E clara treaba: voi fi in chiloti de baie, vesta si ochelari de scufundari.

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ca patru elefanti intr-un Trabant: doi in fata si doi in spate.buntaro scrie:cam cum incap doua persoane intr-o baracuda de 2.7?
multa lumea schioapata´n gindire...kzoli scrie: motorul se alege in functie de barca, electricul cu cat este mai mare cu atat mai bine, greutatea lor este neglijabila in comparatie cu motoarele termice
Ti-ai permis sa o iei de 3 m, ca ti-ai tras-o cu podina gonflabila... lait...kuintautti scrie:... cam acolo o fo compromisul la mine...
kuintautti scrie: multa lumea schioapata´n gindire...
la un moment dat ma intreba fratelo cit cintareste motorul meu ...
si zic: poi 25 kg...
iel di colo tare tantos... ca al lui (tocmai isi luase ) cintareste doar 7.5 kg... si zic bine ma... si cu tot cu baterie cit cintareste ?
34 kg
![]()
la prima iesire pe riu lo luat curentu si lo bagat in mal de o spart si barca.... deh puternic rau motoru...![]()
eniuei... cind s-or face motoare ielectrice care sa mearga fara baterie sau sa o aibe incorporata abia atunci cre ca e corect sa fie comparata greutatea lor cu alea ale celor termice...
barca mea e de 3 metri si incapem cu chiu cu vai 2 si ceva lucruri cind dam la peste
dar va zic ca daca ar fi fost sa fi iesit mereu in doi ... apoi luam barca multa mai mare...
io am luat doar de 3 metri pt ca mai mare mi-ar fi fost mai greu sa o dau la apa singur... cam acolo o fo compromisul la mine...
kzoli scrie:schiopata schiopata dar chestia e ca bateria poti sa pui in fata (prova) sau unde vrei tu si nu te incomodeaza, daca pui un termic de 25 kg si mai stai si langa el sigur se scufunda spatele barcii.. la electric poti sa reglezi tija( cizma sa fie de cat vrei ) sunt si motoare puternice la preturi astronomice ...
pe rau am specificat ca este ok doar pentru mentinerea directiei la coborire, si la o adica ai si vasle sa te feresti daca nu altfel, macar pui intre barca si mal si impingi de el, daca vrei sa faci rafting in curent puternic atunci iti trebe kaiak sau o gonflabila dedicata care chiar daca se loveste de stanci -pietre-busteni tot nu se sparge... dupa mine avantajul lor fata de motoarele termice este ca sunt extrem de linistite practic nu au nici un zgomot greutatea redusa (fara baterie).
Sunt si electrice "foarte puternice" familia torque parca ,de vazut am vazut pe apa, am si incercat pe RDS, dar la pretul acela nu ma intereseaza.
Pentru un spinning "comod" pentru 2 persoane se recomanda o barca de 4 4.5 m( fibra, lemn,tabla ce o fi), dar aceasta nu inseamna ca nu se poate descurca cu o barca de 2.7 gonflabila cu o mica atentie din partea ambilor pescari