discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
cata_asp
- veteran

Da' cum o fi sa pescuiesti cu gandu' ca pe capat de lanseu sta biba mai incolo, la 1m de naluca ta? Chinuitor cred....si uite asa apar si bolile de inima...
Beware...

AC/DC RULES!!!
-
zbest87
- junior

cata_asp imi recomanzi batul cormoran black bull HC, insa mai jos in post imi spui ca la biban batul trebuie sa fie fast sau moderate fast, pai te intreb eu intre cel Baracuda 3-15gr actiune si Cormoran black bull HC care are 10-40gr acre e mai fast daca pot spune asa? chiar daca sunt eu incepator mi se pare o lanseta de pesti mai mari, nu vargati de cateva sute de grame, mai potrivita daca ar fi sa optez pentru 2,10M de la cormoran ar fi
BULL FIGHTER X 2,10M 5.25Gr care e un ML. Insa nu-mi place ca are 180 de grame daca ii pun o mulineta Cormoran Bullfighter 1000FD sau Okuma Compressa ajung la 400Gr. Zic si eu, nu e cam mult? din pacate nu am cum sa le pipai ca ce achizitionez, o voi face pe net.
Iar la mulineta astept inca un rspuns care ar fi mai potrivita cu batul Baracuda 2,40M sau poate cel de la cormoran de 2,10 insa varianta Bull Fighter X 5-25Gr? Va multumesc!
-
cata_asp
- veteran

Cu scuzele de rigoare in privinta divagatiilor de pana acum, eu vorbeam de HC-ul UltraLight, de care pomenea costin...
Cormoranul are un control al calitatii mai bun decat furnizorii pt. Baracuda (no ofence), in plus, batul l-au mai pescuit si altii, si au zis de bine despre el...
Este usor, bine lucrat zic eu si acceptabil la pret...eu pe asta l-as lua. Dar, e doar o parere personala si atat.
BULL FIGHTER X 2,10M 5.25Gr, nu l-as folosi nici eu la bibi...
-
nightfishing01
- utilizator constant

zbest87 scrie:cata_asp imi recomanzi batul cormoran black bull HC, insa mai jos in post imi spui ca la biban batul trebuie sa fie fast sau moderate fast, pai te intreb eu intre cel Baracuda 3-15gr actiune si Cormoran black bull HC care are 10-40gr acre e mai fast daca pot spune asa? chiar daca sunt eu incepator mi se pare o lanseta de pesti mai mari, nu vargati de cateva sute de grame, mai potrivita daca ar fi sa optez pentru 2,10M de la cormoran ar fi
BULL FIGHTER X 2,10M 5.25Gr care e un ML. Insa nu-mi place ca are 180 de grame daca ii pun o mulineta Cormoran Bullfighter 1000FD sau Okuma Compressa ajung la 400Gr. Zic si eu, nu e cam mult? din pacate nu am cum sa le pipai ca ce achizitionez, o voi face pe net.
Iar la mulineta astept inca un rspuns care ar fi mai potrivita cu batul Baracuda 2,40M sau poate cel de la cormoran de 2,10 insa varianta Bull Fighter X 5-25Gr? Va multumesc!
tu ori stii sa pescuiesti si intrebi la misto ori faci multe confuzii
actiunea nu are nici o treba cu puterea de aruncare poti sa ai bat care sa arunce 10 -40 si sa fie moderat si bat 3-15 extra fast
pe cuvantul meu ca na-m retinut atatea denumiri de produse decand ma stiu si daca stau sa citesc din postare ta tot mi-e greu sa retin
pot sa-ti recomand un raport de recuperare pt biban si stiuca dar firma ii las pe altii sa te sfatuiasca
5,3-1 6,0-1
batul nu cred ca este atat de important in pescuitul bibanului ,am prins si cu telescopice de europa fara probleme
categoric vei avea rezultate mai bune cu mono decat cu multifilament ,textilul este mai rigid si cand ataca renunta imediat daca il doare dantura pe cand la mono insista pana il ia in gura
putere de aruncare a lansetei o stabilesti in functie de apele pe care pescuiesti si nu dimensaiunea pestilor biban se poate prinde si cu jig de 20 g si cu 2 g
in discutia asta nu intra decat pescuitul la biba n asta ca sa ne intelegem alte specii alte sfaturi"de bine"
-
zbest87
- junior

nu stiu sa pescuiesc cum am zis la spinning sunt incepator, insa asa cum am mai mentionat in primul post, am citit, m-am documentat cat de cat cu privire la anumite aspecte, dar am cerut sfaturi, pentru ca experienta bate teoria. legat de actiune poftim sa t convingi ca puterea de aruncare are legatura cu actiunea (no ofense):
In directa corespondenta cu actiunea, puterea unei lansete poate fi definita ca rezistenta acesteia data de testul de curbare (TC – Test Curve).
“Cu lanseta intinsa la orizontala, greutatea ce reuseste sa aduca varful acesteia perpendicular pe pamant este cea care da factorul numit putere.â€
-
nightfishing01
- utilizator constant

este adevarat ca am chefuit cai sarbatoare dar tot nu inteleg ce legatura are actiunea cu putere de aruncare
tu consideri ca un bat care arunca 70-80 de grame este neaparat fast datorita rigiditatii lui si faptului ca nu se blegeste camd tii cele 80-g la orizontala

-
Neamtul
- veteran

Puterea e una,actiunea e alta.
O lanseta poate avea putere de aruncare de 1.000gr. si poate sa fie extrem de moale,parabolica sau poate fi extra fast,depinde..de material,etc.
Ce ai spus tu aici cu ultra usoara,medium,etc. nu are nicio treaba cu actiunea.
Puterea de aruncare determina "clasa de putere" din care face parte lanseta(light,medim,heavy,etc.)
Ce tip de actiune are o lanseta se determina in functie de locul unde "lucreaza" blancul,adica fast/rapid=varful e dur,nu se indoaie;parabolic=lanseta e moale si se indoaie uniform pe aproape toata lungimea blancului.
@nightfishing,ai postat inaintea mea.Mesajul e pentru zbest87.
-
nightfishing01
- utilizator constant

spunei si ca sunt 4 clase a,b c,d cel putin eu asa stiu nu trei cum sustin majoritate pescarilor
ca sa nu mai spun ca unii se stiu ei spuneu ca clasa A se refera la un model mai vechi

-
zbest87
- junior

din definitia care am gasit-o pe siteul xxx actiunea este in directa corespondenta cu puterea (adica sunt dependente, in legatura). asadare eu spun ca o lanseta de 70-80 de Gr. putere de aruncare nu are cum sa fie UL. Eu spun ca actiunea este dependeta de puterea de aruncare. Stiu si eu ca daca la lanseta se indoaie doar varful are actiune rapida, daca se curbeaza de la jumate cand o ti este medie si daca se cubeaza toata(parabolica) este lenta. Insa eu din definitia data la linkul care l-am pus in postul anterior reiese ca o lanseta cu putere 70-80 de Gr. nu poate fi cu actiune rapida. Acum sincer nu-s profesor doar iti zic ce am inteles, daca u si altii sustin altceva, ori nu am inteles eu bine ce scria acolo ori, ori habar nam... ms

Clasele le-am mentionat si eu in postul anterior: Ultra-Usoara, Usoara, Medie, Medie-Grea, Grea, Ultra-Grea.
-
nightfishing01
- utilizator constant

of offff , daca iti raspund acu inseamna ca sunt bine dispus situ esti pre crud
de pe net nu vei invata nici-odata sa pescuiesti decat balta te va invata,chiar daca va dura mai mult, eu singurele sfaturi cu adevarat utile ll-e am de la ovidiu si sorin plus ce ma invatat balta
da-l dracu de ul mh h etc ca-ti incarci memoria degeaba
greutate jigului e cheia si nivelul de concentrare plus ambele maini
ok tu vrei pescuit la biban
incearca cum iti spun si dupa doua saptamani ma mai intrebi
bat ce ai tu ,banuiesc ca ai cel putin o telescopica
mulineta no name ,trebuie sa ai ceva prin casa
fir trabucco 0,16
plumb turnat in cornet de hartie facut de tinecu sarma de cupruin interioru cornetului intre 7-10 grame , daca dai pe ape mai repezimai cresti pana esti sigur ca plumbul sta pe fund , la 25 cm de pl legi primul ac si lla 60-70 cm al doile ac acele nu vor fi foartte mari atatcat sa intre 2 voiermi sau cat sa intre un grub f mic maxim 2,5 cm, daca apa este extrem de limpede legi muste pe saltatori atatea cate iti permite batul intre 3-6 muste
vei mulina cu varful sus si dupa primul biban vei mulina constant spre mal vei vedea ca va aparea si al doiliua biban si tot asaa pana ajungi la mal
nu uita usoarele zvacniri din bat in timp ce recuperezi pana prinzi primul biban ,pe urma treci pe liuniar ca face bibanul totul in locul tau
pe urma mai discutam de jiguri si ce inseamna pescuitul la jig
sper sa incerci cxe am spus pt ati da seama ca nu vorbresc sa ma aflu in treba