TIPARIREA PERMISELOR DE PESCUIT SPORTIV A FOST BLOCATA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
carnetel pt capturi???
unde?? in romania??
poaahhh,
stiti ce raportari au pescarii comerciali de pe Olt?? ce cantitati de peste extrag ei zilnic?? intre 7-12kg/zi,pe anul 2008 cica au pescuit 12tone.
defapt s-au extras aproximativ 80-100,din spusele inspectorului ANPA.
si asta sunt inscrisuri in acte publice,nu carnetele.
cine trebuie sa verifice bonitatea apelor,sa puna mana sa faca asta venind pe malul apei nu stand cu curul in birou si asteptand sa faca altii treaba asta.
functionarii astia sa isi faca treaba pt care sunt platiti.
unde?? in romania??
poaahhh,
stiti ce raportari au pescarii comerciali de pe Olt?? ce cantitati de peste extrag ei zilnic?? intre 7-12kg/zi,pe anul 2008 cica au pescuit 12tone.
defapt s-au extras aproximativ 80-100,din spusele inspectorului ANPA.
si asta sunt inscrisuri in acte publice,nu carnetele.
cine trebuie sa verifice bonitatea apelor,sa puna mana sa faca asta venind pe malul apei nu stand cu curul in birou si asteptand sa faca altii treaba asta.
functionarii astia sa isi faca treaba pt care sunt platiti.
asta numai Pescuit RECREATIV Sportiv nu mai e cu atata stres .
Fugi dupa permise, jumate de an nu poti sa pescuiesti ca nu ai de unde il lua
(permisul).
Acum mai trebuie sa mai ai grija sa nu uiti tabelu acasa ca probabil nu ai ce cauta pe balta fara el , cantar , metru si mai multe pixuri ca poate le ia apa si numai si nu mai stres .
La urma ,dupa ce ai scris in el un an, nu are nici o legatura cu realitatea. Vine Nenea braconieru si intr-o noapte scoate 300- 400 kg si atunci mai conteaza ? eu zic ca nu .
Fugi dupa permise, jumate de an nu poti sa pescuiesti ca nu ai de unde il lua
(permisul).
Acum mai trebuie sa mai ai grija sa nu uiti tabelu acasa ca probabil nu ai ce cauta pe balta fara el , cantar , metru si mai multe pixuri ca poate le ia apa si numai si nu mai stres .
La urma ,dupa ce ai scris in el un an, nu are nici o legatura cu realitatea. Vine Nenea braconieru si intr-o noapte scoate 300- 400 kg si atunci mai conteaza ? eu zic ca nu .

aditoader scrie:HELP ME! Este cineva in masura sa faca trimitere la nr. de art. si legea, ordinul, precizarea sau ce mama dreaq o fi in vigoare la data actuala, unde este precizat ACUM ca pescarul amator (sportiv, recreativ, de agrement sau cum dreaq s-o fi numind el), TREBUIE sa completeze un carnet de evidenta a capturilor?!?
Am mai postat odata intrebarea si nu mi s-a raspuns! Poate ca acum...
Am incercat, am cautat si prin alea abrogate, si nimic nimic.
Poate s-a facut confuzie cu:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul si acvacultura
14.jurnal de pescuit - registrul aflat la bordul navelor/ambarcatiunilor de pescuit, în care sunt înregistrate zilnic datele privind efortul de pescuit si capturile realizate, cu clasificarea lor pe specii;
Atat am gasit, da mare lucru nu am priceput; nici nu am avut rabdare sa citesc tot.
Poti citi si asta, ORDONANTA DE URGENTA nr. 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice,
Dar se refera doar la un sistem de monitorizare a anumitor specii, iar de aici pana la un jurnal....
Ar mai fi vreo doua, dar se refera numai la pescuit marin, ambarcatiuni...
Fain ar fi sa ne ceara sa completam vreun jurnal incepand de prin anul 2000....

Scuze de off topic!Ioan S. scrie:Pai nu e nici o lege, ordin sau dispozitie legala in acest sens.aditoader scrie:HELP ME! Este cineva in masura sa faca trimitere la nr. de art. si legea, ordinul, precizarea sau ce mama dreaq o fi in vigoare la data actuala, unde este precizat ACUM ca pescarul amator (sportiv, recreativ, de agrement sau cum dreaq s-o fi numind el), TREBUIE sa completeze un carnet de evidenta a capturilor?!?
Am mai postat odata intrebarea si nu mi s-a raspuns! Poate ca acum...
Cel putin nu inca ...insa nu te baza pe asta ... cei care ne vor binele (chiar cu forta) nu stau cu miinile in sin.
![]()
Stiam ca nu este... sau mai bine zis, nu am gasit in legislatia actuala a Romaniei nici o referire in acest sens! Stiu ca a fost o tentativa prin 2007, chiar a fost un proiect de ordin al ministrului, dar s-a renuntat la o asemenea cerinta. Dar am vazut o serie de postari pe forum care fac trimitere catre "existenta" unei prevederi cu privire la existenta "carnetelului"! S-ar parea ca avem talentul de a ne da singuri de lucru, ca sa nu spun altfel. Ce dreaq, agricultura isi rezolvase toate problemele numai ca, nu stia nr. pestilor din apa iar singurii in masura sa rezolve problema asta eram noi, pescarii amatori, care iesim cateva ore pe malul raului la sf. sapatamanii sau in concediu ! Mai ramane sa raportam nr. de bashini

P.S.Am telefonat la sediul central al ANPA si mi s-a comunicat ca s-a tergiversat eliberarea permiselor pina la 01.02.2009 pe motiv ca nu s-au definitivat numirile pe posturi in MADR. Avand in vedere si celelalte raspunsuri de la anpa postate pe forum, chiar nu mai intelegi nimic iar zvonacii (sau nostalgicii)... isi fac de lucru!

Fir intins!;-)
La cata tiganie se face cu permisele astea,cred ca ma las de petecul ala de hartie.Astia nu merita sa le dai nici 10 bani pentru cat se "omoara "pentru pescari.De la 4-5 dimineata cand intru in apa si pana la 7 oricum nu am vazut pe nimeni, niciodata,sa vina in control.Eu cu un singur bat imi fac atatea probleme si ala langa mine intinde plasa sau da cu hatza linistit,ba mai si zice sa am grija si sa nu-i agat lucrarea. 

aditoader scrie:Stiam ca nu este... sau mai bine zis, nu am gasit in legislatia actuala a Romaniei nici o referire in acest sens! Stiu ca a fost o tentativa prin 2007, chiar a fost un proiect de ordin al ministrului, dar s-a renuntat la o asemenea cerinta. Dar am vazut o serie de postari pe forum care fac trimitere catre "existenta" unei prevederi cu privire la existenta "carnetelului"! ........
Singura referire o gasesti aici
Ce e mai greu de inteles este de ce apsalba nu-si respecta personal angajamentele luate - sa spunem asa - pe cont propriu.
Adica s-a angajat fata de ANAR sa le spuna cit peste au in ape ... s-o faca.

Nu cred ca s-a angajat in numele meu, al tau sau al altcuiva.

Si - aici are dreptate adiwolf - poate s-o faca cu personalul propriu al celor 11 federatii regionale si al asociatiilor partenere ... in definitiv nu eu m-am batut cu pumnul in piept ca pun paznici pe toate apele din tara asta.
Cind vine paznicul si ma verifica in juvelnic ... poate sa scrie si ce capturi a gasit.

Vreau sa fac cateva precizari in legatura cu ultima mea postare pentru ca nu este bine sa creem confuzii:
- informatia legata de carnetele pentru capturi n-o am de la ANPA ci din zona parlamentara.
- legislatia europeana la care m-am referit este reprezentata de Regulamentul ( CE) Nr 199 al Consiliului din 18.02.2008. Il gasiti la www.anpa.ro/index.php?v=subcat&id=91
- permisele se vor distribui atat direct de ANPA catre pescarii neasociati cat si prin asociatiile de pescari. Odata cu primirea permisului fiecare pescar va primi si carnetul pentru inscrierea capturilor. Va exista obligatia ca, anul urmator , daca vrei sa mai primesti permis, sa predai carnetul completat.
- informatia legata de carnetele pentru capturi n-o am de la ANPA ci din zona parlamentara.
- legislatia europeana la care m-am referit este reprezentata de Regulamentul ( CE) Nr 199 al Consiliului din 18.02.2008. Il gasiti la www.anpa.ro/index.php?v=subcat&id=91
- permisele se vor distribui atat direct de ANPA catre pescarii neasociati cat si prin asociatiile de pescari. Odata cu primirea permisului fiecare pescar va primi si carnetul pentru inscrierea capturilor. Va exista obligatia ca, anul urmator , daca vrei sa mai primesti permis, sa predai carnetul completat.