ajutor legat de echipament spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
probabil chiar imi incarc memoria aiurea si deabia maine sper sa intru in posesia la bat, iar de saptamana viitoare la mulineta si momeli. insa m-am documentat inainte de a cumpara pentru ca saptamana trecuta am fost cu 2 prieteni pe dambovita, cu cateva zile inainte cumparasem o telescopica mitchell de 5 metri, plumbi, ace etc, pentru stationar si ne intalnim pe malul raului pe la Grozavesti cu un pahar de rame luat din Crangasi, doar ca unul din noi venise cu lanseta cu voblere, jiguri, etc si asa mi-a atras atentia, si m-am decis sa incep si eu. Doar ca el a intrat in magazin si a cumparat echipamentul fara sa aibe habar de lansare, recuperare si etc, a zis el ca invata din mers si nu a prins nimic, cel mai aproape de un peste a fost atunci cand un biban sa apropiat dupa twister pana aproape de mal, in rest nu a muscat deloc, in timp ce eu si celalalt prieten la stationar am scos bibanel dupa bibinel si mai rarut cate un murgoi. Ciudat insa ca dadeam la 2 metri de el si el nimic(nici la jig cu grub, voblere, etc), presupun ca lipsa cunostiintelor de recuperarea a fost de vina, ghinionul sau poate i-a placut la rama doar.
Tehnica propusa de tine daca nu ma insel seama ceva cu dropshot, plumb pe fund si mai sus legat un ac prin nod palomar, am citit ca da roade insa ca e putin pretentioasa. Ms f mult pt sfat doar ca de iesit la pescuit o voi face probabil dupa 20, pe Dambovita aici in Bucuresti sau undeva in Judetul Dambovita pe lacuri din Lunca Argesului, unde la stationar cu rama, am prins bibanei dealungul anilor in goana dupa caras.
Tehnica propusa de tine daca nu ma insel seama ceva cu dropshot, plumb pe fund si mai sus legat un ac prin nod palomar, am citit ca da roade insa ca e putin pretentioasa. Ms f mult pt sfat doar ca de iesit la pescuit o voi face probabil dupa 20, pe Dambovita aici in Bucuresti sau undeva in Judetul Dambovita pe lacuri din Lunca Argesului, unde la stationar cu rama, am prins bibanei dealungul anilor in goana dupa caras.
-
- utilizator constant
manzule pooate esti mai batran ca mine dar tu chiar ma faci al dreacu si sper sa vin si eu la grozavesti sa te vad cum pescuiesti omu iti spune una si tu nu batman ,batman
da-mi mp dupa 20 si-mi fac timp sa trec pe acolo daca imi place de fata ta iti explic unele lucruri daca nu ,vei pescui dupa net cu rezultate modeste sa auzim de bine
nu uita la grozavesti partida incepela 4 si se termina cel mai devreme la 10,30 saau poatew incepe la 10,30

nu uita la grozavesti partida incepela 4 si se termina cel mai devreme la 10,30 saau poatew incepe la 10,30

- semlecangheorghe
- veteran
"87"ai inteles bine ca plaja de aruncare a unei lansare este in legatura cu clasa de putere.La echipamentel u-l,sau light, trebuie un pic investit in calitate, altfel risti 2 lucruri;ori nu sint ce pretind ca sint(clasa light,care nu e light,ca arunca 2 grame dar de fapt nu arunca )sau sint slabe calitativ, se mai rup, mai cade cite un inel sau se taie,balangane de nu poti lansa pe vinr etc.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
am mai gasit aceasta lanseta Lanseta Shimano Alivio AX 210ML 5-20 Gr. Ce parere aveti? M-am uitat mai atent si eu la Lanseta Cormoran Black Bull HC UL Spinning, 1,80m, 1-7gr si adevarul este ca e bijuterie
Am trecut azi printr-un supermarket si m-am uitat la niste lansete shakespeare, adevarul ca de 2,70M mi s-a parut lunguta si mai greu de controlat la miscari decat una de 2,10M asa ca am cam intrat la idei. In fine mai fac o mica cercetare si astept raspunsul legat de Shimano Alivio 2,10M. MS

Am trecut azi printr-un supermarket si m-am uitat la niste lansete shakespeare, adevarul ca de 2,70M mi s-a parut lunguta si mai greu de controlat la miscari decat una de 2,10M asa ca am cam intrat la idei. In fine mai fac o mica cercetare si astept raspunsul legat de Shimano Alivio 2,10M. MS
ms. Am dat comanda de bat, Baracuda Warlock 2,10M 3-15Gr., am renuntat la varianta 2,40M pentru ca fiind incepator cred ca voi putea conduce mai bine naluca cu varianta de 2,10M care are o greutate si de 125 Gr. La mulineta dau comanda duminica seara pe TotalFishing si inclin mai mult spre Cormoran BullFighter 1000FD in loc de Okuma Compressa 320FD, asta pentru ca e putin mai usoara cu 30-40Gr si are si raportul de recuperare mai bun+antirevers, etc.
- stefanflorin
- veteran
da inteleg, pe lacuri morii chiar trebuiesc facute lanseuri destul de lungi, insa m-am gandit ca pot juca jigul, voblerul, etc. mult mai bine, pana imi fac mana ca dupa, daca se impune iau si batul la 2,40M. Insa de curiozitate ai idee cam cati metri arunci cu o lanseta actiune L si putere de aruncare de 3-15 Gr. cu un vobler sau jig de 4 Gr. Estimativ daca se poate, o cifra, ca mai facut curiosstefanflorin scrie:cand le primesti sa vii pe Lacul Morii sa te fac o partida de bibi sa vezi cum 30 de cm de lanseta iti manaca juma de lanseu

sau spunemi ce bat ai tu lungime, actiune si putere de aruncare si cat dai cu 4Gr. daca nu poti estima pentru exemplu de mai sus?
- stefanflorin
- veteran
Cu putina dibacie, vreme calma si fir subtire dai 30 de m, distanta destul de mare pt a avea atac. Eu am mai multe bete insa sunt de actiune mai mare, urmaresc in principal salaul, deci jiguri mai grele, naluci mi mari, fire mai groase. Cu un okuma alumina de 2.10 si 5-25, fir de 0.10 textil, cauciuc de 4-5cm si jig de 4g aruncam 30 de m fara probleme. Mai conteaza si forma nalucii, shadurile in general cam balangane in aer si reduc lanseul insa cu slider sau grub dai mai departe. E bun si batul de 2.10 insa e mai versatil unul de 2.40-2.60.