Alegere barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 09:25

Nemernic scrie:Bine... eu am avut si un animal de acumulator (de pe o autobetoniera) :lol: :lol: :lol: :lol: 60 kg .... Cand am ajuns la hotel, si-au facut cruce domnii arbitrii cand mi-au vazut-o :lol: :oops: ... La vreo ora... au aparut altii... cu una de 190 A :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E cool bateria de 190 Ah, la nevoie e bun si de ancora :lol: :lol: :lol:
Dar mai bine sa smulga vantul barca din ancora, decat sa baga sub apa :lol: , asta pe balta, ca pe rau nicicum nu e bine :cry: .

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 09 Dec 2010, 10:04

colega scrie: Ce lungime si ce motor electric recomandati pentru un proprietar capitan de vas absolutamente incepator dar dotat de natura cu 1,87m si 105kg (trebuie sa-mi schimb cantarul) insotit de un partener de dimensiuni terestre, adica 1,75m, 70kg?
acu depinde ce dimensiuni extra-terestre ai in pantaloni , ca daca te sucesti in barca risti sa il rastorni pe colegu, cu "scula" de pescuit
:lol: :lol: :lol:

si da, vantul bate intotdeauna din fata si locurile cele mai mijto sunt pe malul celalalt, sau in celalalt capat al lacului :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 11:57

pikeman scrie: si da, vantul bate intotdeauna din fata si locurile cele mai mijto sunt pe malul celalalt, sau in celalalt capat al lacului :lol: :lol: :lol:
Aceasta e unul dintre "farmecul" pescuitului, altfel nu ar di interesant si ar fi prea plictisitor :lol:

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 09 Dec 2010, 17:13

cam cum incap doua persoane intr-o baracuda de 2.7?

colega
junior
junior

Mesaj de colega » 09 Dec 2010, 18:00

Revin: care e lungimea recomandata a barcii si ce motor electric propuneti?

Pana acum am receptionat ideea cu Minnkota Endura de 40 lbs. Un buget pentru fiecare motor ar fi interesant. Acumulatorii sunt specializati sau sunt 'de masina'?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 18:20

colega scrie:Revin: care e lungimea recomandata a barcii si ce motor electric propuneti?

Pana acum am receptionat ideea cu Minnkota Endura de 40 lbs. Un buget pentru fiecare motor ar fi interesant. Acumulatorii sunt specializati sau sunt 'de masina'?
Barca cu cat este mai mare cu atat este mai stabila, motorul se alege in functie de barca, electricul cu cat este mai mare cu atat mai bine, greutatea lor este neglijabila in comparatie cu motoarele termice, iar bateria se recomanda una cu descarcare lenta (parca Crysst se ocupa de baterii si poate sa trimita la pret bun .)
Eu zic ca o barca pneumatica de 2,70 cu motor minkotta de 40 lbs si o baterie de 85 -100 ah este suficient si de carat si pe apa :lol: .
Preturi cauta pe google sunt destule .... sau vezi pe siteuri ca probarca ,okazii ...
Asa la prima vedere sa te astepti undeva la 3000 ron, sa nu uiti vesta ,neaparat si 2 ancore...

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 09 Dec 2010, 18:30

Motorul, cu cat este mai puternic, cu atat va consuma acumulatorul mai rapid, iar ca viteza nu te ajuta decat la demaraj. Daca este acelasi model Minnkota de 40 sau 30lb
Eu cu o baracuda de 2,7 motor de 34lb, acumulator auto de 60a, doua persoane in barca, fiecare de cate 90kg ap, ne-am fatait o zi intreaga(ziua era de toamna, ce-i drept mai scurta decat una de vara)+ am tractat o barca fara chila undeva la 500m dus intors, in care erau de asemenea doua persoane, cu greutati mai mari decat noi. Eu zic, ca daca vrei viteza, trebuie sa cauti un motor ce iti da asa ceva. Daca nu vrei viteza, ci doar mijloc de deplasare, atunci raman la parerea asta

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 09 Dec 2010, 18:40

[quote="buntaro"]cam cum incap doua persoane intr-o baracuda de 2.7?[/quote]
Nu montezi bancuta, apoi te descuri. Amandoi in picioare, amandoi pe baloon, unul in picioare si celalalt pe balon etc.
Eu pescuiesc 99% stand in picioare. De multe ori si cel cu care eram in barca se ridica, iar asta nu era o problema mare

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 09 Dec 2010, 20:32

cu grija si cu atentie(sa nu uitam de ordine si disciplina in aranjatul bagajelor si accesoriilor in barca) pot pescui chiar ok 2 persoane dintr-o barca de 2.70.am la activ foarte multe partide de pescuit in felul asta.si eu sunt la 1.90 si 105kg si nici colegii nu sunt mult mai firavi :twisted: :lol: se stiu ei.....dar in primul rand ai nevoie de organizare!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 20:41

adrignat scrie:...dar in primul rand ai nevoie de organizare!
Organizare si sincronizare ca la "motocicleta" altfel :arrow: baie :wink:

Scrie răspuns