., acu... tu ce zici ? ca la jumate de incarcatura si cu motor mult mai usor se scufunda prea tare ? ca la o barca cu gabaritul ala diferenta de la unu electric la unu termic e asa de semnificativa si influenteza comportamentul drastic ?
aia cu reglajul... , ca reglezi cizma... , spune drept... de cite ori ai folosito ? io unu daca as avea motor ielectric.. si cum am doar o singura barca io zic ca ar intepenii intr-o singura pozitie si deci nu e un asa mare avantaj mai ales ca daca chiar vreau sa merg prin apa f mica si fara sa dau la visle pot inclina motorul cum vreau io si uite asa am reglaj si la termic :D

io nu zic ca nu-i silentios unu ielectric si ca prin functionare ar polua .... dar cu sucul necesar e la fel de greu ba poate si mai greu ca unu termic si mai are si multe alte neajunsuri

ps: fratelo fiind atunci singur in barca ar fi trebuit sa fie asemeni caracatitei sa aibe enshpe tentacule cu una sa ghideze motorul si cu altele sa de-a la visle... sau tu ce crezi ca iesea mai bine daca dadea numai la visle ? :D
in fine... la el chipurile sa intimplat totul f repede ...

Scrie răspuns