ajutor legat de echipament spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
nu cred ca e pentru asa ceva sau e si pentru asta, daca o misc pe verticala ce vibratie va avea cicada, parerea mea e ca se impune pentru o recuperare liniara, poate si cateva smucituri din cand in cand, si am gandesc ca functie de viteza recuperari o pot pescui intre ape, sau chiar la troteling(pe fund)boistean scrie:a treia gaura (cea dinspre mijloc) eu stiu ca-i doar pt pescuitul pe verticala, in lacurile adanci...
uite ce spune un producator autohton de cicade:zbest87 scrie:nu cred ca e pentru asa ceva sau e si pentru asta, daca o misc pe verticala ce vibratie va avea cicada, parerea mea e ca se impune pentru o recuperare liniara, poate si cateva smucituri din cand in cand, si am gandesc ca functie de viteza recuperari o pot pescui intre ape, sau chiar la troteling(pe fund)boistean scrie:a treia gaura (cea dinspre mijloc) eu stiu ca-i doar pt pescuitul pe verticala, in lacurile adanci...
http://www.bertilure.ro/blog/?p=54
Da e tot cicada dar alt model ,probabil lucreaza altfel
Foloseam frecvent aceste cicade ,mai ales cele albe , deoarece au o bataie foarte marunta si rapida ,probabil e bun si la pescuit vertical ,n-am incercat ,sunt curios cine a folosit asa si ce a prins cu ele .
Eu am dat in curent si am recuperat paralel cu malul .... o sa incerc sa vad cum joaca la verticala , la prima iesire dar nu am mari sperante ...

Foloseam frecvent aceste cicade ,mai ales cele albe , deoarece au o bataie foarte marunta si rapida ,probabil e bun si la pescuit vertical ,n-am incercat ,sunt curios cine a folosit asa si ce a prins cu ele .
Eu am dat in curent si am recuperat paralel cu malul .... o sa incerc sa vad cum joaca la verticala , la prima iesire dar nu am mari sperante ...
-
- utilizator constant
fara smuncituri pt ca firul se va da dupa ancore in 7 din 10 aruncarizbest87 scrie:nu cred ca e pentru asa ceva sau e si pentru asta, daca o misc pe verticala ce vibratie va avea cicada, parerea mea e ca se impune pentru o recuperare liniara, poate si cateva smucituri din cand in cand, si am gandesc ca functie de viteza recuperari o pot pescui intre ape, sau chiar la troteling(pe fund)boistean scrie:a treia gaura (cea dinspre mijloc) eu stiu ca-i doar pt pescuitul pe verticala, in lacurile adanci...
cicada are si ia rolul ei in functie de anotimp ,balta ,specia vizata
incearca cu ele pe snagov

azi am fost pentru prima data la pescuit cu echipamnet spinning, asadar mi-am umplut ghiozdanul cu gruburi, shaduri, jiguri, cicade, voblere, rotativa am luat batu si mulineta si m-am dus la pescuit pe Dambovita in zona metrou Semanatoarea sa-mi incerc norocul la aproape o luna dupa ce am cumparat ce am enumerat mai sus.
Am inceput cu o rotativa Mepps nr. 0 neagra cu puncte galbene insa singurul lucru care atragea pana la mal era soreata, dupa multe aruncari si un vant care imi facea o mare burta la monofilamentul de 0,16 Jaxon Crocodile Spinning am pus un jig bertilure de 4,5 gr. nr. 6 si am bagat un Grub Jaxon Extreme Soft 2,5cm, culoare A(rosu glitter) am aruncat ce am aruncat, ba pe fund, ba intre ape, cu smucituri, tarat pe fund(agataturi multe) pana la un moment dat am prins un biban:
Poza

Filmulet
View My Video
Multumesc celor care mi-au raspuns in acest post si desigur mai astept sfaturi si idei.
Acum nu stiu daca sa fiu bucuros ca la prima partida de rapitor am prins un peste de la ora 15 la 19 sau sa fiu trist ca nu i-am vazut coada mai des. Cand o sa mai am timp de o partida daca o sa mai prind ceve o sa va tin la curent pe forum. Bfta all! MS
Am inceput cu o rotativa Mepps nr. 0 neagra cu puncte galbene insa singurul lucru care atragea pana la mal era soreata, dupa multe aruncari si un vant care imi facea o mare burta la monofilamentul de 0,16 Jaxon Crocodile Spinning am pus un jig bertilure de 4,5 gr. nr. 6 si am bagat un Grub Jaxon Extreme Soft 2,5cm, culoare A(rosu glitter) am aruncat ce am aruncat, ba pe fund, ba intre ape, cu smucituri, tarat pe fund(agataturi multe) pana la un moment dat am prins un biban:
Poza

Filmulet
View My Video
Multumesc celor care mi-au raspuns in acest post si desigur mai astept sfaturi si idei.
Acum nu stiu daca sa fiu bucuros ca la prima partida de rapitor am prins un peste de la ora 15 la 19 sau sa fiu trist ca nu i-am vazut coada mai des. Cand o sa mai am timp de o partida daca o sa mai prind ceve o sa va tin la curent pe forum. Bfta all! MS
am incercat cu unele scufundatoare si plutioare de la atack, care au si bila interioara pentru a genera zgomot, iar singurul lucru care il atrageau pana la mal erau niste pestisori mici(soreata), nu stiu ce sa zic, insa daca as fi avut un bat si rame intr-o ora prindeam 10-15 bibanei pana in 10cm, asa la artificiale in 4 ore am prins un singur biban dar cat 5-6 daia mici
)
Inainte de urmatoarea partida de spinning, probabil dupa 15 luna viitoare o sa cumpar si niste voblere cozma sau salmo sinking sa vad cum merg, desi cred ca tot la gruburi ii place mai mult bibanului
P.S. Ce culori sunt mai prinzatoare, si da-mi un link cu salmo minnow ca nu l-am putut gasi te rog.

Inainte de urmatoarea partida de spinning, probabil dupa 15 luna viitoare o sa cumpar si niste voblere cozma sau salmo sinking sa vad cum merg, desi cred ca tot la gruburi ii place mai mult bibanului
P.S. Ce culori sunt mai prinzatoare, si da-mi un link cu salmo minnow ca nu l-am putut gasi te rog.