Poppy scrie:Fortand putin, acest brand este Logan-ul gonflabilelor...
Exact. Si eu fusesem tentat sa fac aceasta comparatie.
Sper ca nu ne apucam acuma sa discutam si despre Logan ca e ieftina si...atat. Piata (si nu ma refer neaparat la cea romaneasca) tocmai ce a sesizat ca Logan e un foarte bun compromis intre pret si calitate. Automobile ieftine se mai gaseau si se mai gasesc. Nu toate se vand cum se vinde Logan... Si, statistic vorbind, modul cum reactioneaza piata este unul dintre cei mai obiectivi indicatori posibili.
Ca intr-o discutie pe net vom fi, inevitabil, subiectivi, e destul de limpede... Avem fiecare prejudecati, pretentii, etc...
In ceea ce priveste Baracuda, am avut si eu dubiile mele inainte de a o achizitiona. In aproape 3 ani de cand trag de ea, constat ca barca isi face bine treaba pt. care am luat-o. In plus, un criteriu care pt. mine e unul prioritar, inaintea vitezei de deplasare, e stabilitatea pe apa. Iar la asta chiar exceleaza. Ca si Loganul la spatiul interior si comportamentul pe drum prost...
Cat despre diferentele care apar cand compari cele doua modele de barci pomenite de tine, am cateva comentarii, chiar daca numai de dragul rigurozitatii stiintifice. Nu inghit nimic nemestecat. Deh, iar or sa zica unii ca e defect profesional...
Mi-a atras atentia o afirmatie flagrant eronata, folosita ca argument intr-o demonstratie altminteri ingrijit si civilizat exprimata. N-as vrea ca un neavizat sa o si ia de buna.
ABS-ul nu e deloc un material mai greu decat aluminiul. Dar, deloc. E chiar de cca 2,5 ori mai usor! Asa ca nu prea inteleg la ce anume te refereai cand vorbeai despre greutatile barcilor... Oricum, greutatea podinei e data si de structura ei, nu doar de materialul din care este confectionata.
Aluminiul folosit in structura ranforsata, cum e podina Baracudei e, in schimb, mult mai rezistent mecanic (si termic) decat ABS-ul. Dar si mai scump... Quicksilver foloseste podina de aluminiu abia la modelele heavy-duty, care au si un alt pret... Baracuda ti-o ofera din start la un pret de neegalat.
Drept care, cel putin la capitolul podina, orice model de la Baracuda este bine peste Quicksilver-ul de 4.300 lei...
In ceea ce priveste greutatea motoarelor acceptate, eu nu am nici un fel de informatie despre asta, pt. ca Baracuda nu publica aceasta caracteristica sub forma pe care ai facut-o tu. Nici in instructiunile barcii mele nu imi e specificata greutatea motorului acceptat. Doar puterea lui. Stiu ca modelele RY-B
M (de care am si eu) suporta motoare mult mai puternice decat modelele RY-B
C, cu care ai ales tu sa faci comparatia (si nu inteleg prea bine de ce).
E adevarat ca RY-BC300 accepta motoare de maxim 7,5CP, dar modelele in discutie, RY-BM270 suporta motoare de 10CP, iar RY-BM330 de 15CP. Adica dublu fata de RY-BC-ul ales pt. comparatie in "versusul" tau. Daca ne uitam ca Quicksilver Sport 310 admite tot 15CP, iarasi ma intreb unde e diferenta aia care sa ma faca sa dau banul din convingere. Nu subinteleg de ce tre' sa platesc mai mult Quicksilver-ul.
Apoi ajungem la material. Materialul folosit de Baracuda (RY-BM) este cel de 1000D, adica 1000 Denier. Care, exprimat in Decitex, fac cei 1100Dtex. Si e un sandwich de polyester cu PVC, de 0,9mm grosime. Adica este un material pe care il folosesc in mod curent multi producatori consacrati de barci. Nu am nici o informatie despre ce se ascunde sub denumirea comerciala Duratex, pe care o foloseste Quicksilver. ce inseamna Duratex HD exprimat in unitati de masura Denier sau Decitex? Daca ma iau strict dupa ceea ce am vazut si pipait eu, nu am remarcat o diferenta esentiala intre materialele sandwich PVC utilizate la Baracuda, Allroundmarin, Quicksilver sau altele... Abia Hypalon-ul mi s-a parut alta supa. Si chiar este...
Si, ca sa termin polologhia, la treaba cu fabricatul in China vs. Olanda nu am replica... Chiar poti afirma asta, fara clipire? Posibil ca si Allroundmarin sa fie facut in Austria... Incepand cu materialele si terminand cu manopera...
In rest, foarte util versusul tau. De asta e frumoasa diversitatea...
Numai bine.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...