ajutor legat de echipament spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 13 Mai 2010, 20:25

Salutare!
Eu tot pe varianta Cormoran+Catana as merge, dar ma rog, asta e o optiune personala.
Cat despre lungimea batului, eu cred ca ar tb. sa iei in considerare cateva aspecte importante cum ar fi:
- diferenta de la 2,10 la 2,40 in lanseu ar fi de 1-2 m poate;
- tb. sa ti cont si de faptul ca odata cu lungimea, batul tinde sa aiba o actiune mai mult spre moderata decat fast, iar la un pescuit cu mono la bibi, ar fi indicat unul fast sau moderate-fast.
Eu pescuiesc la bibi frecvent, iar nalucile pe care as paria oricand (in conditiile mele) sunt Relax Kopyto 5 cm si ProtonShad-ul de la Kingdom de 6 cm, cat despre culori, reprezinta alegerea fiecaruia.
Jigurile mi le torn eu me Mustad-uri si Matzuo, ieftine si bune zic eu, cu greutati intre 2 si 7 g.

Spre ex., cu batul meu care are aprox. 2,05 m arunc lejer cu jiguri de 3,5 g 20-25 m.
Oricum, vei vedea in timp ca nu lungimea lanseului aduce bibanul ci locul/adincimea unde ii dai pe la bot cu guma...
Spor!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 13 Mai 2010, 20:51

Ontopic: sa le stapanesti sanatos si sa iti aduca satisfactii!
Catanele merg finut insa au angrenaje proaste, cand le fortezi scot tot felul de zgomote ca mai toate shimano din gama de jos, iar cormoranu ala e fleasca rau de tot, de unde actiune fast? Am mai zis intr-un alt topic, luati un cormoran si o okuma alumina comparati-le, nici nu se compara, okuma fast, cormoran frumos si atat, oricum nu se incadrau in bugetul lui niciunele.

PS: cu tehnica dai mai mult cu un bat de 2.10 decat unul care nu e la fel de priceput si arunca cu un bat de 2.40, insa pt un priceput un bat mai lung clar castiga distanta, si nu 1-2 m, ci 10-15 dar aici conteaza firul, naluca (greutate+forma), vant, etc.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2010, 20:58

Cei 40 de cm in plus, n-o sa-ti aduca foarte mari avantaje.Atita ca poate ve-i lansa cu citiva metri mai mult.In schimb pierzi ,la capitolul dinamica nalucii, ergonomie, greutatea totala a ansamblului..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 13 Mai 2010, 21:02

si ce faci daca aia cativa metri in plus inseamna locul, pragul, agatatura cu pesti? ok batul scurt clar e mai facil si mai precis in miscari dar cand nu ai barca, de multe ori lungimea inseamna totul.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2010, 21:06

Acuratetea prezentarii nalucii scade odata cu distanta.Deci si eficienta,in sensul ca degeaba ai structura la limita lanseului daca nu poti juca naluca cum trebuie.Toate lansetele pe care le am sint de 2.13m.Cind am inceput .am dat cu lansete de 3m. Acuma am ajuns la 7ft.Daca n-ar fi criza mi-as face una de 6.6ft.Asa ,de amorul artei.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 13 Mai 2010, 21:09

Atentie, vb. de HC UL ca recomandare, care e doar un pic mai scump ca Baracuda, dar cred eu ca-si merita banii...
Cat despre lungimea lanseului.....eu zic daca ai ceva vant in spate poti arunca linistit 100 si ceva de metri, iar pe la jumatatea recuperarii poate ai sa realizezi ca parca e ceva atarnat de jig.... :)
Ma rog, ca parere personala, cauta sa pescuiesti pe fund, cauta structurile, bolovani, prag, orice...si cred eu ca te vei bucura de lupta cu bibi...

Hai ca daca mai vb. mult, omul asta o sa posteze deja poze cu primii bibani!
:lol1:

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 13 Mai 2010, 21:19

cata_asp scrie:Atentie, vb. de HC UL ca recomandare, care e doar un pic mai scump ca Baracuda, dar cred eu ca-si merita banii...
Cat despre lungimea lanseului.....eu zic daca ai ceva vant in spate poti arunca linistit 100 si ceva de metri, iar pe la jumatatea recuperarii poate ai sa realizezi ca parca e ceva atarnat de jig.... :)
Ma rog, ca parere personala, cauta sa pescuiesti pe fund, cauta structurile, bolovani, prag, orice...si cred eu ca te vei bucura de lupta cu bibi...

Hai ca daca mai vb. mult, omul asta o sa posteze deja poze cu primii bibani!
:lol1:
100si cevade metri, cu ce bat si ce jig :shock:

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 13 Mai 2010, 21:34

:lol:
Faza cu vantul era pentru colegul stefan....

In rest, putem discuta de efectu' razelor de luna, asupra cizmelor de guma...haide bre ca omu' nostru s-a culcat si noua ne arde de masurat lanseu' cu ruleta! :datz:

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 13 Mai 2010, 21:55

imi dadusdei palpitatii si parca aveam ace pe scaun si ma gandeam ca poate se poate realiza asa ceva ,deja ma gandeam la un bat de 3,5 -4 m un textil de max 4 lb si un jig de 12 g cu slaider :D
noroc cu postare ta ca am revenit la normal putem sa fac infart
te rog frumos nu mai glumi ca ne bagi in spital :lol:
la ce a spus stefan dupa mine are dreptate , este al dracu de important sa prinzi un cativa metri in care pestele poate sa stea ,sunt momente in care se retrage un pic mai departe si atunci ai toate sansele sa zici ca nu e acolo

zbest87
junior
junior

Mesaj de zbest87 » 13 Mai 2010, 22:02

nu ma luat somnul si ma bucur ca sa aprins discutia, citesc mai atent si revin cu modificare daca este cazul.

Scrie răspuns